حجت الاسلام علی کشوری گفت: حذف خلق پول موقعی اتفاق میافتد؛ که نهاد پولی مورد نظر، پول مردم را وام دهد و در عین حال از حساب مردم مبلغ وام داده شده را کسر کند. وگرنه خلق پول کماکان وجود دارد.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، حجت الاسلام علی کشوری در نشست بررسی سیاستهای پولی و مالی با زاویه دید الگوی پیشرفت اسلامی- امشب در قم که روز دوشنبه برگزار شده بود عنوان کرد: دوستان، به زودی راجع به پدیده خطرناک و تورم زا و بر شکست کننده خلق پول با زاویه دید الگوی پیشرفت اسلامی اظهار نظر میکنم؛ هم از حیث خود مسئله خطرناک است و هم از حیث راه حلهای جریان توسعه گرا برای مدیریت آن.
وی اظهار داشت: به صورت اجمالی نظر جریان توسعه گرا این است که حذف خلق پول موقعی اتفاق میافتد؛ که نهاد پولی مورد نظر، پول مردم را وام دهد و در عین حال از حساب مردم مبلغ وام داده شده را کسر کند. وگرنه خلق پول کماکان وجود دارد. کشوری گفت: ولی با زاویه دید الگوی پیشرفت اسلامی باید فکری به حال تفکیک بنیادین ارزش از اعتبار در مبادلات نمود تا از اساس زمینه پیدایش چنین مشکلاتی مرتفع شود. همچنین، عدم توجه به غلط بودن اعتباری دانستن ابزار مبادله باعث شده است که برخی در قم فی الجمله نرخ بهره را ربا تلقی نکنند. وی در ادامه افزود: ترسم این است که بحرانهای پولی و مالی آینده که ناشی از خلق پول و افزایش مالیات طبقه فقیر و متوسط و اختصاص انفال و فی به طبقه سرمایه دار به بهانه تقویت بخش خصوصی و افزایش اشتغال است؛ فقرا را فقیرتر و اغنیا را غنیتر کند و این خلاف ظهور آیه کَیْ لا یَکُونَ دُولَةً بَیْنَ الْأَغْنِیاءِ مِنْکُمْ" ... است. این روند سیاست گذاری در بخش پولی و مالی پایه مشروعیت حکومت اسلامی- که همان عدالت است- را به چالش میکشد. کشوری بیان کرد: البته ما به یک اشکال بزرگتر هم مبتلا هستیم و آن اینکه عدالت را با معادله ضریب جینی محاسبه میکنیم و همانطور که قبلا گفته ام خروجی این معادله به معنای کمتر شدن فاصله طبقاتی نیست؛ بلکه این نامعادله فاصله طبقاتی را مشروع و قاعده مند میکند؛ سخن در این باره بسیار است..