آخرین اخبار:
کد خبر:۶۳۰۷۲۱

ترکی الفیصل: سازمان ملل کارآمدی خود را از دست داده

رئیس پیشین سازمان اطلاعاتی عربستان سعودی در گفتگو با شبکه سی‌ان‌بی‌سی، سازمان ملل را فاقد کارآمدی لازم دانست.
به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از شبکه تلویزیونی «سی‌ان‌بی‌سی» آمریکا، شاهزاده ترکی الفیصل، رئیس پیشین نهاد اطلاعاتی عربستان سعودی، گفت: سازمان ملل دیگر برای عمل کردن به وظایف خود مناسب نیست و اصرار دارد مشکلات را به شکلی حل کند که گویی اکنون سال ۱۹۴۵ است.

او که از اعضای بانفوذ خانواده سلطنتی عربستان به شمار می‌رود، در مصاحبه‌ای به سی‌ان‌‎بی‌سی گفت: «ما هنوز به شکلی با جهان امروز برخورد می‌کنیم که سال ۱۹۴۵ با آن برخورد می‌شد. ما شاهد فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، قدرت یافتن چین، تحولات مختلف دیگر در سطح جهانی و البته افزایش بیش از سه برابری جمعیت جهان بوده‌ایم. بنابراین، ما نیاز داریم مسائل را به شکل دیگری بررسی کنیم.»

مجری برنامه از ترکی الفیصل پرسید آیا وی معتقد است سازمان ملل با توجه به چالش‌های پیچیده‌ای که اکنون جهان در قرن بیست و یکم با آن‌ها روبروست، دیگر برای رسیدن به اهداف خود مناسب نیست.

این شاهزاده سعودی پاسخ داد: «من تن‌ها فردی نیستم که این حرف را می‌زنم. سازمان ملل از زمانی که کوفی عنان سال ۱۹۹۷ دبیرکل آن شد تلاش کرده است اصلاحاتی بوجود آورد و به نهادی مسئول‌تر تبدیل شود.»

با وجود این، ترکی الفیصل به سبب بی‌میلی پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل برای ایجاد تغییرات، ابراز تاسف کرد.

پنج عضو موسس منشور سازمان ملل، تن‌ها اعضای شورای امنیت سازمان ملل هستند که حق وتوی راه حل‌های پیشنهادی را دارند. آمریکا، انگلیس، روسیه، چین و فرانسه تن‌ها کشور‌هایی هستند که «حق وتو» دارند.

ترکی الفیصل افزود: «متاسفانه به سبب قدرت مسائل سیاسی و امتیازات درهم تنیده‌ای که بویژه اعضای دارای حق وتوی سازمان ملل از آن‌ها برخوردارند، اصلاحات در این سازمان هنوز به ثمر نرسیده است. بنابراین، من فکر می‌کنم اعضای دارای حق وتو بیش از هر طرف دیگری مسئول مانع شدن از بهبود و تغییر ساختار سازمان ملل برای موثرتر کردن آن هستند.»
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار