«معنویت در اسلام و هندوئیزم»، «هند و ایران: تاریخ مناسبات» و «نقش ایران و هند در توسعه کلام» عناوین سه نشست و همایشی هستند که در ماههای آینده در دهلی برگزار میشوند.
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ هند در ماههای آینده میزبان چندین همایش و سمینار مشترک درباره ایران و اسلام خواهد بود.
گفتوگوی اسلام و هندوئیزم
اولین دور گفتگوی اسلام و هندوئیزم با موضوع «معنویت در اسلام و هندوئیزم» توسط رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در دهلی نو با همکاری مرکز گفتگوی ادیان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، شورای تحقیقات فلسفی هند و بنیاد هند در ۳ و ۴ آبان ماه ۹۶ برابر با ۲۵ و ۲۶ اکتبر ۲۰۱۷ در محل مرکز بین المللی هند- دهلی نو برگزار میشود.
در این سمینار ۱۸ تن از اندیشمندان ایرانی و هندی در دو روز به گفتگو پیرامون موضوع خواهند نشست.
نشست تخصصی «هند و ایران: تاریخ مناسبات» در کنگره تاریخدانان هند
با پیگیری رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در دهلی نو، انجمن ایرانی تاریخ در هفتاد و هشتمین اجلاس سالانه کنگره تاریخدانان هند که طی روزهای ۲۹ و ۳۰ دسامبر ۲۰۱۷ برابر با ۸ و ۹ دی ماه ۱۳۹۶ در دانشگاه جاداوپور کلکته برگزار میشود، شرکت خواهد کرد.
در این اجلاس، نشست مستقلی به موضوع «هند و ایران: تاریخ مناسبات» اختصاص یافته و توافق شده است انجمن ایرانی تاریخ با ۵ استاد ایرانی (علاوه بر استادان دانشگاههای هند و استادان ایرانشناس از سایر کشورها) در این سمینار شرکت و مقاله ارائه کنند.
کنگره تاریخ دانان هند در سال ۱۹۳۵ تاسیس شده است و اکنون بیش از ۱۰۰۰۰ عضو دارد. اجلاس سال گذشته این کنگره (هفتاد و هفتمین) با حضور رئیس جمهور هند در کرالا برگزار شد.
موضوعات سمینار سال جاری بدین شرح است:
۱. تمدنهای ایندوس و سیستان (۱۸۰۰ پ. م- ۲۶۰۰ پ. م): مطالعه تطبیقی ۲. منشاءهای زبانی الف) خانواده زبان هندو – ایرانی، منشاء و تحولات آغازین ب) مسئله پیوندهای دراویدی و پروتو- عیلامی ۳. مطالعه تطبیقی عقاید ریگ ودا و اوستا ۴. متون آرامی و هندی آغازین (خروشتی و برهمی) ۵. مناسبات بین هنر و معماری باستان ایران و هند ۶. واژگان ایرانی در هند باستان ۷. ایران و انتقال پنجه تنتره ۸. تبادلات علمی بین جهان هندی و ایرانی – اسلامی، قرون ۲ تا ۵ هجری قمری / ۸ تا ۱۱ میلادی ۹. نوزایی ایرانی، قرون ۵ تا ۷ هجری قمری / ۱۱ تا ۱۳ میلادی و تأثیر آن بر هند ۱۰. تأثیر نقاشی و معماری ایرانی بر هنر هند ۱۱. تبادلات فناوری بین هند و ایران قرون میانه ۱۲. آیین زرتشت در هند ۱۳. تأثیرات شیعی در هند از ایران صفوی ۱۴. فرهنگنویسی هندی به فارسی ۱۵. دانش ایران در دبستان مذاهب ۱۶. مناسبات اقتصادی بین ایران و هند، قرون ۵ تا ۱۱ هجری قمری/ ۱۱ تا ۱۷ میلادی ۱۷. شعر اردو – تداوم سنت ادبی فارسی تا به کجا ۱۸. شعر مدرن هندی به فارسی – از بیدل تا اقبال ۱۹. تأثیر جنبش ملی هند بر مبارزه ایران بر ضد استعمار و بالعکس ۲۰. مناسبات اقتصادی و فرهنگی بین هند و ایران در دوران معاصر
سمینار عقلانیت و معنویت، نقش ایران و هند در توسعه کلام
سمینار «عقلانیت و معنویت، نقش ایران و هند در توسعه کلام» توسط بخش مطالعات شیعه دانشگاه اسلامی علیگره و رایزنی فرهنگی ج. ا. ایران در دهلی نو در روزهای ۱۵ و ۱۶ شهریور برابر با ۶ و ۷ سپتامبر در محل این دانشگاه در علیگره برگزار میشود. در این سمینار ۷ نفر از استادان دانشکده الهیات دانشگاه تهران در کنار تعدادی از استادان هندی به ارائه مقالات خود پیرامون موضوع خواهند پرداخت.
عناوین مقالات برخی از استادان ایرانی به شرح ذیل است:
۱ - دکتر مجید معارف، "حجیت عقل و کارکرد آن" ۲ - دکتر عفت حمیدزاده، ۳ - دکتر قربان علمی، "معنا و مکان عقل در روایتهای امام جعفر صادق (ع) " ۴ - دکتر طوبی کرمانی، "نقش عقلای جوامع (نخبگان) در استقرار صلح عادلانه" ۵ - دکتر مجتبی زروانی، "زمینههای اجتماعی معنویت جدید" ۶ - دکتر عبدالهادی فقهی زاده، "مبانی نظری مدارای دینی در تقابل با افراطی گری در قرآن کریم" ۷ - دکتر محمود واعظی