دبیر کارگروه مد و لباس وزارت ارشاد گفت: حجم مصرف پوشاک و اقلام مرتبط با آن همچون کیف، کفش و چرم رقمی بین ۳۰ تا ۵۰ هزار میلیارد تومان برآورد شده است.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، حمید قبادی دبیر کارگروه مد و لباس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در برنامه گفتگوی ویژه خبری با اشاره به اینکه حجم مصرف پوشاک و اقلام مرتبط با آن رقمی نزدیک به ۳۰ تا ۵۰ هزار میلیارد تومان برآورد شده است، اظهار داشت در حقیقت این رقم نشان میدهد که هر خانوار بین ۴۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومان برای پوشاک هزینه می کند.
وی افزود : کالا و لباس در گروه کالاهای ناپایدار هستند و در حقیقت رقم مذکور مصرف کالای ایرانی و ملحقات آن است.
قبادی با بیان اینکه ما ۶۵ میلیون دلار واردات رسمی پوشاک داریم، تاکید کرد: بر اساس اعلام گمرکات هفت کشور بیش از یک میلیارد دلار واردات انجام میشود که عمده آن از ترکیه و چین صورت می گیرد.
دبیر کارگروه مد و لباس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه ما توانستیم در یک شرایط کاملاً نابرابر شرایط برندها را تغییر دهیم؛ یادآور شد :سورچرانی برندها با تخفیف ۵۰ تا ۷۰ درصدی انجام می شود و وقتی که یک برند به صورت غیرقانونی در کشور فعالیت میکنند چیزی نزدیک به ۱۸۰ تا ۲۰۰ میلیارد تومان تبعات دارد و این به معنای آن است که این برند عوارض گمرکی و مالیات را پرداخت نمیکنند. این موضوع موجب افزایش سود آن ها خواهد شد.
قبادی تصریح کرد : برندها به دنبال مزیت سازی هستند و اقدامات یک سال و نیم اخیر صورت گرفته ما هزینه مانور برندها را افزایش داده است.
در ادامه گفت و گوی ویژه خبری گلناز نصراللهی مشاور وزیر صنعت در امور پوشاک با بیان اینکه حداقل ۶۰ تا ۶۵ درصد بازار پوشاک در اختیار تولید کننده داخلی است، یادآور شد : ما شهریور سال گذشته دستورالعملی را برای ثبت برند ها صادر کردیم و کلیه واردکنندگان موظفند که نمایندگی های شان بلاواسطه باشند و پرداخت حقوق گمرکی آنها بر اساس فهرست قیمت شرکت مادر انجام شود.
وی گفت : ۱۴ برند بر اساس دستورالعمل ها اقدام می کنند ؛ اما هنوز همه نام و نشان هایی که روی تابلوها وجود دارد بر اساس ضوابط و دستورالعمل ها عمل نکرده اند.
نصراللهی تصریح کرد: کیفیت تولیدات پوشاک ما بسیار مناسب است و تولید کنندگان ما هم به مد و طراحی توجه داشتند.
در ادامه برنامه گفتگوی ویژه خبری شاهرخ جعفری تولید کننده نخ عنوان داشت: تاثیر کالاهای قاچاق بر روی تولید بسیار زیاد است و ما به دستگاههای دولتی در این زمینه شکایت داشتیم تا در مقابل قاچاق کالا به ایستند و تاثیرات آن را کم کنند.
وی افزود اگر کالاها به صورت قانونی وارد کشور شوند ؛ قطعاً عوارض و شرایط گمرکی دارند و این موضوع موجب میشود تا تولید کننده داخلی هم بتوانند بر اساس یک قیمت گذاری مدون (در شرایط رقابتی با شرکت تولیدکننده خارجی) روی پای خود باایستند .