سفیر ایران در عراق گفت: مردمی بودن یعنی زائر ما خودش تغذیه و امکانات مورد نیازش را فراهم کرده و با دریافت روادید کشور عراق به این سفر اعزام شود و از لحظه ورودش به کشور عراق همه چیز به پای خودش است.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ مسجدی سفیر ایران در عراق در نشست برگزارکنندگان مراسم اربعین حسینی گفت: نکتهای که در رابطه با مراسم اربعین این است که طبق نظر مقام معظم رهبری میباید این مراسم به صورت مردمی برگزار شود ممکن است این سوال ایجاد شود که این راهبرد یعنی مردمی بودن دقیقا به چه معناست؟ اول این که باید زائر ما خودش تغذیه و امکانات مورد نیازش را فراهم کرده با دریافت روادید کشور عراق به این سفر اعزام شود و از لحظه ورودش به کشور عراق همه چیز به پای خودش است.
نکته دیگر این که ما اگر قرار است هماهنگی و تامین بودجهای برای برگزاری این مراسم انجام دهیم باید این تامین هزینه به صورت مردمی انجام شود نه دولتی چه کسی گفته که باید از دولت و شهرداری تهران توقع داشته باشیم هزینهها را تامین کنند. تامین هزینهها به این صورت مصداق برگزاری مراسم به صورت مردمی نیست.
او ادامه داد: این که این تامین هزینهها از سوی مردم باید به صورت داوطلبانه صورت بگیرد یا به صورت اجباری، نکتهای است که باید دید کدامش عملیتر است؛ وقتی از مردم میخواهیم که خودشان داوطلبانه هزینهها را تامین کنند ممکن است این اقدام به صورت کامل صورت نگیرد بنابراین چارهای نیست جز تامین هزینهها به صورت اجباری.
مسجدی توضیح داد: چرا زائر ایرانی باید توقع داشته باشد دولت تمام هزینههای این سفر را تامین کند این برداشت کجا ثبت شده و چه کسی این نکته را گفته اصلا به نظر بنده این شیوه مطابق نظر مقام معظم رهبری نیست.
سفیر ایران در کشور عراق ادامه داد: زائر ایرانی ما بسیجی است، اما در عین حال فرصت طلب هم هست این زائر ایرانی وقتی برای شرکت در مراسم اربعین به کشور عراق میرود از فرصت استفاده کرده و رضایت نمیدهد تا به زیارت کاظمین و سامرا نرود سوال اینجاست که زیارت سامرا و کاظمین در کجای زیارت اربعین نقل شده است؟ سال گذشته یک میلیون و ۸۰۰ هزار زائر ایرانی برای زیارت به سامرا رفتند در حالی که این اصلا جز زیارت اربعین نیست و خود مردم عراق هم در آن ایام به سامرا سفر نمیکنند.
او توضیح داد: به زائر ایرانی میگوییم سامرا امنیت کافی را برای سفر شما ندارد و جالب است که او در پاسخ میگوید، ما نیاز به امنیت پلیس نداریم، امام حسین(ع) خودش حافظ همه ماست؛ مردم ما در کشور عراق یک چنین تصوراتی را دارند و به مسائل مربوطه بی توجه هستند.
مسجدی تاکید کرد: اگر قرار است زائر ایرانی در ایام اربعین به سامرا و کاظمین هم سفر کند لازم است زیرساختهای آن تامین شود، اما نه تامین دولتی بلکه آن هم به صورت مردمی باید انجام شود بهتر است مردم را تشویق کنیم بیایند در مسیر کربلا تا کاظمین و سامرا خودشان موکب بزنند تا یک سری نیازهای مردمی در این مسیر تامین شود.
سفیر ایران در کشور عراق ادامه داد: عشایر سامرا گلایه میکنند که چرا مردم ایران فقط از شهرهای شیعه نشین خرید میکنند و فقط در آن شهرها سرمایه گذاری میکنند من خطاب به سرمایه گذاران و مردم ایران میگویم امنیت سامرا تا حدی تامین شده و ان شالله بیش از این نیز تامین خواهد شد خوب است که در آنجا هم مشغول به ساخت هتلها و رستوران هایی بشویم.
او با اشاره به امکانات دولتی نیز گفت: بهتر است برویم با نگاه سرمایه گذاری جادههای مسیر مرز مهران تا شهرهای زیارتی را به صورت استاندارد بسازیم این میتواند یک وظیفه حاکمیت باشد که از همین راه نیز برای خود درآمدزایی کرده و با دریافت هزینه هایی از زائران ایرانی و عراقی پول ساخت این جادهها و اتوبانها را به جیب خود برگردانند که اگر این اتفاق نیفتد برای همه ما مشکل ساز خواهد بود.
مسجدی در خصوص همکاریهای مسئولین عراقی در ایام اربعین گفت: ما با عراقیها در مسائل گوناگونی هم، چون مسائل بانکی و اقتصادی مشکلات فراوانی داریم، اما باور کنید در موضوع اربعین عراقیها تمام همکاریها را مبذول میکنند و مسئولین شان حتی در یک مورد هم جواب منفی به درخواستها نمیدهند به نظر من دلهای مردم عراق هم، چون درب خانه هایشان در ایام اربعین به روی همه درخواستهای زائرین باز است بنابراین با در نظر گرفتن این میزان توجه و همکاری مسئولین عراقی منطقی نیست که مردم ما به قوانین این کشور بی اعتنایی کرده و بدون اخذ روادید سعی در ورود به کشور عراق داشته باشند.
سفیر ایران در کشور عراق در ادامه گفت: ما مسئولین ایرانی نیز باید از ورود غیرقانونی زائران ایرانی به کشور عراق جلوگیری کرده و مسائل امنیتی را بسیار جدی بگیریم چرا که برای ما ناراحت کننده است که از سوی کشور عراق تذکر بگیریم که هر سال برخی از زائرین ایرانی با حمل مواد مخدر و غیرمجاز وارد این کشور میشوند.
او در پایان گفت: متاسفانه جمهوری اسلامی همیشه عادت دارد برود در نقاط دیگر کارها را خودش به دست گرفته و رئیس آن شود، اما بیاییم در مورد اربعین این کار را نکنیم بلکه عراق را محوریت قرار داده و همه چیز را با کمک آنها و با محوریت خودشان تامین کنیم.