آخرین اخبار:
کد خبر:۶۴۰۹۷۰
فضائلی در گفت‌وگو با خبرگزاری دانشجو:

بازی «کنگره-کاخ سفید» برای معطل کردن مسؤلین مملکت است/ معلوم است آمریکا قید برجام را نمی‌زند

یک کارشناس مسائل هسته‌ای گفت: اظهارات تیلرسون نشان داد آن‌ها به دنبال گزینه خروج از برجام نیستند. به طور کلی برجام برای ایالات متحده امتیاز محسوب می‌شود.
مهدی فضائلی، کارشناس مسائل هسته‌ای در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص اینکه چرا ترامپ مستقیماً برجام را لغو نکرد و آن را به کنگره ارجاع داد، گفت: آمریکایی‌ها یک طراحی که دارند این است که ایران را معطل یک موضوع واهی نگاه دارند و اجازه ندهند کشور به مسائل اصلی خود بپردازد و بر مشکلات واقعی تمرکز کند.

وی با بیان اینکه آمریکایی‌ها از زمانی که این پرونده را گشودند هدف‌شان همین معطل نگاه داشتن ایران بود و تا حدی موفق نیز شدند، گفت: الان افکار مسئولان ما متوجه اقدام بعدی ترامپ است یعنی تا امروز منتظر سخنرانی ترامپ در مورد سرنوشت برجام بودند و از امروز تا ۶۰ روز آینده منتظر بررسی و نظر کنگره خواهند بود.

فضائلی تصریح کرد: از سوی دیگر آمریکایی‌ها به صورت واقعی قصد خروج از برجام را ندارند اظهارات ۲۴ ساعت گذشته تیلرسون نشان داد آن‌ها به دنبال گزینه خروج از برجام نیستند و به طور کلی برجام برای ایالات متحده امتیاز محسوب می‌شود.

این کارشناس مسائل هسته‌ای با بیان اینکه آمریکا به دنبال آن است که فشارهای بیشتری از طریق برجام به جمهوری اسلامی بیاورد، یادآور شد: از نمونه این فشار‌ها می‌توان به اصرار برای مذاکره مجدد یا بازدید از مراکز نظامی ایران اشاره کرد.

وی افزود: آمریکایی‌ها در حقیقت با این وقت کشی به دنبال برجام‌های ۲ و ۳ هستند و متاسفانه شاهد آن بودیم که اروپا نیز با آن‌ها همراه است.

فضائلی با اشاره به اینکه این پروسه سناریویی طراحی شده از طرف ایالات متحده است، گفت: البته جمهوری اسلامی باید در قبال این سناریو تدبیر و درایت به خرج دهد.

این کارشناس مسائل هسته‌ای در پاسخ به این سوال که آیا از نظر قانونی آمریکا به تنهایی می‌تواند برجام را تایید یا رد کند؟ گفت: به لحاظ قانونی چنین امکانی وجود ندارد، اما عملا اگر آمریکا از برجام خارج شود تاریخ انقضای این توافق‌نامه به سر خواهد رسید.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار