خبرنگاری در نشست خبری از سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا پرسید آیا شما بیشتر از عراق نگران حضور ایران هستید؟ که نوئرت پاسخ داد: در این باره حرفی ندارم.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، هدر نوئرت سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز سه شنبه در نشست خبری خود افزود: آمریکا به درخواست دولت عراق آنجا حضور دارد و هدف ما شکست داعش است.
وی ادامه داد: زمانی که دولت عراق بگوید به حضور آمریکا نیاز ندارد، خارج خواهیم شد.
این مقام وزارت امور خارجه آمریکا درباره شرایط کرکوک و کردستان عراق هم گفت: ما در عراق وضعیت کردها را به دقت زیر نظر داریم و با دولت عراق همکاری می کنیم. ما خواستار مذاکره هستیم و از همه طرف ها می خواهیم به خشونت دست نزنند.
نوئرت اضافه کرد: ما در مورد گزارش سازمان عفو بین الملل که تصاویری مبنی بر آوارگی 10 هزار کرد نشان داده و آن را به علت حضور نیروهای ایران و ارتش عراق دانسته است، نظری نداریم.
وی در عین حال مدعی شد: اما ما قبلا هم گفته ایم که نگران حضور ایران در منطقه و در عراق هستیم و این نگرانی پابرجاست.
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا درباره نشست امروز شورای امنیت سازمان ملل درباره تمدید فرایند بازرسی کاربرد تسلیحات شیمیایی در خان شیخون سوریه نیز گفت: شورای امنیت رای داد که طرح بازرسی مشترک را دوباره تمدید نکند.
نوئرت افزود: امروز متاسفانه دیدیم که طرحی که از طریق آن تحقیقات برای یافتن مقصر استفاده از سلاح شیمیایی انجام می شد، تمدید نشد و روسیه آن را وتو کرد. ما بسیار از این حرکت ناامید شدیم و نگران و ناراحتیم از اینکه روسیه نسبت به آنچه بر سر مردم سوریه آمده، بی تفاوت است.
وی ادامه داد: ما در سوریه همچنان راه زیادی در پیش داریم و نمی توانیم اعلام پیروزی کنیم اما اینکه رقه از دست داعش خارج شده، موفقیت بزرگی است که در این دولت اتفاق افتاده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا اضافه کرد: دولت قبلی تلاش هایی کرد اما این دستاورد به خاطر سیاست های دولت ترامپ است. این موفقیتی برای ما، برای مردم سوریه و تمامی صلح طلبان است. ما داعش را هنوز کاملا شکست نداده ایم، اما پایتخت های دوقلوی آنها را آزاد کرده ایم.
نوئرت درباره کره شمالی هم اظهار کرد: آمریکا مایل است بتواند با کره شمالی مذاکره کند اما این امکان هنوز فراهم نشده است. اینکه آنها در حال آزمایش موشک های بالستیک هستند نشان می دهد که آنها آماده مذاکره نیستند و تا به حال به ما نشان نداده اند که برای مذاکره جدی هستند.
وی یادآور شد: لازم است که کره شمالی نشان دهد که به صورت جدی آماده مذاکره است تا این مذاکرات اتفاق بیفتد.
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا درباره علت صادر نشدن ویزای سفر فرمانده ارتش اندونزی هم گفت: عدم صدور روادید برای مسئولان اندونزی تصمیم وزارت خارجه نبود.
**مرتکبان جنایت در میانمار پاسخگو باشند
پاتریک مورفی دستیار وزیر امور خارجه آمریکا هم پیش از سخنگو در جمع خبرنگاران حاضر شد و درباره وضعیت مسلمانان میانمار گزارشی ارائه کرد.
وی گفت: ما از پیشنهادات کوفی عنان برای رفع مشکلات میانمار حمایت می کنیم. آمریکا خواستار پاسخگویی کسانی است که در ااین کشور مرتکب جرم شده اند.
دستیار وزیرامورخارجه آمریکا افزود: ما با جدیت به دنبال پیگیری اطلاعات و کشف حقیقت در میانمار هستیم و از به کار بردن هیچ واژه ای از حقیقت در این باره اجتناب نمی کنیم.
مورفی تاکید کرد: احتمال پاک سازی قومی در میانمار وجود دارد. اگر مقیاس این جنایات بیشتر باشد (احتمال نسل کشی) آمریکا سیاست های لازم را پیگیری خواهد کرد.
وی با بیان این که مهم است که نام این وقایع چیست و این نام ها مسئولیت سیاسی می آورد، اظهار کرد: آنچه ما در استان راخین دیده ایم این است که در این استان خشونت در سطح بالا وجود داشته و افرادی هستند که به این اعمال خشونت آمیز ادامه می دهند.
دستیار وزیر امور خارجه آمریکا اضافه کرد: در کنار افراد وابسته به دولت میانمار، گروه های تبهکار محلی و شبه نظامیان روهینگیا نیز در برخی موارد عامل این خشونت ها بوده اند.