راهآهن ۸۲۶ کیلومتری آذربایجان - گرجستان - ترکیه امروز با حضور رؤسای جمهور و نخست وزیر سه کشور افتتاح شد این مسیر زمان سفر را بین چین و اروپا حدود ۱۵ روز کاهش میدهد که سرعت آن دو برابر مسیر دریایی و هزینه آن نصف سفر هوایی است.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو به نقل از رویترز، رهبران سه کشور آذربایجان، ترکیه و گرجستان خط راهآهن ۸۲۶ کیلومتری (۵۰۰ مایل) را که سه کشور را به هم متصل میکند امروز افتتاح کردند.
این خط آهن مسافربری و باری است که با گذشتن از کنار روسیه اروپا و چین را به هم متصل میکند و ظرفیت حمل یک میلیون مسافر و ۵ میلیون تن بار را دارد.
این سه کشور توسط خطوط نفتی باکو - تفلیس - سیحان به هم وصل میشوند که توسط شرکت انگلیسی BP اجرا میشود و همچنین خط لوله گازی باکو - تفلیس - ارزروم هم وجود دارد، اما ارتباط تجاری بین ترکیه و منطقه قفقاز محدودتر است.
رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه در مراسم افتتاح خط آهن جدید گفت: خط آهن جدید باکو- تفلیس - قارص میتواند باعث تقویت اقتصادی در منطقه شود. این خط آهن جدید بخشی از جاده ابریشم بزرگ است و اهمیت آن این است که این پروژه را با استفاده از سرمایههای خودمان اجرایی میکنیم.
در مراسم افتتاحیه الهام علیاف رئیس جمهور آذربایجان، «جورجی کیوریکا شویلی» نخست وزیر گرجستان و رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه حضور داشتند..
این پروژه در مجموع نسبت به برآورد اولیه یک میلیارد دلاری ۴۰۰ میلیون دلار افزایش هزینه داشت که مجموع آنها از صندوق نفت دولتی آذربایجان فاینانس شد.
خط راهآهن بین آذربایجان و گرجستان در سال ۲۰۰۷ آغاز شد که اجرای این طرح از سال ۲۰۱۱ بارها به تأخیر افتاد.
این اتصال جدید زمان سفر را بین چین و اروپا حدود ۱۵ روز کاهش میدهد که سرعت آن دو برابر مسیر دریایی و هزینه آن نصف سفر هوایی است.