وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: سن بازنشستگی در کشور به ۴۵ سال رسیده و دوام صندوقها کاهش یافته است.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو؛ علی ربیعی امشب در نشست مشترک اعضای کارگروه تخصصی اشتغال، تشکلهای کارگری و کارفرمایی، تعاونگران، خیرین بهزیستی و فرمانداران استان اظهار داشت: وزارتخانه ما رابطه وسیعی با مردم دارد و ما در معرض مطالبات مختلف مردم هستیم و ما با ملموسترین مسائل زندگی مردم ارتباط داریم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به تلاش برای پیشی گرفتن میزان عرضه بر تقاضای کار افزود: در دنیا بر روی این مسئله برنامهریزیهای مختلفی صورت میگیرد، اما در کشور ما این مسئله در سالهای ۹۰ به بعد پیچیدهتر شده است و دهه شصتیها پاسخی در دهه ۸۰ نگرفتند و تیپولوژی آنها امروز کاملا تغییر یافته است.
وی بر لزوم توجه جدی به پایدارسازی منابع تامین اجتماعی تاکید کرد و گفت: در حال حاضر شاهد هستیم بیش از ۱۲ صندوق تامین اجتماعی به کارپردازی تبدیل شدهاند و مفهوم بحران آینده صندوقها را احساس میکنیم و باید برای این مسائل تدبیری بیندیشیم.
ربیعی اذعان داشت: شاهد هستیم سن بازنشستگی به ۴۵ سال رسیده و دوام صندوقها کاهش یافته است؛ ما به جهاتی حرکت کردیم که بدهیهای انباشته به صندوقها تحمیل شده و ۶۰ سال سیاستهای صندوق تامین اجتماعی حدود ۴۵۰ هزار میلیارد تومان بار مالی داشته است.
وی با اشاره به فزونی عرضه و تقاضای نیروی کار، فقر مطلق و شدید گفت: باید تصمیمات سختی بگیریم و به اجماع بزرگی نیاز داریم امروز بیش از هر زمان دیگری لازم است که ساختارهای مکمل هم باشیم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: طرحی برای پایدارسازی و تامین بدهی صندوقها در دست اجرا داریم و تلاش میکنیم این صندوق بین نسلی را زنده، پویا و پیشرو سازیم.
این مسوول اعلام کرد: میخواهیم بنگاهداری را سبک کنیم و سرمایه بیشتری برای نسلهای بعدی تامین اجتماعی تامین کنیم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی توضیح داد: سالانه ۲۰ هزار نیروی کار در استان آذربایجانشرقی وارد بازار کار میشود و قطعا ظرفیت استان دو برابر این عدد است.
وی با بیان اینکه در ۵ ماهه اول سال ۸ هزار و ۷۰۰ نفر بیمه شده اصلی داشتیم افزود: برای کاهش نرخ بیکاری استان در سال آینده باید برنامه ریزی کنیم.
این مسوول در بخش دیگری از صحبتهای خود اعلام کرد: بیش از ۹ میلیون حاشیهنشین را بیمه کردیم و از این اقدام پشیمان نیستیم.