عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: سلامت آب و غذا و رعایت اصول بهداشت فردی سه اصل مهم برای پیشگیری از بیماریهای عفونی در مناطق زلزله زده است که هموطنان در مناطق غربی کشور باید رعایت کنند.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، دکتر داود یادگاری که مسئولیت قرارگاه بهداشتی زلزله رودبار را در سوابق کاری دارد، افزود: به دنبال وقوع زلزله، بخشی از زیرساختهای منطقه از جمله بهداشتی دچار مشکل میشود و این موضوع میتواند مردم را در معرض بیماریهای عفونی قرار دهد. وی اظهار کرد: به دلیل مصرف آب آشامیدنی ناسالم، عفونت رودهای مانند بیماریهای اسهالی اعم از معمولی و خونی، در این مناطق افزایش مییابد و به همین دلیل به مردم این مناطق توصیه میشود که حتما از آب سالم آشامیدنی استفاده کنند. متخصص بیماریهای عفونی تاکید کرد که در صورت نبود آب سالم، حتما آب را پس از جوشاندن استفاده کنند تا دچار بیماریهای عفونی نشوند. وی اظهار کرد که در مناطق روستایی معمولا فاضلاب و چاه آب نزدیک به هم هستند و براثر این حادثه ممکن است فاضلاب، آب چاهها را آلوده کند و در این شرایط، مردم حتی برای شستن ظروف هم از آنها استفاده نکنند. یادگاری ادامه داد: هرچند مراکز بهداشتی و درمانی تمام منابع آبها را کلرزدایی میکنند، اما این کار معمولا زمان بر است و مردم در این مدت از آب آشامیدنی سالم یا آب جوشیده استفاده کنند. وی افزود: زمین لرزه خانه و محل زندگی برخی از مردم را تخریب و آنان را ناگزیر به اقامت در چادرها یا فضای باز میکند، به همین دلیل باید مراقب عفونتهای ویروسی مانند آنفلوآنزا باشند. یادگاری افزود: درحال حاضر هوای مناطق زلزله زده سرد است و احتمال ابتلا به بیماری ویروسی مانند سرماخوردگی به مراتب بیشتر است که توصیه میشود در صورت امکان افراد و به خصوص مبتلایان به بیماریهای قلبی و عروقی، کلیوی و ریوی و سرطان، واکسن آنفلوآنزا دریافت کنند. وی به افراد مبتلا به سرماخوردگی و آنفلوآنزا هم توصیه کرد که از تماس نزدیک با سایرین پرهیز کنند و در صورت نیاز حتما از ماسک یا دستمال استفاده کنند تا مانع از گسترش بیماری شوند. یادگاری همچنین با اشاره به دشواری نگهداری غذا در این مواقع، افزود: در چنین شرایطی، حتی الامکان غذاهای کنسروی مصرف شود، غذاهای پخته شده در معرض هوای معمولی قرار نگیرد و یا دوباره گرم و مصرف نشود. عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تاکید کرد که غذاهای کنسروی پیش از مصرف حتما باید ۱۰ تا ۲۰ دقیقه حرارت ببینند.