اسامی ۱۰ اثر راهیافته به مرحله نهایی نخستین مسابقه کتاب تصویری «سپیدار» اعلام شد.
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ «سومین دوره جایزه سپیدار» در فروردین ماه سال جاری برای دو گروه سنی «کودک و نوجوان» و «بزرگسال» فراخوان داد. شرکت کنندگانتا ۱۵ شهریور ماه فرصت داشتندآثار خود را به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند. در این میان قالب آثار برای نویسندگان و شاعران کودک و نوجوان محدودتر بود. براساس این فراخوان آنان امکان ارسال آثاری در قالب شعر و داستان برای کودکان یا نوجوان با موضوع محیط زیست را داشتند.
تعداد آثاری که در این دوره به دبیرخانه ارسال شد:
در بخش کودک و نوجوان ۲۱۸۶ اثر دریافت شد
داستان و نوشتههای ادبی: ۱۱۵۵ اثر
شعر: ۳۱۵ اثر
خلاصه نویسی و معرفی کتاب: ۱۲۱ اثر
گزارش فعالیت محیط زیستی: ۱۵۲ اثر
و در بخش گروهی: ۴۴۳ اثر
آنچه در تفکیک آثار کودکان و نوجوانان مشهود بود حضور پررنگ استانها و شهرهای مختلف ایران بود. بچه هایاستانهای ایلام، آذربایجان غربی، اصفهان، هرمزگان و گلستان بیشترین آثار را به این دوره از جشنواره ارسال کردند.
اما آنچه این دوره از جایزه را از دورههای پیش متمایز کرد مشارکت نهاد کتابخانههای عمومی کشور و کتابخانههای عمومی در این جایزه بود. تعداد قابل توجهی از کودکان و نوجوانان شهرهای محروم به واسطه مدیران، مربیان و کتابداران این کتابخانهها جایزه سپیدار را شناختند و در این مسابقه شرکت کردند.
در مرحلهی نخست، هیات انتخاب حدود ۵۶۰ اثر را برگزیدند. هیات داوران نیز ۹۴ اثر در بخشهای مختلف را انتخاب کردند. درنهایت ۲۱ اثر در بخشهای مختلف کودک و نوجوان برای دریافت جایزه یا لوح تقدیر برگزیده شدند که در روز ۱۱ آذر ماه در مراسم پایانی سپیدار معرفی خواهند شد.
داوران مرحله نهایی بخش کودک و نوجوان که آثار را داوری کردند:
شیوا حریری، عزت الوندی، معصومه یزدانی، پیام ابراهیمی و رویا میرزایی کارشناس محیط زیستی بودند.
شایان ذکر است در بخش مدرسهای علاوه بر مدرسه، مراکز کانون، کتابخانه هایی که به اسم کتابخانه و مراکزی که با کودکان و نوجوانانشان در این بخش شرکت کرده بودند مورد داوری قرار گرفتند.
در بخش بزرگسال ۸۲۴ اثر دریافت شد.
داستان: ۵۸۴ اثر
از میان ۵۸۴ داستان دریافتی، ۶۵ داستان به مرحله نهایی راه یافت و توسط داوران نهایی این بخش: حمیدرضا شاه آبادی، مهدی رجبی و فرزام بابایی (کارشناس محیط زیست) مورد داوری قرار گرفت. از این تعداد ۱۵ اثر داستانی توانست به مرحله نهایی برسد.
آمنه ایمان مهر، نغمه بذرافشانی، مریم ابراهیمی جابری، ابراهیم باقری حمید آبادی، محدثه رضایی آدریانی، معصومه دهنوی، رویا زنده بودی، سولماز خواجه وند، نغمه رحیمی پور، سمیه سیدیان، زهرا شاهی، سارا شجاعی، افسانه صادقی بوزنجانی، الهام مزارعی، موسی هدایتی عنوان نامزدهای این مرحله اند. در روز اختتامیه آثار برتر معرفی خواهند شد.
شعر: ۲۴۰ اثر
از میان ۲۴۰ شعر، ۳۰ شعر به مرحله نهایی داوری راه یافت. داوران مرحله نهایی بخش شعر عبارت بودند از:آتوسا صالحی، حدیث لزرغلامی و سیدرضا کروبی کارشناس محیط زیست.
در این بخش ۷ اثر نامزد دریافت جایزه شدند. نامزدهای این بخش به ترتیب حروف الفبا عبارتند از: اسماعیل الله دادی، فرشته امینی، قاسم بانی، زهره حیدری شاهی، پیام جهانگیری، محمد دهریزی و طاهره شهابی به عنوان نامزدهای بخش شعر سومین دوره جشنواره سپیدار انتخاب شدند که شعرهای برگزیده در مراسم پایانی معرفی خواهند شد.
مسابقه و کارگاه خلق کتاب تصویری سپیدار
بخش جنبی دیگری که امسال به ماسبقهی سپیدار افزوده شد «مسابقه و کارگاه خلق کتاب تصویری سپیدار» بود. این کارگاه با هدف خلق داستانهایتصویری محیط زیستی برای کودکان در تیرماه سال جاری فراخوان داد.
دبیرخانه سپیدار بالغ بر ۲۰۰ اثر از نویسندگان و تصویرگران حوزه کودک دریافت کرد، آثار رسیده توسط داوران مرحله اول هدی حدادی، فریدون عموزاده خلیلی و کیانوش غریب پور مورد بررسی قرار گرفت و ۲۰ نویسنده و ۲۰ تصویرگر امکان حضور در کارگاه را یافتند.
اساتید این دوره فریدون عموزاده خلیلی، کیانوش غریب پور، هدی حدادی و کارشناس محیط زیست (عطیه تک تهرانی) بودند. نویسندگان و تصویرگران بعد از دو هفته کارگاه فشرده، کار گروهی و استفاده از راهنماییهای اساتید به مدت ۲۶ ساعت، سه هفته فرصت داشتند تا ماکت کتاب تصویری خود را برای داوری ارائه دهند.
از میان ۲۰ کتاب تصویری که توسط شرکت کنندگان آماده شد، به مرحله نهایی راه یافتند. از میان این ۱۰ اثریک کتاب تصویری برگزیده شده و در اختتامیه جایزه سپیدار به عنوان برگزیده اعلام خواهد شد. نویسنده و تصویرگر کتاب برگزیده از سوی انتشارات فنی ایران (کتابهای نردبان) در نمایشگاه کتاب بولونیای ۲۰۱۸ شرکت خواهند کرد.
کتاب یکی مثل من – نویسنده: مریم بهرامی- تصویرگر: افسانه صانعی