نماینده لنجان در مجلس با تأکید بر اینکه بعضی عبارات از سوی رؤسای جلسات علنی زیبنده مجلس نیست، گفت: در هیأت رئیسه مجلس باید، مطرح شود که در جایگاه ریاست صحن از ادبیات فاخر استفاده شود.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، محسن کوهکن نماینده مردم لنجان در مجلس شورای اسلامی در نشست علنی صبح امروز (چهارشنبه ۸ آذر پارلمان) طی تذکری شفاهی، گفت: در جلسه روز چهارشنبه هفته گذشته اتفاقی رخ داد که در مشروح مذاکرات نوشته شده است؛ یکی از همکاران نطقی داشت و در آخر آن رئیس جلسه میخواست صحبت کند.
وی افزود: ما به دلیل اینکه به گوش وی برسد فریاد زدیم شما حق صحبت ندارید، اما وی گفت: «بگیر بنشین سر جایت»، «جواب شما را نمیدهم»، «میخواهید دعوا کنید بیرون بروید».
کوهکن در ادامه گفت: اینها برای دیگران که مطالب را میشنوند ذهنیتهایی ایجاد میکند؛ بنده خدمت شما (علی لاریجانی) ارادت دارم و به دو نایب رئیس محترم هم هر زمانی که احساس کردم کنار گوششان تذکر عرض کردهام؛ بعضاً دیده میشود که تذکر داده میشود که وقتی وزیری به مجلس میآید چرا مشاوران و معاونانش را میآورد؟ که رئیس میگوید تذکر وارد است، در حالی که این مسأله مطابق ماده ۸ آییننامه داخلی مجلس است و ما مکلف به اجرای آن هستیم. چرا که انی ماده میگوید رئیس جمهور میتواند معاونان و مشاوران را به مجلس بیاورد.
وی خطاب به لاریجانی تصریح کرد: از شما میخواهیم که در هیأت رئیسه مطرح شود که اولا از ادبیات فاخر استفاده شود؛ «دست شما درد نکند»، «قرآن بخون» و ... ادبیات زیبنده مجلس نیست.
نماینده مردم لنجان در مجلس شورای اسلامی، گفت: البته این نکات را به صورت تذکر خصوصی خدمت دوستان دادهایم، اما خواهش ما از شما این است که مشروح مذاکرات را مشاهده کنید؛ وقتی نمایندهای که صرفاً وقتی آرام صحبت میکند صدایش به گوش رئیس نمیرسد، فریاد میزند که شما حق صحبت ندارید باید چگونه با وی برخورد کرد.
وی خاطرنشان کرد: تکلیف یک نکته دیگر را هم مشخص کنید که طبق آییننامه که مصوب دو سوم نمایندگان مجلس است هیأت رئیسه جلسات را باید طبق آییننامه اجرا کند. اگر این آییننامه سکوت کرده، اما در ادوار مختلف یک نوع خاص برخورد شده باشد تبدیل به رویه میشود.
کوهکن در توضیح گفت: سؤال من این است که اگر حین نطق نمایندگان حرف حضرتعالی تحریف و یا به شما توهین شود آیا شما که در جایگاه هیأت رئیسه هستید میتوانید اخطار ۷۹ بدهید یا خیر؟ یعنی هم به عنوان یک نماینده تشخیص دهید که حق شماست و تذکر دهید و هم به عنوان رئیس جلسه به خودتان حق دهید که صحبت کنید و بعدش هم بگویید اعتراض وارد است یا خیر؟
وی بیان داشت: مسئولیت اعضای هیأت رئیسه مشترک است و تقسیم کاری که صورت گرفته صرفاً اقدامی صوری است.
نماینده مردم لنجان در مجلس شورای اسلامی گفت: وقتی کسی تذکر آییننامهای دارد رئیس جلسه باید اداره کند و اعضای دیگر هم باید آییننامه در آن شرایط جلوی رئیس بگذارد که چنین اتفاقی نیفتد.
بنا بر این گزارش، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ اظهار داشت: در موضوعی که گفتید همراه وزرا عده زیادی وارد مجلس نشود، تذکر وارد است و در هیأت رئیسه هم مطرح کردیم که مطابق آییننامه گفته شده مسئول مربوطه رعایت این مسأله را بکند و همراه وزرا معاونان پارلمانی میتوانند در مجلس حضور یابند و اگر ضرورت داشت و نیاز بود کارشناسان را نیز قبلاً به هیأت رئیسه معرفی کنند تا ما اجازه دهیم وارد شوند، اما اینکه مدیرانشان را میآورند خلاف آییننامه است و همکاران ما در هیأت رئیسه به آن توجه میکنند البته تذکرتان درست است.
وی افزود: درباره موضوع تذکر اول هم که در این سه دوره ما چنین مسألهای نداشتیم و غالباً اگر مسألهای مطرح شود ادارهکنندگان جلسه از آن عبور میکردند، اما راجع به نطقها این پاسخگویی وجود ندارد، ولی اینکه شما گفتید آیا رؤسای جلسه حق دارند پس از نطقها اظهارنظر کنند این بستگی دارد و باید آییننامه را بررسی کرد، زیرا کسی که جلسه را اداره میکند مانند همه نمایندگان این حق برای وی وجود دارد که اگر به وی تهمت و افترایی زده شد و حرف خلاف قانونی مطرح شد مانند دیگر نمایندگان تذکر آییننامهای داشته باشد، اما ما بنایمان در این سالها هیچ وقت این نبوده و اگر نمایندگان اظهارنظر داشتهاند گفتهاند و ما در هیأت رئیسه همان قدر که از آییننامه میدانستیم عمل کردیم.