به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، محسن تفقدی در نشست خبری در با موضوع دستاوردهای تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: یونسکو مراکز علمی را در کشورهای مختلف در دو نوع یونسکو 1 و یونسکو 2 تاسیس میکند.
وی از ایجاد اولین مرکز یونسکو در ایران در دانشگاه علوم پزشکی مشهد خبر داد و افزود: چهار مرکز یونسکو در وزارتخانههای کشورهای دیگر ایجاد شده ولی به وزارت بهداشت و درمان کشور ما چنین مرکزی اعطا نشده است.
معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطرنشان کرد: دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بررسیهایی که انجام داد و حدود دو سال به طول انجامید توانست یونسکو نوع 2 را دریافت کند.
تفقدی عنوان کرد: این مرکز در حوزه تغذیه عمل خواهد کرد و رقابتهای زیادی در منطقه ایجاد خواهد کرد.
وی ابراز کرد: این مرکز در حوزه علوم بالینی با تمرکز بر تغذیه فعالیت خواهد کرد.
معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: با ایجاد چنین مرکزی که با محوریت سازمان جهانی بهداشت، یونسکو و دانشگاه علوم پزشکی فعالیت خواهد داشت، ایران شخصیت بین المللی پیدا خواهد کرد و همچنین ظرفیتها و پتانسیلهای علمی ما در حوزه تغذیه به رسمیت شناخته میشود و از طرفی بحث جذب مالی نیز خواهیم داشت.
اهداف بین المللی و منطقهای در مرکز یونسکو دنبال میشود
در ادامه نشست، مدیر روابط عمومی بین الملل دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: با ایجاد مرکز یونسکو اتفاق بزرگی در حوزه تغذیه در کشورمان و منطقه خواهد افتاد.
سیامک زارعی در ادامه بیان کرد: با داشتن چنین مرکزی اهداف بین المللی و منطقه را در حوزه تغذیه دنبال خواهیم کرد.
وی در توضیح مرکز یونسکو نوع یک گفت: یونسکو نوع یک با پیشنهاد سازمان یونسکو در کشورها ایجاد میشود و با درخواست کشورها و ارائه پتانسیلها اعطا نمیشود.
زارعی خاطرنشان کرد: این مرکز یونسکو با عنوان مرکز علوم پایه مرتبط با سلامت و تغذیه انسانی برای اولین بار در سطح جهان در دانشگاه علوم پزشکی مشهد ایجاد شده است.
حل مشکل سوء تغذیه اولویت اول کاری مرکز یونسکو است
در ادامه نشست؛ سرپرست مرکز یونسکو گفت: سازمان جهانی یونسکو مراکزی در کشورهای دنیا دارد و در هر مرکزی در هر کشوری یک عنوان با موضوع فعالیت خاصی میدهد مثلا در ایران در حوزه تغذیه هر گونه فعالیتی صورت گیرد باید از کانال این مرکز یونسکو عبور کند.
غیور مبرهن خاطرنشان کرد: این مرکز میتواند پتانسیل خوبی برای دانشگاه ایجاد کند و از طرفی میتواند ظرفیتی برای رشد کشورمان و منطقه باشد.
وی در ادامه سخنان خود بیان کرد: اولویت کاری ما در این مرکز بحث ریز مغذی و حل مشکل کمبود ویتامین D در کشور است.
سرپرست مرکز یونسکو بیان کرد: مشکل ریزمغذیها و ویتامینها هم مشکل بالینی و هم مشکل پایهای را به وجود میآورد.
استاد علوم تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد اقدام بعدی سازمان را پیشگیری از بیماریهای غیر واگیردار دانست.
85 تا 90 درصد مردم مشهد سوء تغذیه دارند
وی تصریح کرد: در مشهد 85 تا90 درصد و در سبزوار 94 درصد کمبود ویتامین دی دارند.
غیور مبرهن یاداور شد: سوء تغذیه به صورت کاهش وزن و افزایش وزن تعریف میشود که سوء تعذیه با اضافه وزن و چاقی حدود 55 تا 60 درصد و کاهش وزن حدود 10 درصد در مشهد برآورد شده است.
وی گفت: بخش زیادی از مشکل سوء تغذیه با ریزمغذیها رفع خواهد شد.