آخرین اخبار:
کد خبر:۶۵۰۰۳۰
مهدیان در گفت‌وگو با خبرگزاری دانشجو:

جهانگیری بیش از این‌که اصلاح‌طلب باشد، یک تکنوکراتِ کارگزارانی است/ دست اصلاح‌طلبان به قدرت نمی‌رسد، چون ساختار نظام را نمی‌شناسند

محسن مهدیان گفت: اصلاح‌طلبی محکوم است به حداقل‌ها در سیاست؛ این جریان در بهترین حالت یا نردبان پیشرفت تکنوکرات‌ها می‌شود یا اوج قدرتش در معاونت‌هاست.
گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو-علی ترابی، چندی است برخی رسانه‌ها و شخصیت‌های اصلاح‌طلب در روزهای اخیر با توصیه به جهانگیری معاون اول رئیس جمهور، از وی خواستند برای فاصله گرفتن از دولت روحانی و رأی آوردن در انتخابات آینده «استعفا» دهد. نمونه این اظهارنظر‌ها را باید در سرمقاله صادق زیباکلام برای روزنامه آفتاب یزد و همچنین گفتگوی محمدعلی ابطحی با پایگاه خبری عصر ایران جستجو کرد. به همین بهانه خبرگزاری دانشجو گفتگویی با محسن مهدیان فعال رسانه‌ای اصولگرا ترتیب داده و به کنکاش پیرامون علل بروز اینگونه واکنش‌ها پرداخت.

محسن مهدیان دراین رابطه گفت: احتمالا شما نیز توجهتان جلب شده است؛ جناب رئیس جمهور نسبت به ایام انتخابات تغییرات جدی داشته است. عملکرد شهردار تهران نیز از همین جهت قابل اعتنا است. اما نکته ظریفی در این رابطه وجود دارد که باید بدان اعتنا داشت؛ مسیر خطرناکی در مقابل کارگزاران انقلاب قرار گرفته است که باید نگران بود.

این فعال رسانه‌ای در خصوص علل بروز این نگرانی اظهار داشت: ما با بخشی از اصولگرائی مواجهیم که این‌ها نسبتی با مردم ندارند، پس به قدرت نمی‌رسند. همچنین با بخشی از اصلاحات مواجهیم که این‌ها نیز درک لازم برای سیاست ورزی در حاکمیت ندارند پس در معرض انتخاب قرار نمی‌گیرند.

وی به تحلیل جریان دیگری در عرصه سیاست کشور پرداخت و گفت: در کنار این دو جریان با بخشی از تکنوکرات‌ها مواجه هستیم که راه رسیدن به قدرت را فرا گرفتند؛ این‌ها در انتخابات اصلاح طلب و در حاکمیت اصولگرایند؛ بنابراین به زودی بخش قابل اعتنائی از اصولگرائی و اصلاح طلبی در سبک سیاست ورزی در کارگزارن ادغام می‌شوند. اما سرنوشت این جریان نیز شکست است؛ البته شکست همراه با تنفر.

مهدیان در تشریح علل شکست کارگزاران گفت: اساسا "کارگزاران ناب" را باید با دوران آیت الله هاشمی در دهه ۷۰ شناخت؛ اتفاقا آقایان روحانی و نجفی از همان نسل اند. این نسل از تکنوکرات‌های اصیل هیچ وقت به تقابل نمی‌رسند. اهل ساختار شکنی نیستند و با هرگونه برهم زنی سیاسی مخالفند مگر یکجا؛ جائی که احساس کنند قدرت شان در خطر است. اگر قدرت شان به خطر بیافتد هویت شان تغییر می‌کند. نمونه اش ایام انتخابات است. در غیر اینصورت این جریان همواره اهل مدارا و مماشات است. چه با رقبای داخلی و چه مخالفان خارجی.

جریانی که در انتخابات اصلاح‌طلب می‌شود و در سیاست ورزی اصولگرا

این فعال رسانه‌ای اصولگرا ادامه داد: این جریان در انتخابات اصلاح طلب می‌شود، ولی در سیاست ورزی اصولگرا است. کدام اصولگرا؟ اصولگرای همیشه مسلط در سیاست که نمادش آقای علی لاریجانی است؛ بنابراین ما درآینده نیز با بخشی از اصولگرائی مواجهیم که به کارگزاران می‌رسد. شبیه آنچه برای آقای مطهری و آقای جلالی و ... در انتخابات مجلس دیدیم.

وی در خصوص مردمی نبودن طیف کارگزاران گفت: کارگزاران برخلاف نمایش انتخاباتی اش به شدت غیر مردمی است. به همین جهت آقای روحانی بیشترین مخالفانش را امروز از میان طرفدارنش جذب می‌کند.

تکنوکرات‌ها هیچگاه به طور بلند مدت در قدرت نخواهند ماند

مهدیان در ادامه افزود: تکنوکرات‌ها هیچ گاه بطور بلند مدت در قدرت نخواهند ماند. "گذشت زمان" برای تکنوکرات‌ها یک آسیب جدی است. هرچه می‌گذرد رفتار دوگانه آن‌ها با مردم روشن می‌شود. این جریان به سرعت و البته همراه با تنفر از سوی مردم کنار گذشته می‌شوند. رجوع کنید به احساس انزجار مردم از مرحوم آیت الله هاشمی و رجوع به دولت آقای خاتمی.

اصلاح طلبان نتوانستند مناسبات قدرت سیاسی در ایران را درک کنند
این فعال رسانه‌ای کشور در مورد علل نگرانی اصلاح طلبان نسبت به آینده جهانگیری گفت: به همین جهت اصلاح طلبان بسیار نگرانند و تلاش می‌کنند سرنوشت آقای جهانگیری به رئیس جمهور گره نخورد. اما جریان اصلاحات نیز هیچ گاه دستش به قدرت نخواهد رسید. چون این جریان هنوز نتوانسته است مناسبات قدرت سیاسی در ایران را درک کند.

وی درباره سرنوشت سیاسی اصلاح طلبان گفت: اصلاح طلبی در ایران محکوم است به حداقل‌ها در سیاست؛ این جریان در بهترین حالت یا نردبان پیشرفت تکنوکرات‌ها می‌شود یا اوج قدرت سیاسی اش در معاونت هاست. همین که اصلاحات در ایران به آقای جهانگیری رسیده است یعنی "کارگزارنیزه شده اصلاحات". برخلاف تصور آنها، جهانگیری در سیاست همان راهی می‌رود که آقای روحانی می‌رود نه آقای خاتمی.

محسن مهدیان در ادامه گفت: خلاصه اینکه در آینده ما با چنین پدیده‌ای مواجهیم: مردان سیاسی از جناح‌های مختلف برای به قدرت رسیدن به کارگزاران می‌رسند؛ در ایام انتخابات اصلاحات چی می‌شوند و در قدرت به اصولگرائی از جنس آقای لاریجانی تکمین می‌کنند و صدالبته در بلند مدت از سوی مردم حذف می‌شوند. اما این اتفاق یک نتجیه قهری دارد. نتیجه چنین فرآیندی احساس انزجار تدریجی مردم از کارگزاران نظام و اعتمادسوزی از حاکمیت است.‌
 
این فعال رسانه‌ای اصول‌گرا در پایان گفت: به نسل جدیدی از مردان سیاسی نیازمندیم که بتوانند "سیاست ورزی در قدرت" را با "جلب رضایت مردم" صادقانه جمع کنند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار