حسن روحانی روز گذشته در جمع تعدادی از اساتید و دانشجویان دانشگاه سیستان و بلوچستان و چندین باره به مدح نقد و انتقاد کردن پرداخت که گویی همچنان یا در کسوت نامزد انتخابات ریاست جمهوری است.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو-سیدمهدی حاجیآبادی؛ حسن روحانی روز گذشته در جمع تعدادی از اساتید و دانشجویان دانشگاه سیستان و بلوچستان و چندین باره به مدح نقد و انتقاد کردن پرداخت که گویی همچنان یا در کسوت نامزد انتخابات ریاست جمهوری است و یا در مسیر تعهد مسئولیت و بالتبع پاسخگو بودن نسبت به عملکردها، به قول خود، نو سفر است. رییس جمهور با اظهار خشنودی از اینکه مراسم ۱۶ آذر امسال در یک دانشگاه استانی برگزار میشود، گفت: در دوره دولت یازدهم یکی از تلاشهای دولت شکوفا شدن روز دانشجو بود و چنانچه ۴ سال گذشته را با ۸ سال آن مقایسه کنید به روشنی خواهید دید که دانشجو و دانشگاه امروز با صدای رسا و بدون لکنت زبان سخن میگوید.
روحانی اضافه کرد:ای کاش فرصت بیشتری وجود داشت تا همه دانشجویان و تشکلهای دانشجویی نظرات خود را مطرح کنند، اما با وجود محدودیت زمان باز هم تلاش شده که صاحبان تفکرات و تشکلهای مختلف بتوانند دیدگاههای خود را مطرح کنند. رییس جمهور با بیان اینکه دولت تشکل دانشجویی مخالفی را برای خود نمیشناسد، اظهار داشت: هیچ تشکلی را به عنوان مخالف دولت نمیدانیم، البته برخی انتقاد بیشتری میکنند و نحوه بیانشان متفاوت است، اما همیشه همه آنها نیز برای ما محترم بوده و هستند.
به نام دانشجو به کام مسئولین! اما آنچه به حاشیههای این دیدار افزود، عدم اجازه به تشکلهای دانشجویی جهت سخنرانی در حضور آقای روحانی بود. به طوری که تنها یک یا دو تشکل همسو با تفکرات دولت وتنها دو نماینده، جهت سخرانی در این مراسم انتخاب شدند.این درحالی است که جناب آقای روحانی، امسال و در آیین آغاز سال تحصیلی در سخنرانی خود گفته بودند: " بگذارید فضای نقد در دانشگاهها فراهم شود. "ایشان گفته بودند:«میخواهند درپیاده روها دیوار بکشند» در حالی که خودشان امروز، بین خود و دانشجویانی که تنها سلاحشان زبان و قلم است دیوار کشیدند.
درحالی که با عدم اجازه به تشکلهای انقلابی جهت سخنرانی در حال کنار آمدن بودیم، امروز اعلام شد که از ظرفیت قریب به ۱۰۰۰ نفری تالار فردوسی، تنها ۱۵۰ صندلی به دانشجویان اختصاص داده شده است.
روحانی به دانشگاه میرود، از لزوم نقد میگوید، اما دانشجویان منتقد فرصت سخنرانی در مقابل وی را پیدا نمیکنند. حتی به تعداد کافی هم از دانشجویان وابسته به تشکلهای سیاسی در سالن مراسم حضور نداشتند. روحانی در ایام تبلیغات انتخابات اخیر نیز بارها بر نقد دولت تأکید میکرد، اما در عمل شکایت معاونت حقوقی رییسجمهور از رسانههای منتقد و برخی نمایندگان منتقد دولت، به وقوع پیوست.
پس از برخورد دوگانه روحانی در سخنان زیبا در تعریف نقد و بستن دهان منتقدان، دانشجویان با #دیوارکشی_دانشگاه به استقبال روحانی رفتند. در همین زمینه محمدرضا گلرومفرد دبیر تشکیلات اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل نوشت: #روحانی وارد دولت دوم خود شده است و دیگر نیازی ندارد با شوی تبلیغاتی، گفتمان آزادی را نمایندگی کند اندک آزادی هم رخت بربست.
علیرضا علیپور هم در واکنش به تناقض شعارهای روحانی و بستن دهان منتقدان نوشت: حصاری همچو دیوار زندان در دانشگاه کشیدی که صدای دانشجویان را خاموش کنی، با عصیان بی شمار قلمها چه میکنی.
معصومه ایمانی هم با ذکر وضعیت دانشگاهها در دوران حسن روحانی نوشت: #آزادی_بیان در دولت #روحانی فقط اونجاش که مهمون دعوت میشه برای همایش، ولی رئیس دانشگاه اجازه ورود مهمان و برگزاری نمیده، توی کلاس اساتید در دفاع دولت صحبت کنند مشکلی نیست؛ اما مخالف باشی تذکر دریافت خواهی کرد.
کارنامه تاریک آزادی بیان روحانی در روز روشن منتقدان حجتالاسلام روحانی معتقدند که او در زمینه آزادی بیان کارنامه روشنی ندارد؛ جدای از شکایتهایی که از رسانههای منتقد در دولت حجتالاسلام روحانی انجام شده، منتقدان حجم "زیاد" کنایهها و بعضاً "اهانت"های حجتالاسلام روحانی در قبال منتقدان را جزو نشانههای مهم عدم اعتقاد واقعی ایشان به این شعار میدانند.
مهدی طرفی از دانشجویان دانشگاه شهید چمران اهواز در همین مورد نوشت: "بگذارید فضای #نقد در دانشگاهها فراهم بشود" در حالی جناب #رئیس جمهور در آیین شروع سال تحصیلی در دانشگاه این جمله را فرمودند که امروز به تشکلهای انقلابی اجازه صحبت در سیستان بلوچستان داده نشد.
صادق فتحینیا هم از انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه سیستان و بلوچستان به وعدههای دروغین مسئولین اشاره کرد و نوشت: تا چند روز پیش میگفتند شما جلوی رییس جمهور تریبون ندارید الان که چند ساعت تا رسیدن رییس جمهور به دانشگاه هست میگوین به یکی از شمااجازهی سخنرانی میدهیم، ولی باید پیرو گفتمان اصول گرایی صحبت کنید! ما پیرو خط ولایت هستیم نه اصولگرا نه اصلاح طلب.
در میان سخنرانیهای رئیسجمهور در طول سالهای گذشته مواردی جمعآوری شده است که میتواند اهانت به منتقدان تلقی شود. آنچه در ذیل میآید بخشی از توصیفات رئیسجمهور درباره منتقدان است. در میان این گزارهها، از عناوینی، چون "عصر حجریها"، "بزدلهای سیاسی"، "اقلیت تندرو"، "هراسان و ترسان و لرزان"، "تازه به دوران رسیده"، تا توصیفاتی، چون "کاسبان تحریم"، "بددل، بدبین، بدزبان" و "یک عده کودک" و "دروغگو" و "فحاش" به چشم میخورد.
این اقدام در کنار اقداماتی نظیر طرح دهها شکایت از سوی دولت علیه برخی رسانههای «منتقد» در جریان تبلیغات انتخاباتی و پس از آن به دلیل انتشار «گزارشهای انتقادی»، گروگانگیری بودجه صدا و سیما به دلیل پخش برخی گزارشهای «نقادانه» نسبت به عملکرد دولت و تعطیلی چندین و چند برنامه انتقادی سیما از جمله برنامه ثریا، صرفا جهت اطلاع و... با فشار مستقیم دولت و حمله همهجانبه دولتیها و جریان رسانهای زنجیرهای حامی آن علیه رسانه ملی، قطع صددرصدی یارانه مطبوعاتی رسانههای «منتقد» به بهانه دروغین استفاده از بودجه دولتی، عدم اجازه ورود روزنامههای «منتقد» دولت به نهاد ریاست جمهوری، عدم اجازه طرح سؤال خبرنگاران رسانههای «منتقد» از رئیسجمهور در کنفرانسهای خبری ۴ سال گذشته و توهین به منتقدان دلسوز با برچسبهایی نظیر خشونتطلب، تندرو، افراطی، دلواپس، بیشناسنامه، بیسواد، عصر حجری و... تنها گوشهای از تلاشهای دولت برای عینیت بخشیدن به شعار «آزادی بیان و انتقاد» در کنار متهم کردن رقبا به سرکوب شدید آزادی بیان و قلم بوده است.
محمدامین سلیمی دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی کشور هم در این زمینه نوشت: هرکجا خواستی برو دانشجوی انقلابی همه جا پیدا میشود. تالار دانشگاه تهران، ویرانههای کرمانشاه، مرزهای غربی یا حتی زاهدان.
محمدرضا نظرمیر هم از فعالین دانشجوی دانشگاه سیستان و بلوچستان با انتشار تصاویری از وضعیت امنیتی دانشگاه در حاشیه ورود روحانی نوشت: آقای رئیس جمهور ما توقعی جز این از شنا داشتیم. شما که مخالف بستن دهان منتقدین بودید!. ظاهرا فقط این شعارها فقط تا شب بعد از اعلام نتایج ریاست جمهوری اعتبار دارد. لااقل چهارتا دانشجو که به شما رای دادن رو میگذاشتید بیاد شما رو از نزدیک ببینه.