معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: هدف عالی در معاونت قرآن و عترت خارج کردن قرآن از مهجوریت و وارد کردن آن به عرصههای گوناگون زندگی مردم در حوزههای عملی و علمی است.
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ دکتری فقهی زاده در اولین نشست خبری خود ضمن تبریک ایام میلاد پیامبر (ص) به ضرورت وحدت میان امت اسلامی اشاره و اظهار کرد: هفته وحدت نوید بخش همدلی و همگامی امت واحد اسلامی است، آرمان بزرگی که مسلمانان جهان اسلام اعم از شیعه و سنی برای آن قدم و قلم میزنند.
او در مورد مهمترین هدف خود در مسئولیت جدید، گفت: هدف عالی در معاونت قرآن و عترت خارج کردن قرآن از مهجوریت و وارد کردن آن به عرصههای گوناگون زندگی مردم در حوزههای عملی و علمی است.
موضوع عترت اصلیترین فعالیت این معاونت است
معاون قرآن و عترت ارشاد به اولویتهای این معاونت در دولت دوازدهم اشاره کرد و افزود: موضوع عترت اصلیترین فعالیت این معاونت است؛ ما این امر را از طریق حمایت از برگزاری دورههای کوتاه علوم و معارف اهل بیت (ع) با مشارکت دانشگاه قرآن و حدیث پیگیری میکنیم که مقدمات کار هم انجام شده است؛ در دوره قبل توجه به عترت مورد غفلت قرار داشت که شاید به دلیل امکانات و بودجه لازم بوده است، به هر حال امیدوارم امسال بتوانیم با توسعه بخش عترت به مأموریت دوگانه معاونت جامه عمل بپوشم.
اقدامات صورت گرفته در معاونت با انگیره الهی صورت میگیرد
فقهی زاده با بیان اینکه قرآن شناسنامه مسلمانی ماست و ارتباط تنگاتنگی با فرهنگ ملی ما دارد، گفت: اقدامات صورت گرفته در معاونت با انگیره الهی صورت میگیرد؛ جشنهای رمضان، هفتههای قرآن و عترت، جشنواره آیات و آزمونهای قرآنی بخشی از فعالیتهای این معاونت در سالهای گذشته است. همچنین در این معاونت از مؤسسات به گونههای مختلف حمایت شده است.
تعامل با صداوسیما و سایر نهادهای فرهنگی گسترش مییابد
معاون قرآن و عترت ارشاد از گسترش تعامل با صداوسیما و سایر نهادهای فرهنگی خبر داد و گفت: در نخستین گام مشارک جدی با شبکه چهار سیما صورت گرفت و بزودی نخستین کار به صورت مستقیم در برنامه ویژه حضرت پیامبر به مدت پنج ساعت پخش میشود. همچنین از معاونت سینمایی هم دعوت کردیم و با سایر معاونتهای تخصصی هم همکاری خواهیم داشت تا محتوای قرآن را در آثار مختلف تزریق کنیم.
فقهیزاده بر حمایت از رسانههای مجازی و الکترونیکی تأکید و خاطرنشان کرد: طرح جامع قرآنی صورت گرفته و در جهت جمعآوری اطلاعات در حوزههای هنری آثار دیجیتالی و مکتوب گامهای نخستین برداشته شده که میتواند به ابهامات پاسخ روشنی دهد.
۹۰ اصطلاح قرآنی استخراج و به نهادهای مربوطه ابلاغ شده است
او به استانداردسازی مفاهیم و تعاریف قرآن و عترت با همکاری سازمان آمار اشاره و تصریح کرد: ۹۰ اصطلاح قرآنی استخراج و به نهادهای مربوطه ابلاغ شده است؛ طرح شناسنامه قرآنی در چند استان انجام شده است و طرح فاتحان آسمان در پنج استان غربی با شور و نشاط فرهنگی انجام شده است و کارهایی همچون استودیو سمعی بصری در چهار مرکز تهران، قم، تبریز و مشهد و یزد فعالیت ارزشمندی بوده که امیدواریم توسعه یابد.
فقهیزاده بسترسازی برای تأسیس سامانه آموزش مجازی قرآن و معارف از طریق تولید بازیهای الکترونیکی و انیمیشنهای کوتاه را از دیگر برنامههای این معاونت عنوان کرد و گفت: معاونت قرآن و عترت یکی از تخصصیترین معاونتهای ارشاد است بر همین اساس تشکیل و احیای کمیته و کارگروههای تخصصی برای ارتقای سطح کارشناسی و پژوهشی مورد توجه قرار میگیرد. همچنین در همین ۴۰ روز فعالیت ما کمیته تحول کیفی تشکیل دادیم و از برجستهترین محققان در حوزههای مرتبط دعوت کردیم که سعی داریم کارگروه ادبیات، هنر و رسانه را نیز تشکیل دهیم. مقدمات این امر انجام شده و با برخی اساتید و دوستان برای حضور گفتوگو شده است.
مشاوره جدید تخصصی در معاونت خواهیم داشت
او از حضور مشاوران بینالملل و آموزشهای تخصصی خبر داد و گفت: مشاوره جدید تخصصی در معاونت خواهیم داشت به طوری که برای تعیین مشاور بینالملل رایزنیهای جدی و مؤثری صورت دادیم. همچنین مشاور تخصصی آموزشهای فعالیتهای الکترونیکی را نیز منصوب میکنم تا فعالیتها تحقق عملی پیدا کند.
فقهی زاده به تمایل دو سویه با مؤسسات فعال در عرصه قرآن و عترت اشاره کرد و افزود: به منظور هدایت مؤسسات به سمت فعالیتهای متناسب با اهداف معاونت و ایجاد همکاری مؤثر با آنها برنامههایی داریم تا بتوانیم تعامل بهتری داشته باشیم.
معاون قرآن و عترت ارشاد گفت: گسترش مطالعه و پژوهش مرتبط با حوزه تبلیغ و ترویج نظری کاربردی و فرهنگسازی از طریق نشستهای علمی با دعوت از متخصصان گوناگون از دیگر اولویتهای ما در معاونت است.
فقهیزاده با اشاره به حمایت از شکلگیری نهادهای قرآنی و دینی برای مخاطبان کودک و نوجوان نیز خاطر نشان کرد: از کارشناسان باتجربه در این زمینه دعوت کردم و دو طرح مکتوب حمایت از مجلات دینی و قرآنی در حوزه کودک و نوجوان داریم که امیدواریم به زودی محقق شود.
او با اشاره به لزوم ایجاد مشارکت تشکلهای صنفی و نهادهای قرآنی در نمایشگاه قرآن و تقویت بخش بینالملل تصریح کرد: سعی داریم مناطق جداگانهای در جهان اسلام تعریف کنیم مثلا شبه قاره، شمال آفریقا یا مسلمانان روسیه را شکل میدهیم و از این مناطق مهمانان برای حضور در نمایشگاه دعوت میکنیم و برنامههای متنوعی خواهیم داشت.
نمایشگاه قرآن در بهار سال ۹۷ برگزار میشود
معاون قرآن و عترت ارشاد به برگزاری نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم اشاره کرد و گفت: نمایشگاه بینالمللی قرآن امسال باقوت بهار سال ۱۳۹۷ برگزار میشود. اولین جلسه سیاستگذاری هم هفته آینده برپاخواهد شد.
سعی داریم نمایشگاه قرآن به فروشگاه محصولات قرآنی تبدیل نشود
او گفت: سعی داریم نمایشگاه قرآن به فروشگاه محصولات قرآنی تبدیل نشود و برای مکان برگزاری این نمایشگاه هم با مسئولان مصلی صحبت شده است و مذاکراتی صورت گرفته تا نمایشگاه بینالمللی قرآن به مدت سه هفته در بهار برگزار شود.
فقهی زاده در پایان گفت: در سال آینده تعداد بیمهشدگان را به دو برابر آمار فعلی افزایش میدهیم و امیدواریم با تخصیص به موقع اعتبارات بتوانیم به درستی فعالیتها را پیگیری کنیم.