آخرین اخبار:
کد خبر:۶۵۱۸۴۴
یادداشت

آقای عادل آذر بدانند که مدل بودجه ریزی عملیاتی مانند مدل بودجه ریزی فعلی شکست خواهد خورد/ کارشناسان بودجه ایران را محیط آزمون و خطای تئوری های غربی قرار داده اند

دوستان کارشناس به جای خروج از چاله بودجه ریزی فعلی و فرو افتادن در چاه بودجه ریزی عملیاتی گفتگو با مفاهیم الگوی پیشرفت اسلامی برای تحقق بودجه ریزی الگوی پیشرفت اسلامی را بپذیرند.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو؛ حجت الاسلام علی کشوری در یادداشتی نوشت: 
‌نمی‌دانم چرا برخی مسئولین - از جمله آقای عادل آذر- از ناکارآمدی تئوری‌های غربی عبرت نمی‌گیرند و همیشه محاسبات و مدل‌های نا متناسب با شرایط ایران را به عنوان راه حل مشکلات مطرح می‌کنند؛ سخنان دیشب (شنبه ۱۸ آذر ۱۳۹۶) جناب عادل آذر در گفتگوی ویژه خبری شبکه دو ذائقه بنده را به معنای واقعی کلمه تلخ کرد -و در حالی که محاسبات و قواعد بودجه ریزی در سالهای گذشته در اختیار خودشان و دوستانشان بوده است- فرمودند که حدود ۲۰ سال است در تخصیص بیت المال مسلمین همیشه حسابرسی‌ها اختلاف فاحشی نسبت به قانون بودجه را نشان می‌دهند.

همچنین افزودند که اشکال بر می‌گردد به اینکه مدل بودجه ریزی فعلی مبتنی بر یک الگوی نظری مشخص نبوده است و تخصیص‌ها هم از مطالبات عمومی و برخی دیگر از ملاحظات تبعیت می‌کرده است و این به معنای حیف منابع بودجه است.

ترسم این است که دو دهه دیگر مسئولین بودجه کشور بروند تلویزیون و از فسادهای بودجه ریزی مبتنی بر عملکرد سخن بگویند و آسیب شناسی جدیدی را درباره علل حیف و هدر بودجه مطرح کنند؛ آقایان باید مسئولیت محاسبات غلط خود در حوزه بودجه ریزی را بپذیرند و از طرح محاسبات غلط جدید پرهیز کنند. والله مردم از این همه ناکارآمدی دولت مدرن ایران خسته اند و ایران آزمایشگاه تئوری‌های غربی نیست...

در مدل بودجه ریزی الگوی پیشرفت اسلامی؛ مال را به عنوان مقوم سود ارتباطی در نظر گرفته ایم که اتخاذ این مبنا ساختار جذب درآمد‌ها و هزینه کرد‌ها را تغییر می‌دهد. به عنوان مثال در بخش درآمد‌ها با تحریک سود ارتباطی ردیف‌های جدید بودجه‌ای ایجاد می‌شود؛ که نمونه‌ی کوچک آن تجمیع ۱۰۰ هزار میلیارد تومان در یکی از سالهای گذشته-بنابر گزارش بانک مرکزی- از محل حساب‌های قرض الحسنه است و البته بعدا ساختار جذب بودجه مبتنی بر سود ارتباطی را شرح می‌دهم. در بخش هزینه کرد‌ها هم با مبنا قرار گرفتن سود ارتباطی هزینه مدیریت و هزینه‌های ناشی از چالش روابط انسانی در بخش‌های امنیتی، اجتماعی، قضائی و... به تدریج از ردیف هزینه‌های یک حکومت کم و یا خارج می‌شود.

امیدوارم دوستان کارشناس به جای خروج از چاله بودجه ریزی فعلی و فرو افتادن در چاه بودجه ریزی عملیاتی گفتگو با مفاهیم الگوی پیشرفت اسلامی برای تحقق بودجه ریزی الگوی پیشرفت اسلامی را بپذیرند..

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار