کد خبر:۶۵۱۸۸۲
با همکاری دو عضو هیات علمی؛

اتاقک سمپاش تحقيقاتی در دانشگاه فردوسی مشهد ساخته شد

طراحی و ساخت اتاقک سمپاش تحقيقاتی در دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد توسط ابراهیم ایزدی، عضو هیات‌ علمی گروه زراعت و اصلاح نباتات و با همكاري محمد زارع مهرجردی، عضو هیات‌ علمی مجتمع آموزش عالي شيروان انجام شد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در سال‌های اخير علف‌کش‌ها به‌عنوان پرمصرف‌ترین آفت‌کش‌های كشاورزي چه در مقياس جهاني و چه در مقياس داخلي هستند. روند رو به رشد كاربرد اين مواد شيميايي كشاورزي ضمن اينكه آلودگی‌ها و مخاطرات زیست‌محیطی زيادي را در پي داشته است، پدیده‌هایی همچون فرار و باد بردگی علف‌کش‌ها، بروز مقاومت به علف‌کش‌ها در گياهان ناخواسته و پسماند آن‌ها در محيط به‌ویژه مواد غذايي و خاك كه تهديدي جدي براي سلامت انسان و كشت محصولات تناوبي بعدي به شمار می‌روند را نیز به همراه داشته است.

ازاین‌رو تحقيقات در خصوص بهینه‌سازی مصرف و بهبود كارايي استفاده از آن‌ها به‌منظور كاهش كاربرد علف‌کش‌ها از ضروريات اجتناب‌ناپذیر امروزي به شمار می‌رود. 

در این‌ ارتباط با توجه به اهميت تحقيقات مربوط به آزمایش‌های دز رسپانس علف‌کش‌ها و نياز به يك سامانه دقيق تحقيقاتي كه كمبود آن به‌شدت در كشور و بخصوص دانشگاه‌ها و مراكز تحقيقاتي حس می‌شود، ما را بر آن ساخت تا با استفاده از تجربيات حاصل از دوران فرصت مطالعاتي در كشور ايتاليا اقدام به طراحي و ساخت اتاقك سم‌پاش تحقيقاتي و بومی‌سازی آن كنيم.

ايده اوليه اين طرح در سال 94 و در كارگروه ساماندهي آزمایشگاه‌های گروه زراعت و اصلاح نباتات مطرح و پس از تائید بلافاصله وارد فاز عملياتي شد. عمليات طراحي و ساخت دستگاه حدود دو سال طول كشيد و در حال حاضر آماده بهره‌برداری و پيشبرد پروژه‌های تحقيقاتي است.

اين دستگاه ضمن اينكه قابلیت‌های ویژه‌ای براي پیش‌بینی در اجراي طرح‌های پژوهشي با اهداف گوناگون دارد به لحاظ زیست‌محیطی و امنيت نيز کاملاً استانداردهاي لازم در آن پیش‌بینی‌شده است بطوري كه كاربر با اطمينان كامل از عدم تماس با سموم می‌تواند از دستگاه استفاده كند.

طراحي و ساخت این سیستم در نوع خود برای اولین بار در کشور انجام‌شده است و بهره‌برداری از آن ضمن اینکه نیاز تحقيقاتي دانشکده كشاورزي را مرتفع خواهد كرد، امکان صدور دانش آن به سایر مراکز تحقیقاتی و دانشگاه‌های نیازمند نیز وجود دارد.

لازم به ذكر است، نمونه‌های خارجی موجود در برخي مراكز تحقيقاتي و دانشگاه‌های خارج از كشور به‌مراتب دارای قیمت تمام‌شده بالایی داشته و از طرفی امکان ورود آن‌ها با توجه به حجم اتاقک و شرایط موجود نيست.

از ویژگی‌ها و قابلیت‌های مهم اين سامانه می‌توان قابلیت سم‌پاشی خودکار و دستی، متحرک و ثابت، بدنه مقاوم به سموم و زنگ‌زدگی، قابلیت شستشوی خودکار، قابلیت سم‌پاشی با سرعت‌های متفاوت، مجهز به سیستم تهویه و جمع‌آوری فاضلاب و هیچ‌گونه آلودگی جنبی، قابلیت تنظیم فشار پاشش و تعویض نازل‌ها، قابلیت تنظیم ارتفاع پاشش، قابلیت تحرک و جابجایی در محیط و سامانه هوشمند و قابل‌برنامه‌ریزی برای کنترل بخش‌های مختلف دستگاه اشاره کرد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار