رییس اتحادیه قنادان تهران گفت: نرخ شیرینی شب یلدا طبق نرخ مصوب اردیبهشت ماه سالجاری به شرط خالص فروشی عرضه میشود و با وجود افزایش قیمت تخم مرغ، هیچ تغییر قیمتی نخواهیم داشت.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، علی بهرهمند با تاکید بر اجرای خالص فروشی در قنادیها افزود: قیمت انواع مختلف شیرینی براساس کیفیت تعیین میشود، به طوری که قیمت هر کیلوگرم شیرینیتر و خامهای درجه یک به شرط خالص فروشی ۲۱۵ هزارریال، شیرینی زبان و پاپیونی ۱۸۰ هزارریال، شیرینی برنجی ۱۸۰ هزارریال، شیرینی دانمارکی یا گل محمدی ۱۷۵ هزارریال و کیک یزدی ۱۳۰ هزار ریال تعیین شده است.
به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایرنا، وی تصریح کرد: این نرخ گذاری در صورت خالص فروشی انواع شیرینی به ویژه کیک یزدی است که باید بدون احتساب قیمت جعبه محاسبه شود.
وی با اشاره به این که قیمت انواع باسلوق به دلیل نوع کیفیت قیمت ثابتی ندارد، اظهارداشت: قیمت هر کیلوگرم باسلق لولهای ساده و باسلق لقمهای گردویی بستگی به نوع مواد اولیه، استفاده از گردو و کیفیت تولید آن متغیر است.
وی درباره افزایش قیمت تخم مرغ و تاثیر آن بر نرخ شیرینی تصریح کرد: تخم مرغ یکی از مواد اولیه تولید انواع شیرینی به شمار میرود که با وجود افزایش قیمت تخم مرغ در روزهای اخیر بر قیمت تمام شده این کالا تاثیرگذار است، اما این مسئله هیچ تغییری در قیمت این محصول ایجاد نخواهد کرد و تنها از سود قنادان کاسته میشود.
رییس اتحادیه قنادان تهران درباره نظارت بر عملکرد قنادیها و شیرینی فروشیهای گفت: تمام قنادیها و شیرینی فروشیها تحت نظارت و بازرسی بهداشتی و قیمتی مستمر سازمان تعزیرات، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، بازرگانی، اصناف کشور و اتحادیه قنادان و شیرینی فروشان در سراسر کشور قرار دارند.
بهرهمند افزود: در صورتی که مردم در خصوص قیمت یا کیفیت محصولات عرضه شده در قنادیها و شیرینی فروشیهای تهران شکایتی داشته باشند، میتوانند با شماره تلفن ۶۶۹۴۴۴۱۱ و ۶۶۹۴۴۴۹۹ و در شهرستانها با اتحادیههای مربوطه تماس بگیرند.
اکنون در مجموع ۳۰ هزار واحد قنادی و شیرینی فروشی در سراسر کشور فعال است که از این تعداد حدود یک هزار و ۲۰۰ واحد پروانه دار در تهران فعالیت دارند.
همچنین در تهران ۲۵۰ واحد در حال دریافت پروانه بهره برداری هستند.
قیمت انواع شیرینی از اردیبهشت ماه سال ۹۳ علی رغم افزایش هزینههای تولید هیچ تغییر نداشت تا این که در ابتدای سال ۹۶ نرخ گذاری جدیدی برای شیرینی اتفاق افتاد.
براساس امار شب یلدای گذشته نرخ هرکیلوگرم انواع شیرینیتر و خامهای درجه یک ۱۵۰ هزار ریال، شیرینی دانمارکی ۱۲۵ هزار ریال، شیرینی زبان، پاپیونی و برنجی ۱۲۵ هزار ریال و کیک یزدی ۹۰ هزار ریال بوده که با توجه به افزایش قیمت جدید امسال شاهد افزایش نرخ بین ۵۵ تا ۶۵ هزارریال معادل ۴۳ درصد افزایش هستیم.