آخرین اخبار:
کد خبر:۶۵۴۳۶۸
استاد دانشگاه آلاباما در گفت‌وگو با دانشجو:

چگونه کشوری که خود را بنیان‌گذار اسلام می‌داند در برابر غصب قدس سکوت کرده؟/ دیپلماسی فعال راه مقابله با صهیونیست‌ها

استاد دانشگاه آلاباما گفت: اگر کشورهای اتحادیه اروپا قدس را به عنوان پایتخت اسرائیل به رسمیت بشناسند آن موقع بگوییم خطر خیلی بزرگی در خاورمیانه خواهد بود.
گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو-رضا حیدری؛ پس از اینکه دونالد ترامپ قدس را به عنوان پایتخت رژیم صهیونستی به رسمیت شناخت موجی از اعتراضات مدنی و مردمی علیه این کشور و تصمیم رئیس جمهور آن شروع شده است که برخی کارشناسان آن را آغاز انتفاضه‌ای دیگر می‌دانند. 

شهروندان کشورهای اروپایی هم به این تصمیم اعتراض داشتند و مقامات سیاسی این کشور‌ها هم از تصمیم امریکا استقبال نکرده اند. البته نگرانی هایی وجود دارد که امریکا قصد داشته باشد سایر کشور‌ها را مجبور به پذیرش تصمیم خود کند. از سوی دیگر متاسفانه برخی کشورهای مسلمان همانند عربستان با امریکا در این رابطه همراه شده اند.

در همین ارتباط خبرگزاری دانشجو با پروفسور «نادر انتصار» استاد علوم سیاسی دانشگاه آلابامای جنوبی آمریکا گفتگویی انجام داده است که مشروح آن در ادامه می‌آید.

مسئله قدس مجددا در رسانه‌های ایران و منطقه مطرح شده و شاهد اعتراضات متعدد نیروهای مردمی نسبت به سیاست امریکا هستیم وضعیت الان در کشورهای اروپایی و امریکایی به چه صورتی است؟

در اروپا اعتراضات خیابانی نسبت به امریکا بیشتر بوده است. در امریکا اعتراضات بیشتر در یکی دو شهر بوده است و به صورت کلی متاسفانه این موضوع نادیده گرفته شد. اما مهمتر از این عکس العمل کشورهای عربی است.

توجه کنید که دو کشور مسلمانی که در خاورمیانه بیشترین عکس العمل را از خود نشان دادند، دو کشور غیرعربی بودند، ایران و ترکیه!

عربستان کاملاً ساکت است. کشوری که خود را بنیانگذار اسلام و مدافع مسلمانان می‌خواند کاملاً سکوت اختیار کرده است. در این تصمیم [اعلام کردن قدس به عنوان پایتخت اسرائیل]شکی ندارم که بدون مذاکره با عربستان نبوده است و این کشور چراغ سبز به امریکا و ترامپ داده است.

ترامپ بدون همکاری کشورهای عربی همانند عربستان، امارات و حتی مصر هیچ وقت این حرف را نمی‌زد.

من یکی از روزنامه‌های قطری به نام «الشهر» را که مطالعه می‌کردم، مقداری سند منتشر می‌کرد که در حمله اسرائیل به عراق و حتی زمانی که اسرائیل صحرای سینا را از مصر گرفت، کشور عربستان صعودی به آن‌ها چراغ سبز نشان داده است. چرا که آن زمان عربستان با مصر دشمن محسوب می‌شدند. 

متاسفانه ما هیچ وقت دید درستی از عربستان نداشتم و همیشه احساس کردیم که کشور ساکتی است و در گوشه‌ای نشسته است. اما کشوری بوده که حداقل رهبران آن بیش از هر فردی دیگری به منافع کشورهای منطقه ضربه زدند.

با توجه به اینکه ترامپ قدس را به پایتخت رژیم صهیونستی به رسمیت شناخته است چه اتفاقی می‌افتد؟ آیا رژیم صهیونیستی پایتختش را به قدس منتقل می‌کند؟ این تحولات و روند به کجامی رسید و چشم انداز این اتفاقات چیست؟

به نظرم در آینده نزدیک و در عمل اتفاقی رخ نخواهد داد. به جز کشور امریکا و اسرائیل تن‌ها کشور چک است که از این اقدام حمایت کرده است و بعید است که کشور دیگری این کار را انجام دهد. 

ولی اگر این روند طوری شود که یواش یواش کشورهای دیگر، فرض کنیم کشورهای اتحادیه اروپا قدس را به عنوان پایتخت اسرائیل به رسمیت بشناسند در آن موقع است که می‌توانیم بگوییم که خطر خیلی بزرگی در خاورمیانه خواهد بود. ولی در مقطع کنونی به نظر من به جز این کاری که امریکا به عنوان به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت اسرائیل انجام داد در عمل چیزی اتفاق نخواهد افتاد. 

ایران باید چه سیاستی در این شرایط اتخاذ کند؟

ایران که هیچ وقت اسرائیل را به رسمت نشناخته است و از این رو این مسئله به آن صورت برای ایران مهم نیست. از طرف دیگر ایران با امریکا هم روابط دیپلماتیک ندارد. پس سیاست ایران همان که بوده، هست. اما باید ایران با کشورهای مسلمان منطقه که با این تصمیم مخالف هستند دیپلماسی داشته باشد تا این تصمیم در همان حد بماند و صورت عملی به خود نگیرد. 

در این میان نقش عربستان هم خطرناک است. چرا که به نظرم عربستان در این ماجرا به امریکا چراغ سبز داده بود و داماد ترامپ و ولیعهد عربستان در این باره مذاکره کرده بودند. البته نباید انتظار داشته باشیم که در این رابطه اسناد صد در صدی بیرون بیاید. 

به نظرم ایران باید رفتارهای عربستان را به دیگران و به خصوص دیگر مسلمانان بشناساند. عربستان کشوری است که تظاهرات اسلامی زیادی دارد، اما علیه کشورهای مسلمان عمل می‌کند. این رفتار را باید به دیگران هم شناساند و نباید محدود به داخل ایران باشد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار