رئیس جمهوری روسیه تاکید کرد ارتش این کشور باید در صدر ارتشهای جهان بوده و از جدیدترین تسلیحات و تجهیزات نظامی برخوردار باشد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو به نقل از خبرگزاری «تاس»، "ولادیمیر پوتین" رئیس جمهوری روسیه روز جمعه در نشستی گسترده با مقامات وزارت دفاع این کشور که به مناسبت پایان سال ۲۰۱۷ برگزار شد، تاکید کرد که روسیه باید در برخی جهات کاملا در میان نخستین کشورهای جهان قرار داشته باشد و یکی از این جهت گیریها، ایجاد ارتشی «نسل جدید» است.
پوتین ابراز اطمینان نمود که ارتش سوریه کاملا توانایی آن را دارد که رهبری مطلق در جهان را داشته باشد و مهمترین وظیفه وارد شدن ارتش به دوره استفاده از جدیدترین فناوریهای نظامی است.
رئیس جمهوری روسیه با یادآوری اینکه در سالهای آینده نیز باید کار بسیار دقیق و پیگیرانهای برای توسعه نیروهای مسلح کشور ادامه پیدا کند، افزود: «ما شاهد هستیم که جهان در حال یک تحول بزرگ اقتصادی، علمی و فناوری است. واضح است که در این شرایط عرصه نظامی و وضعیت ارتشهای کشورهای پیشرو جهان نیز در حال تحول است.» به عقیده وی، ایجاد ارتشی نسل جدید به منظور تامیت استقلال، تمامیت ارضی و صلح و امنیت کشور، مهمترین وظیفه پیش روی روسیه است و این مسئله خط مشی سیاست خارجی مستقل و تاثیرگذار کشور و همچنین حفظ امنیت شهروندان روسی را نیز تامین خواهد نمود.
ولادیمیر پوتین تاکید کرد که از ارتش میهنی روسیه رضایت کامل را دارد، طی سالهای اخیر اقدامات بسیار زیادی در نوسازی تسلیحات نظامی ارتش صورت گرفته و انتظار دارد که ظرف سه سال آینده سهم تسلیحات جدید و مدرن نیروهای مسلح به ۷۰ درصد افزایش یابد.
وی در تایید روند درست توسعه صحیح ارتش به آمار و ارقام نیز اشاره کرده و گفت: «در سال ۲۰۱۲ سهم نیروهای مسلح روسیه از تسیلیحات و تجهیزات مدرن تنها ۱۶ درصد بود، ولی اکنون و در پایان سال ۲۰۱۷، این رقم به حدود ۶۰ درصد رسیده، البته این سهم باید در سال ۲۰۲۱ به بالای ۷۰ درصد ارتقاء پیدا کند.»
انتقاد پوتین راهکار نظامی ناتو و آمریکا
رئیس جمهوری روسیه در سخنرانی خود برای مقامات وزارت دفاع همچنین راهکار نظامی پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) را توهین آمیز و تهاجمی نامیده و آمریکا را به نقض توافقات نظامی متهم کرد.
پوتین گفت: «صحبت بر سر حوادث در اروپا و اقدامات ناتو در این قاره است. صحبت بر سر موارد نقض پیمان نابودسازی موشکهای کوتاه و میان برد از سوی آمریکاست. این نوع موشکها از هم اکنون در رومانی و لهستان و در چارچوب برنامه گسترش سپر ضدموشکی آمریکا مستقر شده است. این سامانهها در ظاهرا برای مقابله با حملات موشکی در نظر گرفته شده اند، ولی متخصصان به خوبی میدانند که عملکرد آنها بسیار فراگیر است. آنها میتوانند به منظور پرتاب موشکهای کروز دارای برد پرواز ۲۵۰۰ کیلومتری چه از عرشه کشتیهای جنگی و چه از خاک کشورهای شرق اروپا، مورد استفاده قرار بگیرند.»
رئیس جمهوری روسیه همچنین ابراز تاسف نمود که در جهان امروز تسلیحات نظامی نه برای دفاع از حاکمیت کشورها، بلکه به منظور تهدید و باج خواهی از سایر کشورها مورد استفاده قرار میگیرد.