کد خبر:۶۵۵۸۵۹
گزارش/ کافه تعطیلات ۱۱

پیشنهادهایی برای یک آخر هفته انقلابی/ حماسه فرزندان خورشید

صبر ما حدی داشت. سه روز بعد، سد شکست و صف لبریز ملت ِ خشمگین و خسته از فتنه، جاری شد در خیابان. کوچه به کوچه و محله به محله، انگار آبی خنک و زلال، فتنه را می‌شست و پیش می‌رفت.

گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو-محمدصالح سلطانی؛ هشت سال پیش،  این روزها پر از درد بود. پر از رنج و پر از مزه تلخ فتنه و آشوب. هشت سال پیش، این روزها آرام و قرار نداشتیم. دل‌مان شکسته بود و «خشم انقلابی» را به معنای دقیق کلمه لمس می‌کردیم. باورش سخت بود که بیخ گوش ما، کنار هیات‌های ما، بغل دست بچه‌های مذهبی خیمه عزا را آتش بزنند و صفوف نماز ظهر عاشورا را بشکنند. باور نمی‌کردیم کف و سوت بکشند و روی سر عزاداران سنگ ببارند. عاشورای تلخ 88، طاقتمان را به تاق رسانده بود. چه مایی که از آن 24 میلیون بودیم، چه دیگرانی که از آن 13 میلیون بودند. صف‌بندی‌های 22 خرداد، در روزهای آغازین دی‌ماه جور دیگری شده بود. حالا ما 70 میلیون بودیم و آن‌ها گروه قلیلی که می‌خواستند خاطره منافقین دهه 60 را زنده کنند. صبر ما اما حدی داشت. سه روز بعد، سد شکست و صف لبریز ملت ِ خشمگین و خسته از فتنه، جاری شد در خیابان. کوچه به کوچه و محله به محله، انگار آبی خنک و زلال، فتنه را می‌شست و پیش می‌رفت. هشت سال پیش در این روزها، فتنه 8 ماهه اصحاب جمل را زدودیم تا یک ملت، لبخند بزند.

 

کافه‌تعطیلات شماره 11 را به «شهدای فتنه» تقدیم می‌کنیم. از حسین غلام‌کبیری تا علیرضا ستاری. جوانانی که برای حفظ سنگر انقلاب در کوران فتنه کوشیدند و حالا کمتر نام و نشانی از آن‌ها سراغ داریم. جوانانی که شاید، اولین نشانه‌ها و بارقه‌های گفتمان «دفاع از حرم» هستند.

 

کتاب هفته: جامعه‌شناسی 22 خرداد

پرویز امینی، یکی از جامعه‌شناس‌های جوان و البته خوش‌قلم دوران ماست. فعال دانشجویی قدیمی حالا و در قامت یک فارغ‌التحصیل جامعه‎شناسی، تحلیل‌ها و آثار قابل اعتنایی در حوزه جامعه‌شناسی سیاسی دارد و تلاش می‌کند به دور از قضاوت‌های شخصی و فردی اظهار نظر کند. «جامعه شناسی 22 خرداد» یکی از نخستین آثار اوست که در سال 89 و با نگاه تحلیلی به ریشه‌های فتنه88 نوشته شده. امینی در این کتاب 375 صفحه‌ای ابتدا روند برگزاری انتخابات 88 را تحلیل کرده و سپس به حوادث پس از آن پرداخته. ویژگی بارز تحلیل‌های امینی، اختصار و سادگی است. همین دو خصلت خوب برای خواندن این کتاب و البته دنبال کردن سایر تحلیل‌های امینی، کافی به نظر می‌رسد.

 پیشنهادهایی برای یک آخر هفته انقلابی/ حماسه فرزندان خورشید

 

فیلم هفته: قلاده‌های طلا

هشت سال از فتنه88 گذشته اما حجم تولیدات سینما و تلویزیون ما درباره این واقعه، ابداً به اندازه هشت سال نیست. سینمای ایران در این سال‌ها حداکثر سه یا چهار فیلم قابل اعتنا درباره فتنه88 داشته که بی‌شک مهم‌ترین آن‌ها، اثر ابوالقاسم طالبی است. «قلاده‌های طلا» با سناریوی جذاب و البته بازی‌های درخشانش، پنج سال پس از تولید،  یک اثر کلاسیک و ماندگار در سینمای ایران است. داستان پر کشش همراه با محتوای منصفانه و صادق درباره فتنه 88،  قلاد‌ه‌های طلا را برای همه طیف‌های درگیر ماجرا دیدنی کرده.

 

پیشنهادهایی برای یک آخر هفته انقلابی/ حماسه فرزندان خورشید

داستان، از نقشه سرویس‌های جاسوسی  برای ترور سیدمحمد خاتمی پیش از برگزاری انتخابات آغاز شده و تا روزهای اوج درگیری در تهران پیش می‌آید. سکانس درخشان گفتگوی سفیر انگلیس با مامور این کشور در تیم هدایت آشوب‌ها، یکی از ماندگارترین سکانس‌های قلاده‌های طلاست. سکانسی که برای امروز ما هم درس‌های زیادی دارد. تماشای دوباره این اثر در روزهای بزرگداشت حماسه 9 دی، خالی از لطف نیست. فیلم را از اینجا می‌توانید ببینید.

پیشنهادهایی برای یک آخر هفته انقلابی/ حماسه فرزندان خورشید

 

مستند هفته: زخم تازه

یک اثر داغ که به تازگی رونمایی شده. علی صدری‌نیا  و دوستانش در این مستند کاری را انجام داده‌اند که سالهاست منتظرش هستیم. زخم تازه، یک روایت مردمی، اصیل و بی‌پیرایه از روز عاشورای 88 است. روایتی پر از مصاحبه‌ و گفتگو که با تدوین خوب و سناریوی دقیق، هرگز خسته‌کننده نیست و البته ناگفته‌های فراوانی از روز عاشورای 88 دارد.

 

پیشنهادهایی برای یک آخر هفته انقلابی/ حماسه فرزندان خورشید

تماشای زخم تازه، ابعاد تازه‌ای از حجم حرمت‌شکنی رو عاشورا را یادآوری می‌کند ، به برخی شبهات پیرامون برخورد نیروی انتظامی با این فتنه پاسخ می‌دهد و البته دو قهرمان آن روز را معرفی می‌کند. یکی علیرضا ستاری، امدادگر هلال احمر که برای دفاع از شهروندی که مورد تهاجم فتنه‌گران قرار گرفت مجروح می‌شود و دیگری دکتر عبدالحسین روح‌الامینی، پدر یکی از قربانیان فاجعه کهریزک که این آزمون بزرگ هم او را از مسیر انقلاب جدا نمی‌کند تا در روز عاشورای 88، همگام دانشجویان بسیجی باشد و با فتنه مبارزه کند.

زخم تازه، از آن دست کارهایی است که می‌شود  بارها تماشایش کرد، مستندی با استانداردهای بالا و فرم جذاب که می‌تواند آغازگر یک مسیر تازه برای روایت فتنه توسط نسل چهارم انقلاب اسلامی باشد. زخم تازه از اینجا قابل تماشاست.

 

موسیقی هفته: حماسه بصیرت و قلاده‌های طلا

حامد زمانی از معدود خوانندگانی است که آثار زیادی درباره فتنه 88 خوانده و تاثیرگذاری قابل توجهی بر ایجاد جریان موسیقی انقلابی در سال‌های پس از فتنه داشته. از میان همه کارهایش درباره فتنه اما ترانه‌ای که به فیلم سینمایی «قلاده‌های طلا» تقدیم کرده حال و هوای متفاوتی دارد. ترانه‌ای محکم با شهری قوی که از اولین نشانه‌های امیدبخش موسیقی انقلابی بود. ترانه‌ای که می‌گوید:« اوضاع از این قرار است/ این اصل ماجرا بود/ پاداش گردن کج/ قلاده‌ی طلا بود»

پیشنهادهایی برای یک آخر هفته انقلابی/ حماسه فرزندان خورشید

سالار عقیلی، خواننده مشهور موسیقی سنتی هم سال گذشته قطعه «حماسه بصیرت» را به مناسبت سالگرد حماسه نهم دی منتشر کرد تا در کنار نسل جوان خوانندگان انقلابی، نقشی در بزرگداشت این حماسه داشته باشد.

ترانه حامد زمانی را از اینجا و قطعه سالار عقیلی را از اینجا می‌توانید دریافت کنید.

 

کلیپ هفته: فرزندان خورشید

هشت سال پس از واقعه، ما اینجا هستیم. در شام، در لبنان، در یمن، در غزه، در هر کجا که مستضعفین عالم چشم امیدی به برادران ایرانی شان دارند. هشت سال پس از روزگاری که امریکا و متحدانش سرنگونی نظام‌مان را به خواب می‌دیدند، ما در بیداری‌شان به مرز اسرائیل رسیدیم.  فتنه 88 با تمام ضربات تلخ و خسارات فراموش نشدنی‌اش، ما را نسبت به فتنه‌هایی از جنس فتنه جمل و صفین، آبدیده کرد. حالا اما نوبت مقابله  با نهروانی‌هاست...

 

کد ویدیو

حسن ختام کافه‌‎تعطیلات این هفته ، نماهنگ «فرزندان خورشید» است. اثری که در لبنان،سوریه،یمن، فلسطین و عراق فیلمبرداری شده و در وصف رهبر عزیز انقلاب اسلامی است. یک کلیپ درخشان با نماهای کم‌نظیر و البته خاص که بعید است در تلویزیون امکان پخش پیدا کند. هدیه‌ای از سرزمین ساکنین حرم برای اهالی سرزمین مدافعین حرم.  «فرزندان خورشید» در وصف «آقا»ست. رهبری که «گذر از فتنه‌ها» را یادمان داده. رهبری که قرار است ما را از عزت، سیراب کند...

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار