کد خبر:۶۵۶۲۱۷
خانه کتاب برگزار می‌کند:

سمینار «روابط ایران و روسیه از دریچه کتاب و صنعت چاپ»

خانه کتاب با همکاری تعدادی از موسسات داخلی و خارجی از جمله انستیتو نسخ خطی شرقی آکادمی علوم روسیه در سنت پترزبورگ و موزه ارمیتاژ روسیه اولین سمینار «روابط ایران و روسیه از دریچه کتاب و صنعت چاپ» را ۱۰ اردیبهشت ماه سال آینده برگزار می‌کنند.
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ روس‌ها در تاسیس و گسترش صنعت نشر ایران نقش بسیاری داشته اند و آن سرزمین در دویست سال گذشته از مهمترین کانون‌های انتشار متون فارسی بوده و یکی از مهمترین زوایای ایرانشناسی روسی، بازخوانی، تصحیح و نشر گنجینه‌های ادبی و تاریخی فارسی زبان بوده است.

پرفسور اولیمپیادا شگلوا (۱۹۳۶-۲۰۱۷) نسخه پژوه، کتب شناس و ایرانشناس برجسته روس سهم مهمی در توسعه مناسبات ایران و روسیه از منظر کتاب و صنعت نشر با تاکید بر بررسی تاریخ صنعت چاپ سنگی متون فارسی در ایران و جهان داشته و آثار ارزشمندی به خصوص در زمیننه فهرست نگاری مجموعه‌های چاپ سنگی از خود به یادگار گذاشته است.
علاقمندان می‌توانند برای شرکت در سمینار «روابط ایران و روسیه از دریچه کتاب و صنعت چاپ» چکیده مقاله‌های خود را در محور‌های «کارنامه علمی و فعالیت‌های ایران شناسی اولیمپیادا پاولونا شگلوا»، «نقش کتاب و صنعت چاپ در روابط تاریخی ایران و روسیه»، «فهرست¬نگاری اسناد، نسخ خطی و کتاب‌های چاپ سنگی و سربی ایرانی-اسلامی در روسیه»، «پژوهش‌های سندشناسی و نسخه شناسی فارسی در روسیه»، «چهره¬های موثر روسی در تاریخ صنعت نشر ایران»، «ادوار مهم روابط تاریخی دو کشور از منظر کتاب و صنعت چاپ»، «ترجمه‌های آثار ایرانی به زبان روسی و بالعکس» و «تاریخ چاپ کتاب‌های فارسی و عربی در روسیه» تا ۱۵ اسفند سال جاری به آدرس الکترونیکی scheglova@ketab.ir ارسال کنند.
همچنین، مهلت ارسال اصل مقالات به اولین سمینار «روابط ایران و روسیه از دریچه کتاب و صنعت چاپ» ۱۵ فروردین سال ۱۳۹۷ است.

برگزاری «نمایشگاهی از آثار اولیمپیادا پاولونا شگلوا»، «رونمایی از ترجمه فارسی چند کتاب اولیمپیادا پاولونا شگلوا» و «رونمایی از مجموعه مقالات همایش» از جمله برنامه‌های جانبی این سمینار است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار