عضو هیأت رئیسه کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با انتقاد از اینکه آموزش و پرورش در هیچ دولتی اولویت نبوده است، گفت: سهم آموزش و پرورش از بودجه عمومی کشور کمتر از ۱۰ درصد است.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو؛ فریده اولادقباد با تأکید بر اینکه آموزش وپرورش باید با بکارگیری مشوقها انگیزه لازم را در فرهنگیان ایجاد کند، گفت: در حال حاضر بیش از یک میلیون فرهنگی و بیش از ۱۳ میلیون دانشآموز در کشور داریم که آینده این عزیزان در گرو وضعیت معیشتی معلمان است.
نماینده مردم تهران، ری، اسلامشهر، شمیرانات و پردیس در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه وضعیت معیشتی معلمان باید از اولویتهای اصلی دولت باشد، ادامه داد: متأسفانه در هیچ یک از دولتها آموزش و پرورش برای دولتها اولویت نبوده است.
وی با یادآوری اینکه عدم توجه به آموزش وپرورش به دلیل گستردگی این قشر و تأثیر آنان در جامعه میتواند موجب بروز نارضایتی شود، گفت: متأسفانه در حال حاضر حقوق حق التدریسیها پرداخت نشده و همچنین پاداش پایان خدمت معلمان نیز با تأخیر فراوان پس از چندین سال پرداخت میشود.
اولادقباد با بیان اینکه بیش از ۹۵ درصد بودجه آموزش وپرورش صرف پرداخت حقوق و مزایا میشود و رقمی برای سایر اهداف وزارت آموزش و پرورش باقی نمیماند، افزود: اعتبارات آموزش وپرورش در بودجه سال ۹۶ حدود ۳۶ هزار میلیارد تومان بود که در این میان حدود ۶ هزار میلیارد تومان، رقم کسری بودجه وزارت آموزش و پرورش است.
عضو هیات رئیسه کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس ادامه داد: با این کسری بودجه آیا میتوان وزارت عریض و طویلی مثل آموزش و پرورش را اداره کرد؛ متأسفانه در حالیکه در بسیاری از کشورهای پیشرفته سهم آموزش و پرورش از بودجه عمومی کشور ۲۰ تا ۲۵ درصد است در کشور ما این رقم حدود ۱۰ درصد است.