رئیس سازمان صلح برای دموکراسی و حقوق بشر بحرین اعلام کرد که رژیم بحرین ۵۰۴ شهروند بحرینی را با انگیزههای سیاسی سلب تابعیت کرده است.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، جواد فیروز رئیس سازمان مرکز صلح برای دموکراسی و حقوق بشر بحرین در گفتوگو با شبکه تلویزیونی اللؤلؤة آورده است: حق شهروندی حداقل حقوق اساسی هر انسانی به شمار میرود، اما حکومت بحرین تا تاریخ ۲۷ ماه دسامبر ۵۰۴ شهروند را به انگیزههای سیاسی سلب تابعیت کرده است.
وی گفت: نداشتن تابعیت به معنای مرگ اجتماعی و اعدام معنوی شهروندان است و نباید اعطای تابعیت یا یک امتیاز یا پاداش وفاداری باشد.
فیروز گفت: نباید از لغو تابعیت به عنوان یک سلاح برای سرکوب استفاده شود، زیرا شهروند فراتر از دولت است و نه بالعکس.
وی افزود: لغو تابعیت به تقویت قدرت و قدرت مطلقه و مسئولیت ناپذیر و ظالمانه قوه مجریه منجر میشود.
این حقوقدان تصریح کرد: وقت آن رسیده است که جامعه بین الملی این مسئله را طرح و بررسی کرده و برای مبارزه با لغو تابعیت و بازگرداندن آن به افراد لغو تابعیت شده همکاری کند.
فیروز در صحفه خود در شبکه اجتماعی توییتر نیز درباره تعداد افراد سلب تابعیت شده در سالهای اخیر در بحرین نوشت: در سال ۲۰۱۷ میلادی ۱۵۴ نفر، در سال ۲۰۱۶ میلادی ۹۰ نفر، در سال ۲۰۱۵ میلادی ۲۰۸ نفر، در سال ۲۰۱۴ میلادی ۲۱ نفر و در سال ۲۰۱۲ میلادی ۳۱ نفر سلب تابعیت شدند که با این احتساب، مجموع شهروندان بحرینی سلب تابعیت شده به ۵۰۴ نفر رسیده است.
رژیم بحرین از سلب تابعیت به عنوان ابزاری برای مجازات شهروندان بحرینی استفاده میکند که خواهان پایان دیکتاتوری و گذر واقعی به دموکراسی هستند.
فیروز همچنین سال ۲۰۱۷ میلادی را بدترین سال در زمینه نقض گسترده حقوق بشر در بحرین توصیف کرد و گفت: در این سال سه مورد اعدام شهروندان بحرینی به همراه یک تبعه خارجی اجرا شده و ۱۴ نفر دیگر نیز به اعدام محکوم شده اند.
رژیم بحرین تاکنون با پرونده سازی برای شمار زیادی از فعالان مدنی و حقوقی، چندین نفر از آنها را به اعدام محکوم کرده است.