احد آزادیخواه گفت: آشوبهای اخیر مسیر مطالبات اصیل مردمی را منحرف کرد. در روز ۱۶ آذر اکثر دانشگاهها در کشور برنامه داشتند و یکی از مطالبات آنها تنگناهای اقتصادی و اشتغال بود.
آزادی خواه، نماینده مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در پاسخ به این سوال که علت ناآرامیها در ملایر چیست و آیا اساسا مردم این شهر این گونه به بیان اعتراضات خود میپردازند، گفت: سه عامل قابل تحلیل در رفتار مردم ملایر وجود دارد اگرچه ما فرآیند سیاسی اجتماعی را در هم تنیده بیان میکنیم.
وی عامل اول را زمینههایی دانست که در چند سال اخیر صورت گرفته است و سبک و سیاق کشور به سمتی رفته که زمینه نارضایتی در بین مردم ایجاد شده است.
آزادی خواه ادامه داد: ما در حوزه حاملهای انرژی بالانسی که باید با یارانه دریافتی انجام شود را نداریم و وعدهای که دولت قبل داده بود و این دولت نیز ادامه داد در افزایش یارانه هرگز اتفافق نیفتاد.
این نماینده مجلس با بیان اینکه سالانه حاملهای انرژی گران شده و پایههای آن مثل کنتور برق نیز افزایش یافته است، گفت: اما هرگز یارانهها افزایش نیافته و این خود میتواند فاکتوری برای ایجاد نارضایتی باشد.
وی در خصوص حوزه اشتغال گفت: در این حوزه آماری که مرکز آمار ارائه میدهد با واقعیت جامعه منطبق نیست و مردم را نمیتوان در دراز مدت با آمار و ارقام نگاه داشت.
آزادی خواه با اشاره به اینکه این نارضایتی عاملی است که توسط دولت یا افراد منتسب به آن ایجاد شده است، گفت: در شعارهایی که رئیس جمهور و وزرا دادند با واقعیت جامعه هماهنگی وجود ندارد.
این نماینده مجلس ادامه داد: در بودجه ۹۷ یکی از سوالات اعضای کمیسیون تلفیق این است که این ارقامی که شما ارائه میدهید با بودجه واقعی جامعه منطبق نیست و در این کوران رکود و تنگناهای اقتصادی شاهد آن هستیم که پای حقوقهای نجومی نیز به میان میآید با این حساب اگر کسی بخواهد بگوید این اتفاقات تاثیری در ناآرامیهای اخیر ندارد باید در خرد فردی وی شک کرد.
وی رکن دوم وجود ناآرامیها در شهرهای مختلف از جمله ملایر را نفوذ شبکه نفاق عنوان کرد و یادآور شد: در ۴۰ سالی که مردم پس از پیروزی انقلاب در این کشور زندگی میکنند حتی در فتنه ۸۸ نیز نوع مواجهه مردم با مخالفین و موافقین جریان قابل دفاعی بود و این اولین باری است که در ملایر چنین اتفاقی میافتد با اینکه شرایط مشابه وضع موجود زیاد داشتیم، اما واکنش نسبت به آن جدید است به این لحاظ مزدوران و مستبدین حتما در این شرایط سهیم بوده اند.
آزادی خواه در خصوص اغتشاشات رخ داده در ملایر گفت: البته به اعتقاد من عوامل بازدارنده نیز در این روند سهیم بودند و به عنوان شورای تامین میتوانست این موضوع را تدبیر کند، اما کوتاهیهایی که خود اعضای اجرایی فرمانداری انجام دادند قابل گذشت نیست.
این نماینده مجلس در خصوص جزئیات بیشتر این موضوع گفت: شب قبل از وقوع اتفاقات در ملایر در همدان اغتشاشات به خیابانها کشیده شد و فرمانداران بایستی پیش بینی میکردند که این اغتشاشات به شهرستانهای اطراف همدان نیز سرایت خواهد کرد، اما آن روز به جای شورای تامین شورای اشتغال تشکیل جلسه میدهد و اغتشاش گران به راحتی توانستند از میدان اصلی به سمت دفتر امام جمعه شهر حرکت کنند.
وی با ابراز انتقاد و گلایه مندی از شورای تامین گفت: ما انتظار داریم فرمانداران با تیزبینی شرایط را مدیریت کنند که دیگر در ملایر شاهد بروز چنین اتفاقاتی نباشیم.
آزادی خواه در پاسخ به این سوال که آیا اغتشاشات رخ داده باعث به حاشیه رفتن مطالبات مردم شده است یا نه گفت: بله به اعتقاد من مسیر اصلی منحرف شده در روز ۱۶ آذر اکثر دانشگاهها در کشور برنامه داشتند و یکی از مطالبات آنها تنگناهای اقتصادی و اشتغال بود.
این نماینده مجلس در ادامه سخنان خود گریزی به ادعای محمود صادقی در خصوص اینکه حاکمیت صدای اعتراض مردم را نمیشنود زد و گفت: به اعتقاد من این افراد اشتباه میکنند حاکمیت اسلام وظیفه اصلی اش شنیدن صدای مردم است و در این دوران کسی که بیشترین دغدغه را در حوزه معیشت مردم داشته شخص مقام معظم رهبری بوده است و شاهد این مدعا نام گذاری سالها، تذکر به وزرا و روسای جمهور، توصیههای پی در پی و تشکیل جلسات در دفتر معظم له است.
وی افزود: حاکمیت اسلامی درد مردم را میفهمد و آن کسی که صدای مردم را نشنیده دولتمردان ما بوده نه حاکمیت اسلامی و تفاوت بین حاکمیت اسلامی و دولتمردان این است که دولتها ممکن است صددرصد اسلامی نباشد.
آزادی خواه با بیان اینکه مبدا اغتشاشات رخ داده ممکن است اختلاس یک فرد در بدنه دولت باشد، گفت: متاسفانه وقتی مشاور رئیس جمهور حکومت شیعه را زیر پا میگذارد و میگوید تا زمانی که شما براساس عدالت اسلامی حرف میزنید نمیتوانید سیاستمدار خوبی باشید آنجا پرچم اسلام زیر پا له و شیشه حسینیهها شکسته میشود.
این نماینده مجلس افزود: این اشتباهات را قبول داریم، اما مردم ما مردمی نیستند که شیوه اعتراض شان این چنین باشد و زمینهای را فراهم کنند که شرایط سوء استفاده ضد انقلاب و معاندین کشور فراهم شود.
وی در خصوص راهکارهای لازم برای پیشگیری و مبارزه با شبکههای نفوذ در بین مردم نیز گفت: پیشگیری و درمان شبکه نفوذ با نظارت ممکن است و نبود نظارت خلا جدی است که باید توسط دولت، مجلس دیوان محاسبات، قوه قضائیه و سایر نهادهای نظارتی پر شود.
آزادی خواه تصریح کرد: وقتی افرادی خیلی آزاد با احکامی مشخص رسما عامل نارضایتی را تشدید میکنند تنها اهرمی که میتواند خاتمه دهنده این امر باشد عامل نظارتی است که البته نباید به هیچ عنوان دستخوش مسائل سیاسی قرار گیرد.
این نماینده مجلس گریزی به هجمههای اخیر به قوه قضائیه زد و گفت: شاید به همین دلیل باشد که امروز قوه قضائیه مورد هجمه قرار میگیرد تا به این وسیله شبکه نظارت دقیق در این قوه تضعیف شود.
وی ادامه داد: وقتی سازمان بازرسی ما درگیر مسائل سیاسی نشود قطعا نظارت بهتری صورت میگیرد.
آزادی خواه در خصوص وظیفه مجلس در این امر نیز گفت: مجلس قبل از آنکه پایگاه سیاسی باشد پایگاه مدیریتی است که یکی از ارکان مدیریت نیز نظارت است و اگر ما میخواهیم بحث شبکه نفوذ پرونده اش در کشور بسته شود باید نظارتها را قوت ببخشیم.