راهبرد داخلی عربستان با هدف کاهش قدرت نرم جمهوری اسلامی برنامه ریزی شده بود. این کشور با همکاری رسانههای تحت نظارت خود و هماهنگی با رژیم صهیونیستی جنگ رسانهای بزرگی را علیه امنیت ایران آغاز کردند
عماد اصلانی* ـ گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو؛ جنگ را به داخل تهران میکشانیم، این شاید به ظاهر یک جمله ساده از زبان ولیعهد عربستان باشد، اما در واقع، این جمله در خود یک راهبرد خطرناک داشت که امنیت، انسجام و آرمانهای جمهوری اسلامی را مورد هدف قرار داده بود. راهبرد ایجاد رخنه در ایران با استفاده از کاستیهای اقتصادی که برمردم فشار میآورد و مشتعل کردن آتش تفرقه، راهبردی بود که از سوی آمریکا در ۱۰ تیر امسال و در اجلاس سالانهی گروهک منافقین در پاریس مطرح شد و مسیر آن را جان بولتون با گفتن این جمله که: «نباید بگذاریم "انقلاب آیت الله خمینی" به چهل سالگی برسد!» نشان داد. مأموریت این اقدامات تخریبی به نیروهای سازمان منافقین سپرده شد و عربستان نیز به عنوان حامی مالی و رسانهای این راهبرد شناخته شد.
با رصد رسانهای تحت نفوذ عربستان در طول شش ماهه گذشته ما به راحتی میتوانیم فتنه انگیزی این کشور را در شبکهها و رسانههای العربیه، الشرق الاوسط و الحدث ببنیم. خبرهای اغراق گونه از نارضایتیهای قومیتی در خوزستان، یادداشتهای تحلیلی برای افزایش فاصله میان مسئولین و مردم، شایعه پراکنی و اشاعهی اخبار کذب همه تنها بخشی از تلاشهای عربستان برای مشتعل کردن آتش اغتشاش در ایران بود که با هوشیاری ملت و دولت تا حد بسیار زیادی به شکست انجامید. عربستان برای تضعیف نقش ایران در منطقه دو راهبرد خارجی و تکیه بر عناصر خودفروخته منافقین داشت. راهبرد خارجی عربستان برای تضعیف تأثیرگذاری ایران در منطقه با متهم کردن ایران به تجهیز نیروهای مقاومت یمنی به موشک آغاز شد و این خیمه شب بازی با نمایش نیکی هیلی نماینده آمریکا در سازمان ملل مقابل رسانههای آمریکایی و غربی، به طور مفتضحانهای به شکست انجامید. مهمترین هدف عربستان از این اقدام مخدوش کردن چهرهی جمهوری اسلامی ایران در منطقه بود که با سیاستهای نابخردانه به شکست انجامید، این شکست با روشن شدن مواضع عربستان در قبال قدس بیش از بیش نمایان شد و عربستان را در میان جهان اسلام منزوی کرد به گونهای که برای اولین بار تصاویر پادشاه عربستان در فلسطین زیر پا قرار گرفت و این راهبرد نتوانست قدرت تأثیرگذاری ایران در منطقه را تحت شعاع قراردهد.
اما راهبرد داخلی عربستان با هدف کاهش قدرت نرم جمهوری اسلامی برنامه ریزی شده بود. این کشور با همکاری رسانههای تحت نظارت خود و هماهنگی با رژیم صهیونیستی جنگ رسانهای بزرگی را علیه امنیت ایران آغاز کردند؛ که سه هدف عمده را در پی داشت. اول قدرت نرم جمهوری اسلامی را در خارج از مرزهای ایران تحت شعاع قرار دهد. دوم مردم ایران را از انقلاب ناامید کنند و سوم میان مسئولین و مردم فاصله ایجاد کنند. این موضع با شایعه پراکنی، فتنه انگیزی و بزرگنمایی مشکلات داخلی بعد از تلاش شش ماه این عربستان، ایران را وارد اعتراضات مسالمت آمیز کرد. اما آنچه این اعتراضات را به مرحله اغتشاش کشاند حضور افراد منافقین بود که مستقیم از عربستان دستور میگرفتند و در دو بخش رسانهای و میدانی تلاش داشتند تا اعتراضات به حق و مسالمت آمیز مردم را منحرف کنند. البته باید به این امر اذعان کرد که مرزبندی که مردم میان خود و اغتشاشاش طلبان ایجاد کردند عربستان را در رسیدن به اهدافش تا حد بسیار زیادی ناکام خواهد کرد.
* عماد اصلانی ـ کارشناس مسائل شبه جزیره عربستان انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.