گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ رضا حیدری، محمدصالح سلطانی؛ هفته سختی را پشت سر گذاشتیم. یک هفته پر جنجال، چالشی و البته عبرت آموز. هفتهای که با آشوب طلبی پیروان صدامکوچولوی منطقه شروع شد و البته با خروش مردم و پایان بلواها به پایان رسید. یک هفته پر از خبر و هیاهو را با منوی پیشنهادی ما، در یک آخر هفته آرام زمستانی میشود با خوبی و خوشی خاتمه داد. با طعم دلپذیر یک رمان، یا هیجان تماشای یک فیلم، یا حتی لذت سر زدن به یک کانال خوب و جذابیت استفاده از یک اپلیکشین تازه. این آخر هفته را هم مهمان کافهتعطیلات باشید.
کتاب هفته: بیروت 75
یک فیلم کاملاً سیاسی و ایدئولوژیک محسوب میشود. هنر برای هنر برای آمریکاییها قطعاً خندهدارترین واژهای است که سیاستمداران آن شنیدهاند از همین روست که دستگاه سیاست خارجی و پنتاگون همیشه یکی از سرمایهگذاران اصلی پروژههای سینمایی میشوند. فیلم «تکتیرانداز آمریکایی» دقیقاً یکی از همین فیلمهای سفارشی است.
این فیلم روایت زندگی کریس کایل، عضو نیروهای ویژه امریکا یا همان «سیل» است که چهار بار در فاصله سالهای 2003 تا 2009 برای جنگ به عراق اعزام میشود و 160 نفر را هم از بین میبرد.
کایل یک گاوچران است که پس از حمله به برجهای دوقلو بهعنوان داوطلب تجاوز به عراق به ارتش معرفی میکند. میتوان این فیلم را یکی از سیاسیترین ساختههای هالیوود دانست. سرتاسر این سینمایی پر از شعارهای وطنپرستانه آمریکایی و ضد اسلامی است.
اولین سکانس آنهم با به قتل رساندن یک بچه و زن چادری در عراق آغاز میشود. درواقع این سری فیلمها بهمنظور ایجاد تهییج احساسات ناسیونالیستی و دفاع از امریکا در مقابل تروریستم دستساخته همان کشور ساخته میشوند.
«بردلی کوپر» که نقش کایل را در این فیلم بازی میکند در دیالوگهای متعددی هدفش را از جنگ در عراق دفاع از خانواده و کشورش میخواند. درصحنههای متعددی که او برای شکار مثلاً تروریستها کمین کرده است، صدای اذان بهوضوح شنیده میشود. این فیلم سرتاسر شعارها ضد اسلامی دارد و آنقدر این شعارها تند است که بیبیسی فارسی هم نقدی علیه آن منتشر کرد و مدعی شد که «تکتیرانداز آمریکایی موج خشونت علیه مسلمانان را 'افزایش میدهد»
یک فیلم محصول سال ۲۰۱۴ آمریکا در ژانر زندگینامه جنگی درام به کارگردانی کلینت ایستوود و نویسندگی جیسون هال است. داستان فیلم برگرفته از کتاب تکتیرانداز آمریکایی و روایت زندگی تکتیرانداز آمریکایی کریس کایل است.
فیلم در ۶ ژانویه ۲۰۱۵، بهطور گسترده اکران شد و رکوردهای متعدد فروش ابتدایی در گیشه را شکست. این فیلم بهترین فروش آغازین را در کارنامهٔ ایستوود ثبت کرد و همچنین با پشت سر گذاشتن نجات سرباز رایان نام خود را بهعنوان پرفروشترین فیلم جنگی تاریخ سینما (بدون درنظرگرفتن تورم) ثبت کرد.
کانال هفته: روایت فتنه
هشتگ #روایت_فتنه یکی دو ماه پیش، به ابتکار جمعی از جوانان فعال در توئیتر به راه افتاد تا دانشجویان و جوانان کف صحنهی سال 88، مشاهدات عینی خود از فتنه را در اخیتار نسل جوان و فتنه ندیده بگذارد. این هشتگ به سرعت در فضای توئیتر داغ شد و حالا تعداد زیادی توئیت با این هشتگ در فضای مجازی منتشر شده. توئیتهایی حاوی درسها و نکات قابل تاملی از فتنه88. جمعی از همین جوانان فعال، روایتهایشان را به فضای تلگرام هم آوردهاند و در کانالی به نام «روایت فتنه» منتشر میکنند. خواندن این روایتها، خاصه در این روزهای گذر از فتنه اصحاب سعودی، خالی از لطف نیست.
اپلیکیشن هفته: FastDic
این روزها کسی نیست که سروکار روزانهاش با چندین و چند کلمه و ترکیب انگلیسی نباشد. همه ما، کم یا زیاد، با لغات و عبارات فرنگی برخورد داریم و لزوم وجود یک دیکشنری راهنما همیشه در کنارمان حس میشود. از میان انبوه دیکشنریهای مدعی بهترین بودن در فضای مجازی، FastDic واقعا یکی از بهترینهاست. یک لغتنامه فارسی-انگلیسی کم حجم و روان، که محیط کاربرپسندی هم دارد و بسیاری از لغات مهم و «مبتلا به» را پوشش داده. دانلودش از «کافه بازار» رایگان است و بودنش در گوشی هوشمندتان کاملاً کار راه انداز!