وزارت امور خارجه ژاپن از کمک سه میلیون دلاری این کشور به میانمار برای کمک به روند بازگشت آوارگان روهینگیا خبر داد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو وزیر امور خارجه ژاپن روز جمعه از آنگ سان سوچی رهبر حزب حاکم میانمار تضمین امنیت و بازگشت داوطلبانه مسلمانان روهینگیا را خواستار شد.
براساس گزارش «آسوشیتدپرس»، سفر تارو کونو، وزیر امور خارجه ژاپن به میانمار در حالی رخ داد که دولت ژاپن اعلام کرد قصد دارد تا کمک سه میلیون دلاری خود را به دولت میانمار به منظور تسهیل در بازگشت آوارگان روهینگیاییها به این کشور پرداخت کند.
بنگلادش و میانمار در تاریخ ۲۳ نوامبر توافقنامهای را به منظور بازگشت آوارگان روهینگیایی امضا کردند که طبق این قرار داد روند بازگشت از ۲۳ ژانویه آغاز خواهد شد، اما تعداد کامل و دقیق افراد تاکنون مشخص نشده است.
وزارت امور خارجه ژاپن در بیانیهای گفت: ما این تصمیم را در پاسخ به توافقنامه میان بنگلادش و میانمار و برای نشان دادن یک پیام حمایت بینالمللی برای تسریع در بازگشت این آوارگان گرفتیم.
یکی از برنامههای سفر سه روزه وزیر امور خارجه ژاپن به میانمار رفتن به ایالت راخین است به طوری که ورود گروههای بشردوستانه و رسانههای مستقل به این منطقه ممنوع است.
تارو کونو در طول جلسه روز جمعه خود با سوچی مجوز دسترسی گروههای بشردوستانه و رسانهای به منطقه راخین، اسکان مجدد آوارگان و اجرای توصیههای کوفی عنان دبیرکل سابق سازمان ملل متحد را خواستار شد.
همچنین کونو گفت که ژاپن قصد دارد به منظور بهبود شرایط انساندوستانه و توسعه در ایالت راخین کمکهای بیشتری را ارائه کند.
وزارت امور خارجه ژاپن تاکید کرد که ژاپن بر چگونگی روند بازگشت این آوارگان نظارت و پول را طبق پیشرفت در روند بازگشت به موقع پرداخت خواهد کرد.
براساس این گزارش، رسانههای دولتی میانمار روز چهارشنبه اعلام کردند: مقامات میانمار ساخت ساختمانهایی برای آوارگان در شمال راخین را شروع کردند تا آوارگان پس از بررسی دقیق تابعیت آنان به طور موقت در آنجا قرار بگیرند.
از روز ۲۵ آگوست پس از آنکه موج جدید خشونتها علیه مسلمانان روهینگیا آغاز شد، خانههایشان به آتش کشیده شد و زنان و کودکانشان مورد تجاوز ارتش میانمار قرار گرفت که در نتیجه آن بیش از ۶۴۶ هزار نفر از این افراد آواره شده و به بنگلادش گریختهاند.
مسلمانان میانماری ساکن ایالت راخین در غرب میانمار به نام مسلمانان روهینگیا شناخته میشوند. آنان دستکم از سال ۲۰۱۲ مورد حمله بوداییان هستند و آنچه بر شدت این وضعیت میافزاید سکوت مقامات دولتی است تا جایی که گاه نظامیان دولتی نیز در اقدامات خشونتبار سهیم میشوند.
تاکنون قتلهای فجیعی علیه مسلمانان این منطقه که شمارشان یک میلیون و صدهزار نفر برآورد شده بود، اتفاق افتاده و هزاران نفر (۱۴۰ هزار حداقل) از محل زندگی خود آواره شدهاند.