آخرین اخبار:
کد خبر:۶۵۹۸۴۰
اژه‌ای در نشست خبری:

۵۵ نفر از بازداشت‌شدگان اغتشاشات در تهران آزاد شدند/ جزئیات پرونده مهدی جهانگیری و برادر رئیس‌جمهور

سخنگوی دستگاه قضا گفت: مردم ما آن قدر از دولت آمریکا متنفر هستند که وقتی کسی از طرف آمریکایی‌ها در لیست تحریم قرار می‌گیرد برای او نقطه مثبت محسوب می‌شود.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، غلامحسین محسنی اژه‌ای در صد و بیست و سومین نشست خبری خود با خبرنگاران و اصحاب رسانه در خصوص اغتشاشات اخیر گفت: در این زمینه دو مسئله از اهمیت بالایی برخوردار است مسئله اول کینه توزی و دشمنی مستمر صهیونیست‌ها و آمریکاست و اینکه آن‌ها از هر فرصتی در جهت ضربه به نظام استفاده می‌کنند.

وی افزود: آن‌ها در این برهه نیز از فضای مجازی استفاده کردند، اما نکته قابل تامل این است که هوشیاری مردم متدین سبب شد که به محض آنکه فهمیدند نقشه، نقشه دشمن است تا در کشور آشوب و ناامنی ایجاد کند سهم خود را از اغتشاشات جدا کردند.

قرار گرفتن نام آیت الله آملی لاریجانی در لیست تحریم‌های آمریکا محبوبیت وی را افزایش می‌دهد

محسنی اژه‌ای در خصوص قرار گرفتن نام آیت الله آملی لاریجانی در لیست تحریم شدگان توسط آمریکا نیز گفت: مردم ما آن قدر از دولت آمریکا متنفر هستند که وقتی کسی از طرف آمریکایی‌ها در لیست تحریم قرار می‌گیرد برای او امتیاز و نقطه مثبت محسوب می‌شود و در مقابل به عنوان نقطه ننگ در پرونده آمریکا ثبت می‌شود.

سخنگوی دستگاه قضا ادامه داد: در خصوص اغتشاشات کسانی که در آن سهیم بودند دستگیر شدند و یا دستگیر خواهند شد و طبق قانون با آن‌ها برخورد می‌شود، اما برخی از مردم که در خیابان‌ها بودند نه دشمن نظام بودند و نه با دشمن همکاری داشتند بلکه برای مطالبات خود به خیابان‌ها آمده بودند و از این رو به نیرو‌های امنیتی نیز تاکید شد که این مردم که با دشمن نیستند و حتی ممکن است جوانان فریب خورده‌ای باشند، اما آسیبی به جایی نرسانده باشند و جایی را به آتش نکشانده باشند حتما از لیست آشوبگران جدا شوند و دستگیر نشوند و اگر هم احیانا دستگیر شدند به زندان برده نشوند تا سوء سابقه‌ای برای آن‌ها ایجاد نگردد.

وی تصریح کرد: به هر حال عده‌ای در این قضایا دستگیر می‌شوند و مجرمین تشکیلاتی معمولا سعی می‌کنند تا چهره مجرمانه خود را مخفی کنند از این رو به نیرو‌های قضایی و انتظامی توصیه شد تا پالایش لازم را انجام دهند و افراد بیگانه هر چه سریع‌تر آزاد شوند.

تا امروز ۵۵ نفر از بازداشت شدگان مربوط به اغتشاشات در تهران آزاد شدند

محسنی اژه‌ای با بیان اینکه در دو مرحله عده کثیری از دستگیرشدگان آزاد شدند، گفت:، اما عده‌ای توسط اطلاعات کسب شده از وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه مشخص شد که لیدر و سردسته اغتشاش گران بودند که بازداشت شدند بر این اساس مجموعا در کل کشور ۶۲۲ نفر بازداشت موقت برایشان صادر شد که از همین افراد نیز متعاقبا تعدادی به زودی آزاد می‌شوند در تهران نیز براساس آمار دریافتی تا قبل از ظهر امروز مجموع بازداشتی‌ها ۵۵ نفر بود.

سخنگوی دستگاه قضا در خصوص جزئیات بیشتر بازداشت شدگان در جریان اغتشاشات اخیر گفت: بر این اساس یک نفر در کلانتری اراک خودکشی کرد که معتاد و دارای سوء سابقه بود و فرد دیگری نیز که در رابطه با اغتشاشات دستگیر شده بود در زندان اوین خودکشی کرد که او نیز معتاد و ۲۱ ساله بود.
 
غلامحسین محسنی اژه ای، سخنگوی دستگاه قضا در پاسخ به سوال خبرگزاری دانشجو در خصوص اظهارات اخیر عاصمه جهانگیر، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور ایران مبنی بر حمایت از آشوبگران روز‌های اخیر و بیان اینکه خواهان انجام تحقیقاتی در این زمینه در ایران هستیم، گفت: خانم جهانگیری غلط کرده است.

پرونده ۲۵ نفر کشته شده در حوادث اخیر در حال بررسی است

محسنی اژه‌ای ادامه داد: در این درگیری‌ها برخی از نیرو‌های امنیتی کشور با ضد انقلاب درگیر و به شهادت رسیدند و تعداد ۲۵ نفر از مردم و نیرو‌های خودی در خیابان‌ها کشته شدند که کشته شدگان از تیر نیرو‌های نظامی و انتظامی نیستند، چون به آن‌ها اجازه تیراندازی داده نشده بود به هر حال در این حادثه دشمن به دنبال کشته سازی بوده است و پرونده این ۲۵ نفر در حال بررسی است.
وی تصریح کرد: البته کسانی که در اغتشاشات به اموال عمومی یا جان مردم لطمه زده باشند تا زمان محاکمه آزاد نخواهند شد، اما کسان دیگری که چنین شرایطی نداشته باشند ممکن است طی روز‌های آتی آزاد شوند.
سخنگوی دستگاه قضا در خصوص دانشجویانی که احتمالا در این وقایع حضور داشتند گفت: در خصوص دانشجویان اگر یک دانشجو هم مجرم بود آیا نباید انتظار داشت تحت تعقیب باشد به هر حال تمهیداتی که برای این روند اندیشیدیم این بود با توجه به آنکه در زمان امتحانات به سر می‌بریم گفته شد آن دسته از دانشجویان که جرم چندانی ندارند آزاد شوند و آن‌ها که پرونده شان به گونه‌ای است که نمی‌توان آن‌ها را ازاد کرد به نحوی امتحان دهند.
معاون اول دستگاه قضا در خصوص افراد خارجی در بازداشت شدگان گفت: بین دستگیرشده‌ها تنها یک فرد دو تابعیتی حضور داشت.

درخصوص فوت هاشمی گزارشی از سوی شورای عالی امنیت ملی به ما ارسال نشده است

محسنی اژه‌ای در پاسخ به سوالی در خصوص این که خانواده مرحوم هاشمی عنوان کرده اند در خون وی مقدار زیادی رادیو اکتیو بوده است آیا در این خصوص شکایتی به قوه قضاییه کرده اند یا خیر گفت: در این خصوص چیزی نه از طرف خانواده مرحوم هاشمی و نه از دبیرخانه شورای امنیت ملی به ما ارسال نشده است.
وی در خصوص برخی عوامل تخریبی نیز گفت: وزارت اطلاعات، قوه قضاییه و نیروی انتظامی گزارشات در خصوص اغتشاشات اخیر را جمع و دادستان در این خصوص اقدام کرده است تا از طریق پلیس اینترپل کسانی که این جریانات را پشتیبانی، تشویق و یا تحریک می‌کردند شناسایی شوند.
سخنگوی دستگاه قضا در پاسخ به سوالی در خصوص این که عنوان اتهامی بازداشت شدگان در وقایع اخیر چیست گفت: اتهام این افراد متفاوت است برخی امنیتی است برخی اخلال در نظم عمومی است به هر حال بدون تفهیم اتهام کسی وارد زندان نشده است.

رد پای مسئولین قبلی را در اغتشاشات نه رد و نه تایید می‌کنم

معاون اول دستگاه قضا در پاسخ به سوال دیگری در خصوص این که عنوان می‌شود رد پای مسئولین دولت‌های قبلی در اغتشاشات دیده می‌شود آیا قوه قضاییه در این خصوص ورود پیدا کرده یا خیر نیز گفت: جریان شروع شده هنوز تمام نشده است سیستم‌های اطلاعاتی ما اطلاعات را منعکس می‌کنند این سلسله مسائل با تحقیقات انجام شده و از متهمین کسب خبر می‌شود گاهی مسائلی در گزارشات مردمی و تبادل اطلاعاتی است که در نهایت باید قضاوت و تصمیم گیری شود و همه این مسائل در قوه قضاییه رسیدگی می‌شود.
محسنی اژه‌ای ادامه داد: در این قضایا دشمن با تابلوی دیگری ظاهر می‌شود لذا حرف‌هایی که در خصوص وجود رد پای دولت‌های قبل در اغتشاشات وجود دارد را نه تایید و نه رد می‌کند بلکه به شما می‌گویم باید بعد از رسیدگی و بررسی نظر نهایی اعلام شود.
وی در پاسخ به سوال دیگری در خصوص اینکه با توجه به صدور رای غیابی برای خاوری آیا واکنشی از وی داشته اید گفت: ما برای دستگیری خاوری از اینترپل کمک خواستیم و رایزنی‌هایی انجام شد که هنوز وی دستگیر نشده است با توجه به اینکه خاوری در خارج است مدت زمان وی برای اعتراض به حکم نهایی زیاد است، اما هنوز اعتراضی از سمت او صادر نشده است.
سخنگوی دستگاه قضا در خصوص فیلترینگ تلگرام نیز گفت: ما براین اعتقاد هستیم که از فناوری نوین باید استفاده شود، اما این به معنی عدم کنترل و نظارت بر فضای مجازی نیست بلکه حتما باید مدیریتی از جانب مسئولین کشور باشد به طور کلی هیچ کشوری اجازه نمی‌دهد از کشور دیگر بر شئونات مردم و کشورش مسلط باشند.
معاون اول دستگاه قضا ادامه داد: فضای مجازی رها شده امروز موجب مفسده فراوان برای کشور است و این مفسده در حوزه‌های مختلف فرهنگی، اقتصادی، اخلاقی و امنیتی دیده می‌شود با وجود این همه مفسده نباید این فضا را رها کرد و هیچ اقدامی انجام نداد.
محسنی اژه‌ای افزود: شورای عالی فضای مجازی وظیفه سیاست گذاری در این زمینه را به عهده دارد.
وی ادامه داد: البته این که عملکرد شورای عالی فضای مجازی تا به حال چگونه بوده وظیفه من نیست، اما اگر ثابت شود کنترل در این فضا‌ها شدنی است، اما کوتاهی شده و جلوی این مفاسد گرفته نشده باید با آن‌ها برخورد شود. به طور کلی قوه قضاییه به دنبال این است که از لحاظ فنی بررسی کند که چه طور از این امکانات استفاده می‌شود.

سخنگوی دستگاه قضا در خصوص اغتشاشات گفت: همه سرشاخه‌های اغتشاشات دستگیر نشده عواملی شناخته شده و حتی دستگیر می‌شوند برخی جریانات نفاق و سلطنت طلب هستند که حامی اصلی شان کشو‌های منطقه هستند و از لحاظ فنی هم از طرف صهیونیست‌ها و امریکا حمایت می‌شوند.
معاون اول دستگاه قضا در خصوص رفع فیلتر تلگرام توسط وشورای عالی امنیت ملی گفت: ما هر قانونی که یک نهاد بالادستی مصوب کند اجرا خواهیم کرد حتی اگر نظر مشابه آن را نداشته باشیم.
محسنی اژه‌ای در خصوص تعیین مکانی برای تجمعات قانونی گفت: اگر براساس آنچه در قوانین وجود دارد ممکن است یکی از راه‌های آن همین باشد که مکانی برای تجمعات در نظر گرفته شود، اما ممکن است در مکان در نظر گرفته شده باز هم جرم واقع شود، اما در این مکان از ایجاد بی نظمی و اخلال جلوگیری خواهد شد البته به معنی این نیست که در صورت در نظر گرفتن یک مکان کل ماجرا حل شده است.
وی در خصوص اعلام اموال و دارایی‌های مسئولین به قوه قضاییه نیز گفت: در دولت یازدهم وزرا و مقامات این کار را انجام دادند و در دولت دوازدهم نیز چهار نفر هنوز اموال خود را اعلام نکردند و بناست برای آن‌ها نامه و پیوست زده شود، اما بقیه این کار را انجام داده اند.
سخنگوی دستگاه قضا در خصوص آخرین وضعیت پرونده برادر معاون اول گفت: وی آزاد نشده است و بعد از تحقیقات صورت گرفته الان تحت نظر است و قرار صادر شده هنوز فک نشده است.
معاون اول دستگاه قضا یادآور شد: این فرد در برخی از امور تحت نظر است، اما قرار آزادی صادر نشده، اما برخی اقدامات سندی تحت نظر مامورین صورت می‌گیرد.
محسنی اژه‌ای در پاسخ به این سوال که آیا شما در دستگاه قضا احتمال چنین ناآرامی‌هایی را از قبل می‌دادید یا خیرگفت: ما احتمال این مسائل را می‌دادیم البته نه در این روز‌ها بلکه برای یک زمان دورتر و حجم کمتر.
وی تصریح کرد: برهمین اساس در برخی از نشست‌ها دادستان‌ها این مطلب را متذکر شدیم که محتمل است کار ما در روز‌های آتی بیشتر شود، اما تصور ما این بود که این شرایط در روز‌های پایانی بهمن و اسفند باشد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
ناشناس
Germany
۲۴ دی ۱۳۹۶ - ۱۹:۲۹
افراد بیگانه
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار