نقوی حسینی گفت: بهتر بود بالاخره وزیر امور خارجه تحرکات بیشتری انجام میداد. باید دستگاه دیپلماسی تحرکی بیشتری انجام میداد، اما ارزیابی ما خیلی مثبت نبود.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، نماینده مردم ورامین در مجلس شورای اسلامی و سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با اشاره به غرق شدن کشتی نفت کش سانچی در آبهای چین از مسئولان ذی ربط در رسیدگی فوری به آتش سوزی و نجات ملوانان انتقاد کرد و گفت: از دستگاه دپیلماسی تحرک ویژهای ندیدم. بهتر بود بالاخره وزیر امور خارجه تحرکات بیشتری انجام میداد. باید دستگاه دیپلماسی تحرکی بیشتری انجام میداد، اما ارزیابی ما خیلی مثبت نبود.
سید حسین نقوی حسینی افزود: در کلان قضیه انتظار اولیه این بود که، چون کشتی نفتکش مربوط به حوزه کشتیرانی و بنادر ایران بود، حوزه کشتیرانی و بنادر نیز زیر مجموعه وزارت راه و شهرسازی است بهتر بود وزیر راه و شهرسازی به محل اعزام میشد و از نزدیک وضعیت را بررسی میکرد که مسئول مستقیم این حادثه به عنوان نماینده رییس جمهوری به محل اعزام نشد.
نقوی حسینی با بیان اینکه همچنین، چون نفتکش در حوزه وزارت نفت قرار دارد انتظار میرفت که وزیر نفت هم به محل میرفت در حالی که هیچ کدام از این دو وزیر را ندیدم تحرکی یا حضوری یا فعالیتی در این زمینه انجام دهند. باید حداقل یکی از این دو تا نماینده رییس جمهوری باید به محل حادثه میرفتند.
نماینده مردم ورامین در مجلس شورای اسلامی افزود: تصادف در نوع خودش از موارد نادر در آبها و دریاهاست. از لحظه تصادف صورت گرفته تلاشهای بسیاری زیادی انجام شد که بالاخره به شکلی به خدمه ملوانانها و کارشناسان و متخصصین که در این کشتی هستند دسترسی پیدا بشود.
نقوی حسینی خاطر نشان کرد:، چون آنها برای ما ملت ما مهم بودند، اگرچه خیلی از کارشناسان همان موقع میگفتند این نوع برخورد امکان ندارد کسی زنده باشد امکان ندارد کسی در قید حیات باشد، ولی برای ما این نظرات مهم نبود برای ما دسترسی به آنها مهم بود.
وی تاکید کرد: تلاشهای زیادی در این زمینه صورت گرفت از کشورهای مختلف به همکاری دعوت شد. چین و ژاپن و خود کشور ما تلاشهای زیادی کردند نوع تصادف نوع کشتی نوع سوختی که در کشتی بود اجازه نداد تلاشها به ثمر برسد و باعث تاسف شد.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: بعد از این که رییس مجلس شورای اسلامی به کمیسیون امنیت ملی ماموریت داد، بلافاصه نایب رییس کمیسیون به منطقه اعزام تا موضوع را بررسی کند و ابعاد مختلف آن را در بیاورد تا ببینیم که اصلا تصادف چه بوده، با چه کشتی تصادف شده، آن کشتی چه شده، برای آن چه اتفاقی افتاده است؟
نقوی حسینی گفت:، چون خبرهایی از آن کشتی نداریم و نیز تلاشهایی که در این زمینه گرفته چگونه بوده چه کسانی تلاش کردند کدام کشورها تلاش کردند، آیا کم کاری بوده است، توجهی بوده یا نه همکاریها قوی بوده اینها را ارزیابی کنیم، در نهایت وضعیت جان باختگان مشخص بشود، تکلیف اجساد آنها روشن و شناسایی بشود و این اقدامات صورت بگیرد ان شاءالله نماینده کمیسیون از این سفر برگردد گزارشی که تهیه کرده به جزییاتش صحبت میکنیم.
نفتکش ایرانی حامل ۱۳۶ هزار تن میعانات گازی صادراتی ایران به کره جنوبی عصر شانزدهم دی ماه پس از برخورد یک کشتی باری با آن طعمه حریق شد.
کشتی فلهبر هنگ کنگی به نام «کریستال» با مالکیت یک شرکت لجستیکی در استان جه جیانگ چین حاوی ۶۴ هزار تن غله بود که از آمریکا به مقصد استان گوانگ دونگ در جنوب چین میرفت و در بین راه به کشتی نفتکش سانچی با مالکیت شرکت برایت از جمهوری اسلامی ایران برخورد کرد.
این حادثه سبب انفجار و آتش سوزی در کشتی نفتکش شد که ۳۲ سرنشین آن شامل ۳۰ نفر ایرانی و دو تن بنگلادشی همگی جان خود را از دست دادند و کشتی نفت کش سانچی روز گذشته در حال سوختن غرق شد.