گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو-رضا حیدری،محمدصالح سلطانی؛ این دومین سالی است که آخرین روزهای دی، برای ما ایرانیها رنگ و بوی عزا و درد میگیرد. در اولین سالگرد روزهای تلخ و پر درد آتشسوزی ساختمان پلاسکو، خبر پرواز دریانوردان و درگذشت تلخ و غمبارشان، دوباره حال آخر دی مان را بد کرد. وسط هیاهوی امتحانات پایان ترم دانشگاهها و در زمستانی که هیچ چیزش شبیه زمستان نیست، پیدا کردن حال خوب راحت نیست. اما با وجود همه این حالهای خاکستری و در نبود برف و بارانهای نیامده هم میشود امیدوار بود. میشود حال خوب را حفظ کرد و کنار گذاشت، برای بهاری که نزدیک است. برای حال خوبی که خواهد آمد، برای بارانی که خواهد بارید.
کتاب هفته: سوء ظن
اگر از آن دسته خوانندگان هستید که از کتاب هم هیجان میخواهید و هم تخیل توأم با واقعیت، قطعاً رمانهای پلیسی «دورنمات» یکی از گزینههای جدی شما خواهد بود.
همه این نویسنده سویسی را به خاطر رمانهای پلیسی و جناییاش میستایند و ما هم چند هفته پیش یکی از آثار او به نام «قاضی و جلادش» را معرفی کردیم. موضوع آن رمان در خصوص بازرس برلاخ بود که سالها به دنبال قاتلی میگشت که در روزگار جوانی با او عهد بسته بود که پیش چشمانش قتلی انجام میدهد که برلاخ نخواهد توانست آن را اثبات کند. رمان قاضی و جلادش آنقدر جذاب بوده که از روی آن فیلمی سینمایی و سریالی تلویزیونی و به کارگردانی خودش ساخته شود.
«سوءظن» ادامه رمان قاضی و جلادش است. درواقع قسمت دوم آن محسوب میشود. با همان شخصیتهای رمان قبلی. سوءظن پس از بازنشستگی بازرس برلاخ رخ میدهد. درواقع او پسازآنکه جراحی انجام میدهد برحسب اتفاق و رفتارهای دوست پزشکش به تصویری در مجله لایف شک میکند و به دنبال آن میرود.
تصویر مربوط به یک پزشک نازی به نام «نله» است که در جنگ جهانی دوم اقدام به جنایت و شکنجه زندانیان اردوگاههای آلمان میکرده است. سرنخهای پیدا کردن او را «هونگر توبل»، دوست پزشک بازرس برلاخ در اختیار او میگذارد.
درواقع داستان تنها با یک سوءظن آغاز میشود و ادامه پیدا میکند. این رمان هم همانند سایر آثار دورنمات جالب و جذاب است.
این کتاب در 167 صفحه توسط محمود حسینی راد و بهوسیله انتشارات ماهی چاپشده است. قیمت چاپ پنجم آن 5000 تومان است و برای خواندن آن به سه روز زمان نیاز دارید. اوقاتی که در اتوبوس، مترو و یا تاکسی هستید میتوانید این کتاب جذاب را مطالعه کنید.
فیلم هفته: محمد رسول الله(ص)
حتی اگر یک بار و در جریان اکران طولانی فیلم در سال 94 هم آن را دیده باشید، تماشای مجددش قابل توصیه است. دومین فیلم سینمایی تاریخ در وصف پیامبر رحمت، اثر درخشان و فاخری از مجید مجیدی است که این روزها روانه شبکه نمایش خانگی شده تا پس از دو سال، امکان تماشای این اثر تاریخی در خانه ایرانیان هم فراهم باشد.
مجیدی در «محمد رسول الله» روایتی شاعرانه و لطیف از دوران کودکی پیامبر اسلام ارائه داده. روایتی که از آن امید و عشق میبارد. مجیدی کوشیده تا در این اثر سه ساعته، بر جنبههای مشترک و وحدتبخش تمام فرقههای اسلامی تاکید کند و حس افتخار توام با احترام نسبت به پیامبر رحمت را در دل مسلمانان زنده کند. فیلمبرداری در کلاس جهانی، بازیهای درخشان و البته موسیقی فاخر، در کنار سناریوی فکرشده و هوشمندانه، از محمد رسول الله اثری ساخته که در میان آثار کلاسیک سینمای ایران، جاودانه خواهد بود. تماشای نسخه نمایش خانگی این فیلم در این آخر هفته، پیشنهادی است که نمیشود آن را به سادگی رد کرد!
کانال هفته: خبرنامه سینما انقلاب
جشنواره فیلم فجر نزدیک است و آرام آرام، تب اهالی سینما و سینمادوستان بالا و بالاتر میرود. گذشته از این علاقمندان همیشگی جشنواره اما، در ایام دهه فجر کنجکاوی عموم مردم نسبت به سینما نیز چند برابر میشود و تقریباً کسی را پیدا نمیکنیم که برای نشستن پای فیلمهای روز سینمای ایران در جشنواره فیلم فجر، وسوسه نشده باشد.
خبرنامه سینما انقلاب، کانال خبری مجموعه «ققنوس» است که تمرکز خود را بر روی پوشش اخبار سینما، با رویکرد توجه ویژه به اهالی انقلابی سینما قرار داده است. گذشته از اخبار اما در کانال سینما انقلاب تحلیلهای خواندنی و جذابی درباره فیلمهای روی پرده و وضعیت کلی سینمای ایران هم منتشر میشود که مطالعهشان برای عاشقان سینما خالی از لطف نیست. در ایام جشنواره فجر هم، پوششها و یادداشتها و گفتگوهای سینما انقلاب میتواند مخاطبینش را به طور کامل در جریان اخبار و اتفاقات این رویداد مهم سینمایی قرار دهد.
اپلیکیشن هفته: آیگپ
شاید اگر تلگرام فیلتر میماند و هنوز در میان شبکههای اجتماعی دنبال جایگزین میگشتیم، اپ این هفتهمان بیشتر از چیزی که الان هست مفید به نظر میرسید. اما خب در چنین شرایطی که هر لحظه ممکن است تلگرام تحت تاثیر یک اتفاق ریز یا درشت، تحت تاثیر قرار بگیرد، داشتن یکی دو پیام رسان آلترناتیو روی گوشیها پیشنهاد عاقلانهای به نظر میرسد. آیگپ، یکی از پیامرسانهای خوب داخلی است که ظاهر و امکاناتش چیزی کمتر از تلگرام ندارد. سرعتش البته کمی کند است و برخی باگهای اعصابخوردکن هم نشاندهنده تازهکار بودنش است. با این همه اما نسبت به بقیه پیامرسانهای داخلی روانتر و جذابتر به نظر میرسد. نسخه ویندوز البته ندارد اما نسخه تحت وب خوبی دارد و خلاصه که تقریباً جدیترین جایگزین برای تلگرام است. شاید برای برخی انتقال فایلها و گفتگوهای دوستانه، امتحان آیگپ، پیشنهاد قابل تاملی باشد.