رئيس سازمان مرکزي تعاون روستايي گفت: سيب و پرتقال شب عيد از 20 اسفند در بازاراصناف، ميادين ميوه و تره بار و فروشگاه هاي تعاوني روستايي عرضه مي شود.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، علی اوسط هاشمی در جلسه خبری امروز با اشاره به اینکه خرید سیب و پرتقال شب عید درحال انجام است، افزود: تاکنون از ۲۰ هزار تن سیب مورد نیاز ۱۹ هزار و ۲۲۲ تن خریداری شده است.
وی گفت: براساس برنامه ریزیهای انجام شده ۲۹ هزار و ۷۰۰ تن پرتقال نیازسنجی شده است که تاکنون ۲۷ هزار تن پرتقال تامسون خریداری شده و در مرحله حمل و انتقال از استان مازندران به استانهای کشور است.
رئیس سازمان مرکزی تعاون روستایی افزود: مابقی پرتقال مورد نیاز از استانهای جنوبی کشور و از رقم والنسیا تامین میشود.
هاشمی گفت: پرتقال و سیب شب عید حداکثر تا پانزدهم بهمن به سردخانههای استانهای مختلف حمل خواهد شد.
وی افزود: قیمت عرضه سیب و پرتقال به مصرف کنندگان متناسب با قیمت روز و مصوبه ستاد تنظیم بازار تعیین، و اعلام خواهد شد. رئیس سازمان مرکزی تعاون روستایی گفت: پرتقال و سیب شب عید در ۳ هزار فروشگاه تعاونی، میادین میوه و تره بار و بخشی از اصناف بخش خصوصی توزیع میشود.
مدیریت بازار محصولات کشاورزی، به تعاونیها واگذار میشود
رئیس سازمان مرکزی تعاون روستایی گفت: با حمایت قوانین و مجلس، مدیریت بازار و تولید محصولات کشاورزی را به تعاونیها و اتحادیههای تخصصی کشاورزی واگذار خواهیم کرد.
علی اوسط هاشمی در جلسه خبری با اشاره به اینکه باید میل و رغبت بخش دولتی به سمت تقویت اتحادیهها و تعاونیهای کشاورزی هدایت شود، افزود: تامین تجهیزات زیرساختها و مکانیزه کردن روند تولید تا بازار از وظایف دولت است و در این مسیر باید با تقویت اتحادیهها و تعاونیهای کشاورزی واسطهها و دلالان حذف شوند.
وی گفت: برای کاهش نقش دلالان و واسطهها در بازار محصولات کشاورزی سامانه خرید و فروش محصولات را طراحی کردیم تا تولیدکنندگان با ورود به این سامانهها به طور مستقیم با مشتریان و خریداران و البته مصرف کنندگان ارتباط برقرار کنند.
رئیس سازمان مرکزی تعاون روستایی تاکید کرد: برای بازسازی بازار به حضور نقش آفرینان اصلی یعنی اتحادیهها و تعاونیهای تولیدی نیاز است بنابراین باید با واگذاری تصدیها به این بخش از توزیع و بازار سنتی فاصله بگیریم و به تجارت الکترونیک و استارت آپها روی آوریم.
هاشمی افزود: در صورت تامین منابع مالی مورد نیاز در حمایت از بانکها اتحادیهها و تعاونیهای کشاورزی و روستایی، میتوانیم تصدی امور در تعادل بخشی به بازار و مدیریت بازار محصولات را پس از یکی دو سال به آنها واگذار کنیم.
وی درباره توان بخش خصوصی برای ورود به عرصه مدیریت بازار کشاورزی گفت: هم اکنون شرکتهای بزرگ بخش خصوصی به طور مثال میلیونها تن دانه روغنی را وارد میکنند بنابراین سرمایه و تجربه کافی را برای این کار دارند و دولت قطعا باید این امور را واگذار کند و تنها نقش نظارتی داشته باشد.
رئیس سازمان مرکزی تعاون روستایی تصریح کرد: بخش خصوصی در زمینه حضور در بازارهای جهانی باید از جایگاه سنتی فعلی فاصله بگیرد درحال حاضر در صادرات زعفران سهمی نداریم و بزرگترین شاهکار این بخش بسته بندی است و تاکنون هیچ اقدامی برای برندسازی نکرده است.
هاشمی گفت: در بازارهای جهانی حتی یک برند نیز به نام ایران نیست و برای احیای حق خودمان در بازار جهانی باید متحد شویم و یک برند ملی بطور مثال "تربت" را ایجاد کنیم.
وی اختصاص وام اشتغالزایی روستایی را به اتحادیهها و تعاونیهای روستایی و کشاورزی از مهمترین اقدامات به منظور حمایت از این واحدهای اقتصادی دانست و افزود: اتحادیهها و تعاونیهای روستایی و کشاورزی باید از وام ۱۲ هزار میلیارد تومانی بهرهمند شوند تا شاهد تقویت این واحدها و مدیریت آنها در بازار باشیم و بتوانیم امور را به آنها واگذار کنیم.
هاشمی با انتقاد از اختصاص ۱۵ هزار میلیارد تومان یارانه برای خرید تضمینی گندم گفت: این یارانه میتواند نیازهای بخش کشاورزی و روستایی را تامین کند این رقم که به معنای یک سوم از بودجه دولت برای اجرای طرحهای تملیکی است.
خرید توافقی خرما از امروز آغاز شد رئیس سازمان مرکزی تعاون روستایی از آغاز خرید توافقی خرما خبر داد. هاشمی با اشاره به اینکه مدیریت بازار محصولات کشاورزی با همکاری اتحادیهها و تعاونیهای کشاورزی و کوتاه کردن دست واسطهها اولویت این سازمان است افزود: وزیر جهاد کشاورزی به منظور مدیریت بازار محصول خرما دستور خرید توافقی را به سازمان مرکزی تعاون روستایی ابلاغ کرد و در پی این دستور خرید توافقی محصول خرما از امروز آغاز شد. وی گفت: خرید توافقی خرما سقف زمانی ندارد و خرید تا زمانی که بازار محصول به تعادل برسد ادامه دارد. رئیس سازمان مرکزی تعاون روستایی افزود: برای ادامه روند خرید توافقی محصولات کشاورزی به منابع مالی پایدار نیاز داریم و بانکها برای تامین این منابع نباید به ما نگاه برابر با بخش خصوصی داشته باشند. هاشمی تصریح کرد: سازمان مرکزی تعاون روستایی برای مدیریت بازار محصولات و جلوگیری از هدررفت مازاد تولید برنامه ریزی کرده و برای اجرای این برنامهها به منابع اعتباری پایدار نیاز است تا بتوانیم از سقوط ارزش تولید جلوگیری کنیم. وی درباره مدیریت بازار شیرخام گفت: ?برنامه خرید حمایتی شیر خام در حالی آغاز شد که هر کیلو شیر خام با قیمت ۸۰۰ تومان و بصورت عمدهای از دامداران خریداری میشد و امروز با ادامه اجرای این طرح شاهد خرید نقدی با قیمت هر کیلو ۱۲۵۰ تا ۱۳۰۰ تومان هستیم. رئیس سازمان مرکزی تعاون روستایی افزود: مداخله این سازمان در بازار محصولات کشاورزی تاثیر مطلوبی دارد و این روند را در بازار زعفران نیز شاهدیم. هاشمی گفت: تاکنون ۶۰ تن زعفران از کشاورزان بصورت توافقی با قیمت هر کیلو چهار میلیون و ۸۰۰ تا ۵ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان خریداری شده است، که این اقدام سبب افزایش قیمت محصول تا هر کیلو ۵ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان شد.
وی تاکید کرد: هم اکنون شاهد خرید و فروش محصول زعفران باقیمت واقعی در بازار هستیم. رئیس سازمان مرکزی تعاون روستایی تصریح کرد: در حال حاضر از سوی دلالان و واسطهها برای توزیع زعفران خریداری شده به بازار تحت فشار قرار داریم، اما برای جلوگیری از کاهش ارزش این محصول راهبردی در مقابل فشارها مقاومت خواهیم کرد. هاشمی گفت: تا پیش از ماه اسفند ۴۵ درصد مطالبات زعفران کاران را پرداخت کردیم و از اسفند ماه نیز ۵۵ درصد باقی مانده را از محل صادرات و فروش زعفران پرداخت میکنیم. وی همچنین از خرید تضمینی بیش از ۴۸ هزار تن پنبه خبر داد و افزود: تاکنون ۸۰ درصد مطالبات پنبه کاران پرداخت شده است.