کد خبر:۶۶۳۰۶۷
یک مقام دفاعی آمریکایی مطرح کرد

استفاده ایران از پهپاد‌ به‌ جای قایق‌های تندرو برای رهگیری ناو‌های آمریکا

یک مقام وزارت دفاع آمریکا می‌گوید طی چند ماهه اخیر ایران به‌طور روز‌افزونی از پهپاد‌های خود به‌جای قایق‌های تندرو، برای شناسایی و رهگیری ناو‌های آمریکایی در تنگه هرمز و خلیج فارس استفاده می‌کند.
به گزارش بین‌الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از یو‌اس‌ان‌آی‌نیوز، یک مقام دفاعی آمریکایی گفت که پهپاد‌های ایرانی به‌طور روزافزونی بر فراز خلیج فارس و دیگر راه‌آبه‌های حیاتی در خاورمیانه فعال شده و به‌صورت مرتبط پرواز‌های شناسایی در نزدیکی کشتی‌های جنگی ایالات متحده که در حال عبور از تنگه هرمز بوده و یا در منطقه در حال عملیات هستند، انجام می‌دهند.

این ماجرا پس از آن عنوان شد که ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا اعلام کرد حضور قایق‌های جنگی ایران در اطراف کشتی‌های آمریکایی در خلیج فارس از ماه آگوست تاکنون متوقف شده است.

یک مقام دفاعی آمریکا به یو‌اس‌ان‌آی‌نیوز گفت که پهپاد‌های ایرانی از نوع QOM-۱ ــ که به شاهد ۱۲۹ مشهور بوده و قادر به حمل سلاح نیز هستند ــ طی ماه‌های اخیر روزانه یک تا دو مأموریت را بر فراز آب‌های تنگه هرمز و خلیج (فارس) انجام می‌دهند. این پرواز‌ها «اغلب شامل نزدیک شدن به کشتی‌های نیروی دریایی ایالات متحده است که در منطقه مشغول عملیات هستند».

به‌نوشته این پایگاه خبری، ملوانان و نظامیان آمریکایی مراقب پهپاد‌ها هستند و در آماده‌باش به‌سر می‌برند ــ پهپاد‌هایی که به‌بزرگی نوع آمریکایی پریداتور MQ-۱ هستند و اغلب بدون ارسال علایمی به‌پرواز در می‌آیند.

بیل اوربان، سخنگوی ناوگان پنجم نیرو‌های دریایی آمریکا به این پایگاه خبری گفت: «ما نگران افزایش پهپاد‌های ایرانی فعال در فضای بین‌المللی در شب هستیم که چراغ‌های ناوبری نداشته (روشن نمی‌کنند) و مشخصات خود را ارسال نمی‌کنند».

استفاده از پهپاد نشان‌دهنده پیچیده‌ترشدن قابلیت‌های اطلاعاتی، شناسایی و نظارتی ایران است

به‌گفته یک کارشناس، تغییر جهت فعالیت ایران از قایق‌های کوچک به پهپاد‌ها معنادار است.

افشان استوار، که مدرس امنیت ملی در دانشکده تحصیلات تکمیلی نیروی دریایی آمریکا است و به‌طور خاص بر مطالعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تمرکز دارد می‌گوید: «احتمالاً آن‌ها توقف فعالیت قایق‌ها را با استفاده از پهپاد‌ها جبران می‌کنند».

به‌گفته وی، ایران در کلّیتش فعالیت در زمینه عملیات اطلاعاتی، شناسایی و نظارتی را به آنچه وی به‌زعم خود «آزار و اذیت» از سوی قایق‌های تندرو نامید، ترجیح می‌دهد.

این مدرس دانشکده تحصیلات تکمیلی نیروی دریایی آمریکا می‌گوید به پرواز در آوردن یک پهپاد نشان‌دهنده یک قدرت نظامی پیچیده‌تر نسبت به اعزام یک قایق کوچک به‌سمت یک ناو هواپیمابر است و می‌تواند نشان‌دهنده قابلیت‌های در حال افزایش تهران در زمینه عملیات اطلاعاتی، شناسایی و نظارتی باشد، چیزی که دولت و نظامیان ایران از نمایش آن در مقابل آمریکایی‌ها خشنود می‌شوند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار