کد خبر:۶۶۳۱۰۶
شاپور محمدی:

۱۸ ماه بورس در اوج بوده است/ شکوفایی بورس همچنان ادامه دارد

رييس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: امروز بعد از 50 سال امکانات خوبي براي سرمايه گذاران وجود دارد، تنوع ابزارها مناسب است، برخي فعاليت ها که قبلا شايد اجراي آنها ابهام داشت يا خوب انجام نمي شد اصلاح شده است.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، شاپور محمدی، رییس سازمان بورس و اوراق بهادار کشور ضمن تبریک ۵۰ سالگی بازار سرمایه به عموم مردم و سرمایه گذاران این بازار، اقدامات سازمان بورس را در ۱۸ ماه گذشته برشمرد و گفت: اقدامات بسیار ارزشمندی در سال‌های گذشته انجام شده که روسای قبلی آن‌ها را توضیح دادند. طی یک سال و نیم اخیر سازمان بورس و اوراق بهادار و ارکان آن اقدامات بسیاری انجام داده اند.

دبیر شورایعالی بورس با اشاره به بروز رسانی سامانه معاملات، گفت: سامانه معاملات که به دلیل تحریم‌ها ۱۰ سال بروز رسانی نشده بود، خوشبختانه بهنگام شد و همچنین، راه اندازی سامانه جامع نظارت نیز یکی دیگر از کار‌های خوبی بود که انجام شد.

سخنگوی سازمان بورس به ساماندهی بازار بدهی و کنترل نرخ اوراق بدهی اشاره کرد و بیان داشت: این اتفاق به کاهش نرخ تامین مالی کمک کرد. همچنین راه اندازی معاملات اختیار خرید و فروش (آپشن) و استفاده از مکانیزم قیمت تضمینی در بورس کالا از جمله مهمترین اقدامات صورت گرفته است.

محمدی تاکید کرد: پذیرش گندم به عنوان کالای استراتژیک در بورس کالا و استفاده از ساز و کار قیمت تضمینی به جای خرید تضمینی به کاهش بار مالی دولت کمک کرد.

رییس سازمان بورس ششمین اقدام را اصلاح ساز و کار عرضه‌های اولیه سهام دانست و گفت: تغییر روش عرضه اولیه از حراج به ثبت سفارش با افزایش عدالت در عرضه‌های اولیه همراه بود.

وی اصلاح ساز و کار‌های توقف و بازگشایی نماد‌ها را یکی دیگر از اقداماتی دانست که به افزایش نقد شوندگی و شفافیت کمک می‌کند و گفت: تقویت نظارت بر صندوق‌های بازار سرمایه از دیگر اقداماتی است که به کاهش نرخ تامین مالی کشور کمک می‌کند.

به گفته رییس سازمان بورس و اوراق بهادار بحث وظایف قانونی مدیران ناشران بازار سرمایه که قرار است از طریق سامانه پیامکی اطلاع رسانی شود به کاهش تخلفات در بازار سرمایه کمک می‌کند.

وی به راه اندازی صندوق تثبیت بازار سرمایه مطابق ماده ۲۸ قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر اشاره کرد و گفت: این صندوق وظیفه تثبیت بازار را بر عهده دارد. این کار اخیرا انجام شد و توانست در موقعیت‌هایی به تثبیت بازار کمک کند.

محمدی اظهار داشت: مکانیزم خرید اعتباری و استفاده از اعتبارات بانکی تحت کنترل و مدیریت قرار گرفت. حد اعتباری در سامانه معاملات برای کارگزاران تعریف شد که کمک می‌کند ریسک کارگزاران در مقابل اتاق پایاپای کاهش پیدا کند و البته ریسک مشتری‌ها در مقابل کارگزاری‌ها هم در حال کنترل است و نظارت بر آن صورت می‌گیرد.

سخنگوی سازمان بورس در ادامه با بیان اینکه تنقیح قوانین بازار سرمایه یکی دیگر از اقدامات مهم است، گفت: قوانین بازار سرمایه که منسوخ شده بودند یا به اصلاح نیاز داشتند شناسایی و تغییرات لازم بر روی آن‌ها اعمال شد.

محمدی الزام افشای صورت‌های مالی مطابق با استاندارد مالی بین المللی IFRS و همچنین انتشار گزارش تولید و فروش ماهیانه را از اقدامات تاثیر گذار بر بازار سرمایه دانست و گفت: این اطلاعات به افزایش شفافیت کمک می‌کند و اطلاعات واقعی منتشر می‌شود.

وی معاملات الگوریتمی و معاملات پربسامد را یکی از سازو کار‌هایی دانست که در دنیا استفاده می‌شود و اظهار داشت: این نوع معاملات در کشور ما هم راه اندازی شد. مردم می‌توانند از طریق محاسبات ریاضی و برنامه ریزی‌های رایانه‌ای این کار را انجام دهند.

به گفته محمدی بحث مربوط به سامانه رصد و بهبود محیط کسب و کار نیز راه اندازی شد که از طریق آن زمان انجام فعالیت‌ها در سازمان بورس و سایر ارکان اندازه گیری و تلاش می‌شود در کوتاه‌ترین زمان خدمات به فعالان بازار سرمایه ارائه شود.

وی کاهش مجوز کارگزاری‌ها از ۲۱ به ۸ را یکی دیگر از اقدامات انجام شده طی ۱۸ ماه گذشته عنوان کرد و گفت: زمان تایید صلاحیت مدیران و زمان فرآیند افزایش سرمایه کاهش پیدا کرده که همه این‌ها به تقویت فرآیند‌های بازار سرمایه کمک می‌کند.

رییس سازمان بورس در ادامه به توسعه بازار بدهی اشاره کرد و افزود: بحث بسیار مهم بازار سرمایه عدم توسعه کنترل شده بازار بدهی بود. جایگاه این بازار در بازار سرمایه ما مغفول بود، اما در حال حاضر این بازار به جایی رسیده که برای بخش خصوصی و تعاونی و هم برای دولت می‌تواند تامین مالی کند.

وی تاکید کرد: توازن بخشی و تعادل بخشی بین بازار بدهی و بازار سهام از سیاست‌های اصلی بازار سرمایه است. با تاکید شورای عالی بورس و وزیر اقتصاد و تاکید نمایندگان مجلس سعی شده این توازن برقرار باشد تا برای تمام فعالان بازار بازده‌های مناسبی را شاهد باشیم.

وی در پاسخ به این سوال که امروز بعد از ۵۰ سال بورس را چطور می‌بینید؟ گفت: امروز بعد از ۵۰ سال امکانات خوبی برای سرمایه گذاران وجود دارد، تنوع ابزار‌ها مناسب است، برخی فعالیت‌ها که قبلا شاید اجرای آن‌ها ابهام داشت یا خوب انجام نمی‌شد اصلاح شده است. تمام فعالان بازار سرمایه در این سال‌ها تلاش کردند و امیدواریم در سال‌های آینده شاهد شکوفایی بیشتر این بازار باشیم.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار افزود: پس از ۵۰ سال فعالیت جایگاه بازار سرمایه به گونه‌ای است که تمام سیاست گذاران کشور به بازار سرمایه توجه می‌کنند و نام آن به عنوان یکی از رکن‌های مهم اقتصادی مطرح است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار