آخرین اخبار:
کد خبر:۶۶۴۵۰۲

عقب‌گرد ۴۱۴ واحدی شاخص کل بورس/ نماگر بورس به اول زمستان بازگشت

معامله‌گران بورس تهران امروز در حالی شاهد معاملاتی کم‌حجم و متعادل در اغلب نمادهای معاملاتی بودند که بازارگردان‌های حقوقی سهام در گروه‌های پیشرو از جمله فلزات اساسی و پالایشی‌ها تلاش کردند تا در دامنه نوسان منفی قیمت‌ها بر عرضه سهام غلبه کنند.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، شاخص کل قیمت و بازده نقدی بورس اوراق بهادار تهران (تدپیکس) در پایان معاملات امروزچهار شنبه ۱۴ بهمن ماه ۹۶ با کاهش ۴۱۴ واحدی روی رقم ۹۷ هزار و ۷۱۸ واحد ایستاد.

شاخص کل هم وزن، اما با کاهش ۲۳ واحدی عدد ۱۷ هزار و ۴۴۸ واحد را به نمایش گذاشت.

شاخص سهام آزاد شناور نیز با کاهش ۵۰۷ واحدی به رقم ۱۰۴ هزار و ۸۷۹ واحد دست یافت.

شاخص بازار اول، اما در حالی با کاهش ۲۹۳ واحدی به رقم ۶۹ هزار و ۱۵۶ واحد دست یافت که شاخص بازار دوم با کاهش ۸۹۰ واحدی عدد ۲۰۹ هزار و ۴۳۸ واحد را به نمایش گذاشت.

امروز همچنین شاخص کل فرابورس (آیفکس) نیز با کاهش ۶ واحدی روی رقم یک هزار و ۸۲ واحد ایستاد.

بر اساس این گزارش، امروز معاملات سهام در نماد معاملاتی شرکت‌های فولاد مبارکه با ۱۱۲ واحد، صنایع پتروشیمی خلیج فارس با ۸۰ واحد و ملی صنایع مس ایران با ۴۸ واحد افزایش بیشترین تاثیر مثبت را بر برآورد شاخص کل بورس به نام خود ثبت کردند.

در مقابل معاملات سهام در نماد معاملاتی شرکت‌های معدنی و صنعتی گل گهر با ۲۴ واحد، سرمایه‌گذاری غدیر با ۱۸ واحد و گروه مپنا با ۱۷ واحد کاهش بیشترین تاثیر منفی را در محاسبه این نماگر به دوش کشیدند.

به گزارش فارس، ارزش کل معاملات امروز بورس تهران در حالی بیش از ۳۵۶ میلیارد تومان نمایش داده شد که ناشی از دست به دست شدن بیش از یک میلیارد سهم و اوراق مالی قابل معامله طی ۵۹ هزار و ۳۰ نوبت داد و ستد بود.

ارزش معاملات در بازار نقدی بورس تهران امروز اندکی بیش از ۲۴۹ میلیارد تومان بود.

طی معاملات امروز نماد معاملاتی شرکت‌های مدیریت انرژی امید تابان هور، سرمایه‌گذاری مسکن تهران، پخش البرز، کشت و صنعت شهداب ناب خراسان، حق‌تقدم خرید سهام تجارت الکترونیک پارسیان، شیر و گوشت زاگرس شهرکرد، فیبر ایران و حق‌تقدم خرید سهام شکر از سوی ناظر بازار سهام بازگشایی و در مقابل نماد معاملاتی شرکت‌های صنعت روی زنگان، نوسازی و ساختمان تهران، کی‌بی‌سی و حق‌تقدم خرید سهام آن متوقف شدند.

امروز همچنین نماد معاملاتی شرکت‌های حق‌تقدم خرید سهام پخش البرز به مدت ۶۰ روز معاملاتی آماده انجام معامله شد.

امروز در بازار ۲ بورس تهران که به معاملات درون‌گروهی سهامداران عمده اختصاص دارد، ۲۰۴ میلیون سهم سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات به ارزش بیش از ۳۸ میلیارد تومان با معاملات انتقالی میان سهامداران عمده این سهم همراه شد. همچنین ۱۰۰ میلیون سهم توسعه معادن روی ایران به ارزش بیش از ۴۰ میلیارد تومان با معاملات انتقالی روبرو بود.

در گروه سرمایه‌گذاری میراث فرهنگی، اما ۸۸.۵ میلیون سهم به ارزش کمتر از ۱۶ میلیارد تومان به کد‌های درون‌گروهی سهامدار عمده انتقال یافت. کمتر از ۴۱ میلیون سهم ملی صنایع مس ایران به ارزش ۱۱.۵ میلیارد تومان با معاملات انتقالی از سوی سهامدار عمده مواجه شد و کمتر از ۳۴ میلیون سهم گروه دارویی برکت به ارزش بیش از ۶ میلیارد تومان به کد‌های درون‌گروهی انتقال یافت.

همچنین در بیمه آرمان کمتر از ۱۲ میلیون سهم به ارزش بیش از یک میلیارد تومان شاهد معاملات انتقالی بود. همین وضعیت در معدنی و صنعتی چادرملو با انتقال به ارزش بیش از ۱۱ میلیون سهم به ارزش کمتر از ۲.۵ میلیارد تومان تکرار شد. همچنین ۸ میلیون سهم پتروشیمی جم به ارزش بیش از ۸ میلیارد تومان کدبه‌کد شد. در فولاد خوزستان نیز بیش از ۵ میلیون سهم به ارزش کمتر از ۲.۵ میلیارد تومان با معاملات انتقالی همراه شد و در صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس تعداد ۴.۵ میلیون سهم به ارزش ۲.۵ میلیارد تومان به کد‌های درون‌گروهی سهامدار عمده تجمیع شد.

امروز همچنین کمتر از ۴ میلیون سهم پتروشیمی خارک به ارزش بیش از ۹.۵ میلیارد تومان به کد‌های درون‌گروهی سهامدار عمده تجمیع شد.

بر اساس این گزارش امروز بورس تهران در حالی با معاملاتی کم‌حجم و متعادل در اغلب نماد‌های معاملاتی مواجه بود که تداوم غلبه عرضه بر تقاضای سهام در بازار رخوت‌زده پس از جشن ۵۰ سالگی بورس باعث شد تا نماگر‌های منتخب بازار همچنان قرمزپوش بمانند، هرچند که فعال شدن بازارگردان‌ها و حقوقی‌های حامی در نماد‌های پیشرو به‌ویژه در گروه فلزات اساسی، معدنی و پالایشی به طور نامحسوسی به تکاپوی حمایت از سهام برای غلبه بر عرضه از سوی معامله‌گران اغلب حقیقی افتادند.

در پیش بودن هفته‌های پایانی سال هم‌زمان با تکاپوی حقوقی‌ها برای تأمین هزینه‌های حقوق و دستمزد و سربار در کنار دغدغه بازار بابت اصلاح قیمت‌ها در گروه‌های پیشرو باعث شده تا بورس تهران چشم‌اندازی خاکستری را برای شب‌های عید تصور کند. دغدغه ناظران بازار سهام از بابت افزایش نقدشوندگی در کنار دلواپسی‌های فعالان بازار از بابت شفافیت پارادوکس ماندن یا نماندن در بازار سهام را حتی برای آن دسته از سهم‌هایی که زمان زیادی از عرضه اولیه سهام آن‌ها نگذشته ایجاد کرده است.

از سویی دیگر با تداوم ریزش شاخص کل بورس و سرازیر شدن به کانال ۷۹ هزار واحدی طی روز‌های اخیر، این نماگر به محدوده نقطه عطف خود در این کانال در سوم دی ماه امسال رسیده است.

بر اساس این گزارش در بازار‌های جهانی نیز اگرچه برخی تحلیل‌ها حاکی از انتظار برای افزایش نرخ هر بشکه نفت خام در محدوده ۸۰ دلار دارد، اما واقعیت نشان می‌دهد که با توجه به تلاش آمریکا به‌عنوان بزرگ‌ترین اقتصاد دنیا در افزایش نرخ بهره و همچنین تکیه بر سوخت‌های جدید ازجمله شل، نه‌تن‌ها به افزایش قیمت جهانی نفت نخواهد انجامید، بلکه مؤلفه‌های تأثیرگذاری همچون روسیه و کشور‌های اوپک بر باقی ماندن قیمت‌ها در سطح کنونی اتفاق نظر دارند. این موضوع نشان می‌دهد که در صورت تقویت دلار در برابر ارز‌های عمده جهان باید افت قیمت طلا را انتظار داشت.

در بازار داخلی، اما اقدام جدید بانک مرکزی برای عرضه سکه در بانک کارگشایی که از ۱۷ بهمن‌ماه جاری آغاز خواهد شد، نه‌تن‌ها به فرصت آربیتراژی میان بازار آتی سکه در بورس کالا کمک خواهد کرد، بلکه برای ایجاد موقعیت‌های خرید منفعتی نخواهد داشت، به این ترتیب تنها برای اشخاصی که به سکه طلا نیاز واقعی دارند این طرح مؤثر خواهد بود.

بر اساس این طرح در هنگام ثبت‌نام به ازای هر سکه، یک میلیون تومان علی‌الحساب دریافت می‌شود و در موعد تحویل سکه که در سررسید‌های ۳، ۶ و ۹ ماهه و یکساله انجام می‌شود، مابه‌التفاوت آن از مشتری اخذ خواهد شد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار