کد خبر:۶۶۴۷۲۴
باقری در گفت‌وگو با خبرگزاری دانشجو:

دانشگاه آزاد و پیام نور از ثمرات انقلاب است/ افزایش چشمگیر تولید علم در دانشگاه‌های تخصصی

مسئول سازمان بسیج اساتید استان اصفهان گفت: دانشگاه‌های تخصصی، آزاد و پیام نور یکی از ثمرات موفق انقلاب است و مقایسه تولید علم این دانشگاه‌ها قبل و بعد از انقلاب، نشان از رشد علمی قابل توجه آن‌ها دارد.

محمد باقری، مسئول سازمان بسیج اساتید استان اصفهان در گفت‌و‌گو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو در اصفهان گفت: منابع انسانی در هر جامعه‌ای عامل تعیین‌کننده پیشرفت علمی، اقتصادی و اجتماعی آن جامعه است که بهره‌برداری از نیرو‌های انسانی فعال، مبتنی بر علم و دانش و مهارت‌ها نیاز هر جامعه بوده و  مهارت‌ها و دانش نیز تحت تأثیر سیاست‌های آموزشی و پژوهشی دولت‌ها و جوامع علمی هر جامعه است.

باقری عنوان کرد: گسترش علم و دانش از طریق ایجاد دسترسی بیشتر به فرصت‌های اشتغال و نیز بهبود سلامتی، شرایط زندگی بهتر را نیز ایجاد می‌کندبنابراین این مسأله دور از واقعیت نیست که پیشرفت تحصیلی یکی از عناصر اصلی توسعه انسانی در هر دولت و رژیم است.

مسئول سازمان بسیج اساتید استان اصفهان ادامه داد: وضعیت علمی دنیا و ایران در دوران رژیم پهلوی و نظام مقدس جمهوری اسلامی بسیار متفاوت است، پیشرفت علمی ایران نسبت به دوران قبل از پیروزی انقلاب این قدر گسترده شده که قابل ذکر نیست، ولی می‌دانیم بیشترین میزان فقر، بیماری، خرافات و سایر معضلات اجتماعی و به ویژه آثار شوم مشکلات فرهنگی در مناطقی از جهان وجود دارد که پایین‌ترین سطح علمی را دارا هستند.

وی تصریح کرد: در این راستا نقش آموزش و پرورش و دانشگاه‌ها از همه بیشتر است، آثار و برکات علمی خروجی موجود از دوران پهلوی  و حکومت اسلامی مشخصاً برکات نظام مقدس جمهوری اسلامی را مشخص می‌کند. همان طور که رهبر معظم انقلاب اشاره کردند در دوران قاجار و پهلوی، حرکت علمی کشور به دلایل خاص متوقف شد و در زمانی که دوران شکوفایی علمی در اروپا بود، ما نتوانستیم از استعداد‌ها و زمینه‌های علمی و اخلاق علمی خود استفاده کنیم.

باقری تصریح کرد: بنابراین از حرکت علمی دنیا عقب ماندیم با این حال پیروزی انقلاب اسلامی همچون زلزله‌ای برای دنیای غرب و شرق آن روز بود، به طوری که تأثیر بسیار زیادی در دانشگاه‌ها گذاشت؛ مشاهده نرخ با سوادی در سال ۱۳۵۵ و سال ۱۳۹۵ که از حدود ۵۰ درصد به نزدیک ۹۵ درصد رسیده است و همچنین آمار دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی از حدود ۲۲۰ دانشگاه با کادر علمی حدود ۹ هزار نفر به حدود دو هزار و ۵۵۰ دانشگاه و تعداد ۶۵ هزار کادر علمی رسیده است.
 


آمار دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی از حدود ۲۲۰ دانشگاه با کادر علمی حدود ۹ هزار نفر به حدود دو هزار و ۵۵۰ دانشگاه و تعداد ۶۵ هزار کادر علمی رسیده است.
مسئول سازمان بسیج اساتید استان اصفهان بیان کرد: پیشرفت‌های علمی نظام خصوصاً با استفاده از ظرفیت مراکز علمی تا حدی بالا رفته که می‌توان به درصد بالای شرکت‌کنندگان المپیاد‌های علمی در جهان و نرخ رشد مقالات بیش از سه برابری متوسط جهانی اشاره کرد.  هم اکنون ما شاهد این هستیم که نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در بسیاری از فناوری‌ها نه تنها خودکفا شده بلکه به کشور صادرکننده خدمات فنی مهندسی در حوزه‌های کشاورزی، بهداشت، سدسازی، هسته‌ای، سلول‌های بنیادی  تبدیل شده است.

 
وی با بیان اینکه در عرصه علوم نوین، دانشمندان ایرانی توانسته‌اند تا مرز‌های جدید دانش بشری پیش رفته و در مواردی از این مرز‌ها نیز عبور کنند، عنوان کرد: موفقیت‌های دانشمندان ایرانی در زمینه سلول‌های بنیادی، نانوتکنولوژی، مهندسی ژنتیک، علوم هسته‌ای، علوم فضایی  از این موارد است.  دشمن باید بداند جنس تلاش‌ها و ایثار دانشمندان ما در عرصه‌های جهاد علمی از جنس دانشمندان شهید هسته‌ای ماست که با آغوش باز به سوی شهادت رفتند و جایگاه اساتید و دانشمندان علمی این مرز و بوم را همیشه در تاریخ جاودانه کردند.

باقری در ادامه بیان کرد: دانشگاه‌های کشور پس از پیروزی انقلاب بزرگتر شده و همین طور با توجه به حوزه‌های کلان موضوعی به گروه‌های مختلف تقسیم و برخی از دانشگاه‌ها به پزشکی و جامع تقسیم شدند.  همچنین برخی دانشگاه‌های تخصصی و نیز دانشگاه‌های آزاد اسلامی که به حق یکی از ثمرات موفق انقلاب اسلامی است و پیام نور ایجاد و گسترش یافتند؛ با این حال مقایسه تولید علم این دانشگاه‌ها قبل و بعد از انقلاب اسلامی نشان از رشد علمی قابل توجه آن‌ها دارد.
 
 
برخی دانشگاه‌های تخصصی و نیز دانشگاه‌های آزاد اسلامی که به حق یکی از ثمرات موفق انقلاب اسلامی است و پیام نور ایجاد و گسترش یافتند؛ با این حال مقایسه تولید علم این دانشگاه‌ها قبل و بعد از انقلاب اسلامی نشان از رشد علمی قابل توجه آن‌ها دارد.


وی اضافه کرد: به طور کلی می‌توان بیان داشت که انقلاب اسلامی ایران باعث شده اختلاف نرخ سواد بین مردان و زنان و بین مناطق شهری و روستایی به مقدار زیادی کاهش پیدا کند و همچنین ایران در دوران پس از پیروزی انقلاب اسلامی تمام تلاش خود را معطوف بر این داشته است تا در عرصه جایگاه علمی در منطقه خاورمیانه و سراسر جهان بر اساس اسناد بالادستی نظام از موقعیت قابل ملاحظه و شایسته‌ای برخوردار باشد.

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دولت‌آبادگفت: بر اساس آمار‌ها به نسبت بسیار زیادی در این امر موفق بوده است و این را نباید فراموش کرد که تمام دستاورد‌ها در دوران پس از انقلاب در شرایطی به دست آمده که بسیاری از کشور‌های صاحب علم و قدرت تمام تلاش‌شان را با اعمال انواع فشار، تحریم و ترور دانشمندان ایرانی انجام دادند تا ایران نتواند به جایگاه‌های رفیع علمی دست یابد. به خواست الهی و با تلاش غیورمردان ایران زمین، دشمنان ناکام ماندند و ایران در حال حاضر جزو یکی از قدرت‌های علمی در جهان شناخته می‌شود.

مسئول سازمان بسیج اساتید استان اصفهان در پایان با دعوت از بیش از ۳ هزار و ۷۰۰ استاد بسیجی در استان اصفهان برای شرکت در راهپیمایی دشمن شکن ۲۲ بهمن، اظهار کرد: همچون سال‌های گذشته با حضور خود مشت محکمی بر دهان یاوه‌گویان و معاندین نظام زده و مانند گذشته که اساتید بسیجی در عرصه‌های مختلف حضور پررنگ داشته‌اند در این یوم‌الله هم انقلابی و بسیجی حاضر شوند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار