سناتور روس یادآور شد، با وجود تحریمهای اعمال شده از سوی آمریکا، حجم سفارشات خارجی برای خرید محصولات نظامی روسیه افزایش قابل توجهی یافته است.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، روزنامه «پراودا»، چاپ مسکو امروز نوشت: "ویکتور بوندارییف" رئیس کمیته امور دفاعی و امنیتی شورای فدراسیون (سنای) روسیه اعلام کرد که حجم تولیدات نظامی و تجهیزات دومنظوره این کشور برای صادرات افزایش قابل توجهی یافته و مجموع سفارشات رسیده از سوی کشورهای خارجی، تنها در ماههای نخست سال ۲۰۱۸ به بیش از ۵۰ میلیارد دلار رسیده است.
این سناتور روس گفت: «ما دارای خریداران بسیار زیادی برای محصولات نظامی و تجهیزات دومنظوره، بدون در نظر گرفتن آمریکا و اقمار آن هستیم. این خریداران از کشورهای عضو سازمان همکاریهای شانگهای، بریکس، اتحادیه همکاریهای اقتصادی اورآسیا و آسه آن هستند. در همین راستا، حجم کلی سفارشات خارجی صنایع نظامی روسیه همچنان در حال رشد بوده و بر اساس اطلاعات شرکت «راس آبارون اکسپورت»، تنها از آغاز سال ۲۰۱۸ به اینطرف به بیش از ۵۰ میلیارد دلار رسیده است.»
بودارییف همچنین اظهارات مقامات واشنگتن در این مورد که بودجه دولت روسیه در نتیجه تحریمهای آمریکا ۳ میلیارد دلار ضرر دیده را نیز تفسیر نموده و تاکید کرد: «کشورهای چین، الجزایر، عراق، مصر، هند و اندونزی، از جمله شرکای اقتصادی درازمدت روسیه در عرصه تسلیحاتی هستند. علاوه بر این، خریداران جدید خارجی نیز برای تسلیحات روسی پیدا شده اند که از میان آنها میتوان به ترکیه و عربستان سعودی اشاره کرد که قرارداد خرید سامانههای موشکی اس-۴۰۰ را با روسیه امضاء کردهاند، در حالیکه این دو کشور پیش از این از خریداران مرسوم تسلیحات آمریکایی بودند.»
این مقام بلندپایه پارلمانی با یادآوری اینکه در جریان علمیات نظامی در سوریه، روسیه موفق شد تا صدها نمونه از تسلیحات و فناوریهای نظامی و تخصصی خود را مورد آزمایش قرار داده و توانایی و کارایی آنها را به خوبی به نمایش بگذارد، افزود: «به همین دلیل مسلما این تسلیحات و تجهیزات طالبان زیادی در میان کشورهایی که خواستار تقویت توان دفاعی خود هستند، پیدا کرده اند. ادعای آمریکا در مورد آسیب ۳ میلیارد دلاری به بودجه روسیه در نتیجه تحریمها نیز تنها یک اقدام اطلاعاتی و بخشی از جنگ سایبری گستردهای است که در حال حاضر آمریکاییها در آستانه انتخابات ریاست جمهوری روسیه (۱۸ ماه مارس/۲۷ اسفند) علیه مسکو براه انداختهاند.»
پیش از این، "هدر نائورت" سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در مورد نتیجه بخش بودن سیاست تحریمها علیه روسیه مدعی شده بود: «ما خرسند هستیم که برخی کشورها از خرید تسلیحات و کالاهای روسی دست برداشته اند. طبق ارزیابی ما خسارتی که از این بابت به بودجه دولت روسیه وارد شده بیش از ۳ میلیارد دلار است.»