وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: هنرهای تجسمی ارتباط بی واسطه با مخاطب دارند و نیازمند ترجمه زبانی نیستند و باید ۸۰ میلیون ایرانی مصرف کننده کالاهای هنرهای تجسمی باشند.
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، سید عباس صالحی جمعه شب در آیین اختتامیه دهمین جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی فجر اظهار کرد: هنرهای تجسمی علاوه بر گستردگی مفهومی، از گستردگی موضوعی هم برخوردار است و مشابهی در هنر ندارند . ویژگی خاص آن این است که یک ارتباط بی واسطه با مخاطب دارند و نیازمند ترجمه زبانی نیستند چون هر ترجمه ای از پیام متن و مفهوم کم می کند اما هنرهای تجسمی با تصویر حرکت می کنند که هیچ پیامی از آن کم نمی شوند.
وی ادامه داد: در هنرهای تجسمی بین مخاطب و هنرمند هیچ حائلی وجود ندارد که می تواند بی واسطه با مخاطب جهانی ارتباط برقرار کند ، مخاطبی که دور یا نزدیک است و یا در حال زندگی می کند و یا سالها بعد می تواند با اثر ارتباط برقرار و با آن اثر زندگی کند. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: ویژگی هنرهای تجسمی، فرصتی برای هنر و به طور خاص هنر ایرانی است، چرا که ایرانیان در هنرهای تجسمی و رشته های خوشنویسی، نگارگری و ... طلیعه دار هستند.
وی افزود: خوشبختانه خلاقیت ایرانی در دوره های جدید سبب شده است این تسلط در کنار هنرهای مدرن حرکت کنند و هنرهای تجسمی در شاخه های مدرن و معاصر به عنوان هنر بشری امروز مورد توجه قرار گیرد. صالحی بیان داشت: سرزمینی که ریشه کهنی داشته و سبک ها و روش های هنری جدیدی دارد، در هنر عرفان و آشنایی ها رو به جلو و همیشه رو به پیشرفت است.
وی گفت : همانگونه که می بینیم گستره فضایی در هنرهای تجسمی فقط در کلان شهرها محدود و محصور نیست و امروز همه استان های ایران خلاقیت های متنوعی دارند که می توان آن را دید.
صالحی گفت: امیدواریم هنرهای تجسمی به عنوان کالای فرهنگی مورد توجه همه قرار گیرد و هر خانه ایرانی یک کالای فرهنگی هنرهای تجسمی را داشته باشد. هنرهای تجسمی فقط یک کالای لوکس نیست که مخصوص ثروتمندان و افراد خاصی باشد ، باید 80 میلیون ایرانی مصرف کننده کالاهای هنرهای تجسمی باشند زیرا انسان نیاز دارد که ببیند ، بشنود و لمس کند .
وی افزود: این دوره با تکامل نسبت به دوره های قبل برگزار شد که امیدواریم شاهد رشد و شکوفایی بیشتر آن باشیم.