کد خبر:۶۶۸۸۴۶

دیده‌بان حقوق بشر ادامه تخریب روستا‌های روهینگیا میانمار را تائید کرد

دیده‌بان حقوق بشر روز جمعه اعلام کرد که تصاویر ماهواره‌ای نشان می‌دهد روستا‌های روهینگیا در شمال استان راخین، همچنان از سوی ارتش میانمار تخریب می‌شود.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو،  این نهاد حقوق بشری از شورای امنیت، مجمع عمومی سازمان ملل متحد و حامیان مالی میانمار خواست تا هرچه سریع‌تر از نفوذ خود استفاده و روند تخریب روستا‌ها را متوقف سازند.

به گفته دیده‌بان حقوق بشر، ارتش میانمار از اواخر سال ۲۰۱۷ میلادی دست‌کم ۵۵ روستا در شمال استان راخین را با استفاده از ماشین‌آلات سنگین تخریب و بسیاری از آن‌ها را آتش زده است.

تصاویر ماهواره‌ای که به‌تازگی از سوی این نهاد حقوق بشری بررسی‌شده نشان می‌دهد که در بازه زمانی ۹ تا ۱۳ فوریه (۲۰ تا ۲۴ بهمن) دو روستا تخریب‌شده و این روند همچنان ادامه دارد.

برد آدمز رئیس بخش آسیایی دیده‌بان حقوق بشر گفت: بسیاری از این روستا‌ها صحنه جنایت‌های ارتش میانمار علیه مردم روهینگیا بوده و بایستی شرایط آن‌ها حفظ شود تا کارشناسان سازمان ملل متحد این وقایع را بررسی و ثبت کنند. این در حالی است که تخریب روستا‌ها سبب از بین رفتن شواهد و ادعای مردم روهینگیا می‌شود.

وی افزود: پاک‌سازی ده‌ها روستا‌های روهینگیا تنها نگرانی‌ها درباره بازگشت مردم این منطقه به خانه‌های خود را افزایش می‌دهد. تخریب عمدی این روستا‌ها باهدف از بین بردن مدارک جنایت‌های صورت گرفته اقدامی در تقابل با اجرای عدالت است.
آدمز تصریح کرد: دولت‌هایی که به میانمار کمک مالی می‌کنند بایستی اطمینان حاصل کنند که اقدام آن‌ها در حمایت مستقیم و یا غیرمستقیم از آن‌هایی که مانع اجرای عدالت و مسئول پاک‌سازی قومی در روهینگیا هستند نباشد.

بر اساس گزارش سازمان ملل، نزدیک به ۷۰۰ هزار نفر روهینگیایی از اواخر اوت ۲۰۱۷ (شهریور ۹۶) پس از شدت یافتن سرکوب نظامیان این کشور از میانمار به بنگلادش گریختند. این افراد اکنون در یک نوار مرزی میان میانمار و بنگلادش در شرایط بسیار سختی استقرار یافتند.

سازمان عفو بین‌الملل دیروز (پنجشنبه) با انتشار گزارش سالانه خود اعلام کرد: بحران میانمار و قتل‌عام مسلمانان روهینگیا، نتیجه وجود جامعه‌ای تشنه نفرت و فقدان یک رهبری جهانی برای حمایت از حقوق بشر است.

این سازمان در گزارش ۲۰۱۷ خود که وضعیت حقوق بشر در ۱۵۸ کشور را منتشر کرده در مورد میانمار نوشت: اظهارات پر از نفرت رهبران میانمار درواقع سبب شده تا تبعیض علیه حقوق اقلیت‌ها و همچنین اعمال خشونت علیه آن‌ها در این جامعه عادی‌سازی شود.
'سلیل شتی' دبیر کل عفو بین‌الملل گفت: جهان شاهد نتیجه نفرت پراکنی، تهمت زدن و ایجاد هراس از اقلیت‌ها و سرکوب و کشتار آن‌ها را توسط ارتش میانمار بوده است.

هفته گذشته نیز برخی کشور‌ها از شورای امنیت خواستند تا نظامیان میانمار را رسماً مسئول قتل‌عام، سرکوب و پاک‌سازی نژادی مسلمانان روهینگیا اعلام کند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار