معاون وزیر صنعت گفت: جذب ۸ هزار میلیارد تومان نقدینگی برای پروژهها و فعال کردن ۳۲ هزار میلیارد تومان پروژه جدید و نیمهتمام انجام شده است.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو به نقل از وزارت صنعت، مهدی کرباسیان اظهار داشت: مشکلات در واگذاریها به نام رد دیون در دولت نهم و دهم موجب شد منابع مالی ایمیدرو به شدت کاهش یابد. اما در حال حاضر چندین طرح ایمیدرو با منابع اختصاصی و با مدلهای مختلف سرمایه گذاری دنبال میشود.
وی با بیان اینکه ۵۱ طرح، واحد یا نیمه تمام با مشارکت بخش خصوصی و غیردولتی ایجاد شده است، گفت: ۷ طرح فولادی نمونه مشارکت دولت و بخش خصوصی است که نتیجه آن، افتتاح ۴ کارخانه آهن اسفنجی در سال جاری است. در حالی که پیش از آن در وضعیت سکون قرار داشتند.
کرباسیان با بیان اینکه فولاد سبزوار نیز در مدار تولید قرار گرفته و در آستانه افتتاح قرار دارد، تصریح کرد: افتخار میکنیم در ۵ سال بیش از ۱۰ هزار شغل در مناطق مختلف کشور ایجاد شد و پیش بینی میشود در سال آینده نیز تا ۶ هزار فرصت شغلی در این بخش ایجاد شود.
معاون وزیر صنعت در بخش دیگری با اشاره به دستاوردهای ایمیدرو در بخش اکتشاف، بیان کرد: برنامه اکتشافی سازمان در ۲۵۰ هزار کیلومتر مربع دنبال میشود و تاکنون ذخایر ۵۰۰ میلیون تنی سنگ آهن و زغال سنگ و ۴۰ تن طلا شناسایی شده است.
کرباسیان با اعلام اینکه ۵۰ میلیارد دلار به ذخایر قطعی کشور اضافه شده است، گفت: در دولت دوازدهم چند برنامه منسجم مورد توجه قرار گرفته است که یکی از آنها تشکیل ستاد زنجیره فولاد از سنگ آهن تا پایین دست فولاد است.
وی با اشاره به اینکه اکنون به جای خام فروشی، صادرات فولاد داریم، افزود: امسال صادرات ۸ میلیون تنی فولاد رقم خواهد خورد که این مهم؛ دستاورد بزرگی است.
کرباسیان با بیان اینکه ۴۰۰ میلیون تن ذخیره معدن تیتانیوم کشور است، گفت: سال گذشته تامین منابع مالی تیتانیوم از بازار سرمایه را در دستور کار قرار دادیم و حتی تا مرحله چاپ اوراق پیش رفتیم که متاسفانه به دلیل برخی سیاستهای غلط بانکی در آن سال؛ این موضوع به سرانجام نرسید، اما در نهایت قراردادها منعقد و برنامه پیش ساخت آغاز شده است. همچنین در این راستا کنسرسیوم بخش کنسانتره، به صورت فعال در حال اجرای پروژه است.
ارایه تسهیلات ویژه پروژههای بالای ۶۰ درصد از سوی دیگر معاون توسعه مدیریت، منابع امور استانهای وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: در بازسازی و نوسازی صنایع برای اولین بار؛ تسهیلات ارزان قیمت با بازپرداخت ۴ درصد برای پروژههای با پیشرفت فیزیکی بالای ۶۰ درصد تعیین شد.
یونس الستی افزود: رقمی بالغ بر ۲ هزار میلیارد در قالب مشوقهای صادراتی برای تولیدات صادرات محور در نظر گرفته شده است.
وی تصریح کرد: اولین بار اجازه انتشار اوراق صکوک برای پروژههای وزارت صنعت، معدن و تجارت صادر شد در حالی که پیش از این تنها پروژههای نفت و پتروشیمی شامل این طرح میشدند.
الستی گفت: همچنین سازمانهای توسعهای از سال آینده میتوانند از منابع صندوق توسعه ملی استفاده کنند که این خبر قابل توجهی برای فعالان حوزه معدن و صنایع معدنی است.
پیشنهاد تخصیص ۱۰۰ درصد منابع عمومی پیش بینی شده در سال ۹۷ در ادامه مدیر برنامه ریزی و نظارت راهبردی ایمیدرو با تشریح طرحهای عمرانی (طرحهای تملک داراییهای سرمایه ای) گفت: زیربناهای لازم در معادن بزرگ و مناطق معدنی، ایجاد مناطق ویژه استقرار صنایع انرژی بر در سواحل جنوبی، احداث واحد تیتانیوم کهنوج و نفتلین سینیت سراب از جمله طرحهای عمرانی سازمان است.
سمیه خلوصی با اشاره به عملکرد تامین مالی از سال ۹۳ تا ۹۶ افزود: تخصیص اعتبار ۱.۰۷۸ میلیارد ریال و تحقق ۲۳ درصد از کل بودجه در نظر گرفته شده به مبلغ ۴.۶۴۷ میلیارد ریال عملکرد تامین مالی سازمان در این بازه زمانی است.
وی پیشنهاد داد: با توجه به کاهش ۵۰ درصدی منابع عمومی در لایحه بودجه ۹۷ در خواست ما از اعضای مجمع تخصیص ۱۰۰ درصد منابع عمومی پیش بینی شده در سال ۹۷ است.