کد خبر:۶۶۹۷۳۱

پایانه بندر شهید رجایی هوشمند می‌شود

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به هدفگذاری سازمان بنادر بابت هوشمندسازی بنادر در افقی سه ساله گفت: در این حوزه اولویت، پایانه کانتینری بندر شهید رجایی است.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، همایش بین‌المللی بندر هوشمند امروز با حضور مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی، رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای، مدیرعامل شرکت‌های کشتیرانی بین‌المللی و دیگر دست‌اندرکاران صنعت حمل و نقل دریایی در سازمان بنادر و دریانوردی در حال برگزاری است.

در این همایش، مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی اظهار داشت: امروز شاهد روند شتابان صنعت حمل و نقل دریایی و کشتیرانی و توسعه بنادر تجاری در جهان هستیم که اجرای این توسعه از طریق شکل‌گیری شرکت‌های چندملیتی و جهانی‌سازی فناوری ارتباطات در بنادر ایجاد می‌شود.

محمد راستاد ادامه داد: براساس اعلام «آنکتاد» در سال ۲۰۱۶ میلادی در ۲.۳ میلیارد تن کالا از طریق حمل و نقل دریایی در دنیا جابجا شد که با توجه به تعداد ناوگان دریایی، حجم جابجایی کالا به ۵۰ میلیارد تن/مایل می‌رسد.

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی افزود: شرکت‌های کشتیرانی و اپراتور‌های بنادر در سال‌های اخیر اقدام به ایجاد اتحادیه، هلدینگ یا ادغام‌های عمودی و افقی کردند تا از این رقابت بازار جهانی حمل و نقل دریایی، عایدی بیشتری کسب کنند.

راستاد اظهار داشت: پورت اپراتور‌ها هم به دنبال بهره‌وری و کارایی بالاتر و کاهش هزینه‌های خدمات بندری برای خطوط کشتیرانی و صاحبان کالا از طریق هوشمندسازی بنادر هستند و ضرورت دارد در این حوزه، بنادر ما از این قافله عقب نماند.

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی با بیان اینکه کشور ایران ۵ هزار و ۸۰۰ کیلومتر خط ساحلی دارد، ادامه داد: ایران کشوری دریایی است و بنادر ما با ظرفیت ۲۱۰ میلیون تن در سال نباید از این رقابت جهانی عقب بماند.

راستاد اظهار داشت: بنادر هوشمند صرفا بهره‌گیری از امکانات و اقدامات فناورانه و تکنولوژی محور نیست بلکه باید ذهنیت ما به سمت بنادر هوشمند متمرکز شود.

وی بیان کرد: یکی از موتور‌های هوشمندسازی بنادر توسعه آی‌تی و اینترنت اشیاء برای اتصال همه اجزاء بنادر به یکدیگر است، سازمان بنادر و دریانوردی، فرایند‌هایی برای هوشمندسازی بنادر کشور طراحی کرده است و به دنبال پیاده‌سازی آن در افقی سه ساله است.

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی ادامه داد: از بنادر مورد توجه ما در هوشمندسازی پایانه‌های کانتینری، پایانه کانتینری بندر شهید رجایی به عنوان دروازه ورود و خروج کالا به کشور است.

وی ادامه داد: فردا رئیس‌جمهور در سفر به استان هرمزگان فاز سوم توسعه پایانه کانتینری بندر شهید رجایی را کلید می‌زند که با تکمیل این فاز، ظرفیت بندر شهید رجایی به ۸ میلیون TEU می‌رسد.

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی بیان کرد: در دنیا، بنادر به دنبال افزایش ظرفیت خود بابت پهلوگیری کشتی‌های با ظرفیت ۲۰ هزار TEU هستند و ما هم در صورت تکمیل فاز سوم بندر شهید رجایی امکان پهلوگیری کشتی‌ها تا ۱۸ هزار TEU و آبخور ۱۷.۵ متر را فراهم می‌کنیم.

راستاد ادامه داد:‌دستیابی به بنادر هوشمند مستلزم آن است که همه اجزاء مستقر در بنادر اراده داشته باشند و سایر مد‌های حمل و نقل نیز در این هوشمندسازی، هم‌افزایی داشته باشند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار