کد خبر:۶۶۹۸۷۰

علل انتصاب شاهزادگان جناح مخالف در مسئولیت‌های مهم توسط ملک سلمان

روزنامه الاخبار چاپ لبنان در گزارشی به انتصاب تعدادی از شاهزادگان جناح مخالف ملک سلمان در سمت‌های مهم پرداخت.
به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو روزنامه الاخبار چاپ لبنان نوشت: عربستان در پی به بن بست رسیدن در جنگ بی‌نتیجه یمن و نیز با توجه به بی ثباتی حاصل از افزایش نارضایتی داخلی در قبال اقدامات محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی، تعدادی از شاهزادگان جناح مخالف را در مسئولیت‌های مهم منصوب کرده است.

پایگاه اینترنتی روزنامه الاخبار در یادداشتی نوشت برکناری فرماندهان نظامی قدیمی عربستان در جهت جلب رضایت جناح‌های خشمگین از حکومت بن سلمان، مهمترین پیامی است که بسته جدید احکام پادشاهی عربستان در بردارد و به نظر نمی‌رسد خارج از چارچوب چالش‌هایی باشد که عربستان با آن مواجه است.

۳۸ فرمان سلطنتی که سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه عربستان سعودی، دوشنبه شب گذشته صادر کرد و مهمترین آن‌ها مربوط به فرماندهان نظامی عربستان بود باعث ایجاد تغییرات گسترده و فراگیری شد که در چارچوب مقتضیات توسعه وزات دفاع قرار می‌گیرد. به ویژه آن که شش منصب و موقعیت به افرادی از جناح‌هایی واگذار شد که محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان قبلا اقداماتی برای منزوی کردن آن‌ها انجام داده بود.

این فرمان‌های سلطنتی شامل بازنشستگی عبدالرحمن بن صالح البنیان از ریاست ستاد ارتش و ترفیع و سپس انتصاب فیاض بن حامد الرویلی به جای او و نیز برکناری محمد بن عوض سحیم، فرمانده نیروی پدافند هوایی و ترفیع و سپس انتصاب ترکی بن بندر بن عبدالعزیز به جای او می‌شد. در نیروی زمینی هم فهد بن عبدالله المطیر جای فهد بن ترکی بن عبدالعزیز را گرفت.

موافقت با سند توسعه وزارت دفاع، زمینه ساز این تغییرات شد، اما نمی‌توان این موضوع را نادیده گرفت که ناتوانی عربستان از قطعی کردن نتیجه جنگ (با یمن) که به زودی سه سال کامل از آغاز آن می‌گذرد در روند این تغییرات موثر بوده است. اما در مورد انتصاب بندر بن سلطان بن عبدالعزیز به عنوان امیر منطقه الجوف با رتبه وزیر و فهد بن بندر بن عبدالعزیز به عنوان مشاور پادشاه با رتبه وزیر، فیصل بن ترکی بن عبدالعزیز مشاور دیوان پادشاهی با رتبه وزیر، ترکی بن طلال بن عبدالعزیز معاون امیر منطقه عسیر با رتبه وزیر، فیصل بن فهد بن مقرن بن عبدالعزیز معاون امیر منطقه حائل با رتبه ممتاز و سلطان بن احمد بن عبدالعزیز به عنوان مشاور دیوان پادشاهی با رتبه ممتاز، یک نکته جالب توجه است.

این امتیاز‌ها و مناصب به نوادگان پادشاه مؤسس آل سعود از میان سدیری‌ها اعطا شده است که ملک سلمان از آن‌ها برای رساندن فرزندش محمد به ولایت عهدی عبور کرده بود. از بین این نوادگان تعدادی مانند طلال به مسیر انتقال قدرت معترض بودند و نزدیکان تعدادی دیگر از آن‌ها در جریان بازداشت و سرکیسه کردن شاهزادگان توسط محمد بن سلمان، مورد تعرض قرار گرفتند.

از این رو می‌توان احکام جدید را به عنوان تلاشی از سوی ولیعهد برای کاهش خشم فزاینده نسبت به سیاست هایش در داخل خاندان حاکم و بازیابی دوستی و حمایت جناح‌های غیر از جناح «سلمانی» ارزیابی کرد که تلاشی در جهت هموار کردن مسیر اجرایی شدن چشم انداز بن سلمان نیز هست.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار