شانزدهمين مجمع عمومي اتاق بازرگاني و صنعت اکو با حضور عباس آخوندي وزير راه و شهرسازي و روساي اتاق هاي بازرگاني و سفراي کشورهاي عضو اکو در اتاق بازرگاني ايران آغاز به کار کرد.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، غلامحسین شافعی رئیس اتاق بازرگانی ایران در این نشست گفت: کشورهای عضو اکو با برخورداری از ذخایر طبیعی و معدنی متاسفانه همکاری تجاری خوبی ندارند.
وی افزود: در سال ۲۰۱۶ کشورهای عضو اکو ۶۲۵ میلیارد دلار مبادلات تجاری با جهان داشتند که سهم تجارت درون منطقهای اکو تنها ۴۸ میلیارد دلار بوده است.
شافعی گفت: در سال ۲۰۱۷ کشورهای عضو اکو فقط ۴۹۰ میلیارد دلار تجارت با دنیا داشتند که سهم تجارت درون منطقهای اکو ۳.۹ درصد معادل ۱۹ میلیارد دلار بوده است که نشان میدهد حجم تجارت جهانی و درون منطقهای اکو حدود ۲۲ درصد کاهش یافته است.
رئیس اتاق ایران گفت: نداشتن موافقت نامه تجارت ترجیحی دو جانبه میان کشورهای عضو و عدم اجرایی شدن موافقت نامه تجاری اکو (اکوتا) علت اصلی کاهش حجم تجارت درون منطقهای اکو بوده است.
شافعی افزود: متاسفانه حجم کنونی تجارت اکو با ابعاد و گستردگی این سازمان و سابقه و ریشه آن همخوانی ندارد. از این رو ضرورت دارد رویکرد جدید و روش نوین برای اجرایی شدن موافقت نامهها در اکو تدوین شود.
وی گفت: ایران، پاکستان و ترکیه به عنوان بنیانگذاران اکو با مشارکت کشورهای عضو باید محور همکاریها در فرصت به وجود آمده باشند که این رویکرد جدید، همکاری سازمانها و به ویژه بخش خصوصی کشورهای عضو را میطلبد.
رئیس اتاق ایران گفت: همکاری بخش خصوصی کشورهای عضو منجر به همکاری برای ساخت خودرو و موتور سیکلت برقی در ترکیه شده که نشان میدهد میتوان همکاریهای مشترک را به نتیجه رساند.
وی ابراز امیدواری کرد با اراده مسئولان و بخش خصوصی کشورهای عضو اکو، افزایش سرمایه گذاری و مبادلات تجاری را در میان اکو شاهد باشیم.
شافعی، استفاده نکردن از ظرفیتهای بخش خصوصی و اتاقهای بازرگانی را در اجرایی شدن موافقت نامههای مهم در چارچوب اکو، اجرای نکردن موافقت نامه تجاری اکوتا در تسهیل روابط و اجرا نشدن طرح برچسب روادید، استفاده نشدن از ظرفیت بانک توسعه تجارت اکو و فقدان بسترسازی برای گشایش اعتبارات اسنادی را از جمله مشکلاتی برشمرد که موجب شده سهم تجارت درون منطقهای اکو پایین باشد.