به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو از مشهد، سیدمحمد حسینی دبیر شورای صنفی دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد در نشست خبری شورای صنفی دانشگاه فردوسی مشهد که در این دانشگاه برگزار شد، اظهار داشت: یکی از مهمترین اهداف در دومین دوره شورای صنفی موضوع احیای روحیه مطالبهگری منصفانه است و ظرفیتهای دانشگاه فردوسی مشهد را میدانیم و بر اساس آن مطالبه خواهیم داشت و البته خطوط قرمزی هم در خصوص مطالبهگری داریم که بر اجرای آن مصمم هستیم.
حسینی افزود: شورای صنفی تعاملات خود با مسئولین دانشگاه را برای حل مشکلات دانشجویان داشته است و میتوان گفت: ۷۰ درصد مشکلات دانشجویان طبق تعامل با مسئولین حل شده است و زمانی که حق با دانشجو باشد شورای صنفی طرف دانشجو است و خط قرمز شوای صنفی شان دانشجو است.
دبیر شورای صنفی دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد بیانکرد: اولین مطالبه ما از مسئولین این است که به دانشجو به طور مستقیم پاسخگو باشند و اگر در جامعه ما پاسخ مسئولین شکل میگرفت مشکلات بسیار کمتر میبود.
وی اشارهای به پولیسازی دانشگاه کرد و گفت: دانشگاههای دولتی به سمتی میروند که بیشتر به یک بنگاه اقتصادی تبدیل شده اند که یک مورد آن این است که سنواتی دانشجویی از ۱۰ ترم به ۸ ترم کاهش پیدا کرده است و برای دانشجویان کارشناسی دانشگاه علوم انسانی ۸ ترم زمان مناسبی است، اما برای گروه ریاضی و مهندسی و علوم این زمان مناسب نیست و این سیاستگذاری باید تغییر کند و دانشگاهها باید از راههای دیگهای این منابع مالی را تامین کنند نه از دانشجویان زمانی که سنواتی میشود.
حسینی انتقادی به برپایی نمایشگاه مبل در دانشگاه فردوسی داشت و اضافهکرد: برپایی برخی از نمایشگاهها که به دانشگاه ربطی ندارد در واقع به حیثیت دانشگاه لطمه میزند ودانشگاه علارغم اینکه بودجه ندارد، اما شاهد این هستیم که یک مرکز رفاه تاسیس شد که ۴۳ میلیارد تومان هزینه داشت درحالی که مرکز درمانی در اولویت بود.
دبیر شورای صنفی دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد با تاکید بر اینکه مشکلات صنفی باید صنفی باشد، گفت: مطرح شدن دوچرخهسواری بانوان در دانشگاه از سمت مسئولین یکی از این موارد است و نظر شورای صنفی این است که ابتدا باید زیر ساختهای آن فراهم شود و مطرح شدن این موضوع تنها منحرف کردن ذهنها از مشکلات اساسی دانشگاه است.
وی با بیان اینکه در شورای صنفی دانشگاه فردوسی مشهد نقش بانوان پررنگ است، مطرحکرد: در شورای صنفی فراکسیون خاص دختران صنفی را داریم که مشکلات خاص بانوان را پیگیری میکنند.
حسینی با اشاره به اینکه در شورای صنفی ۱۲ کمیته وجود دارد، گفت: هر کدام از این کمیتهها ماموریت خاص خود را دارند و نیاز است که اقدامات شورا سازماندهی شده باشد و این اقدام در کل شوراهای صنفی کشور نادر است و کمیته روابط عمومی، کمیته اجرایی و کمیته آموزشی از اهمیت فوقالعادهای برخوردار هستند و سایر کمیتههای شورا شامل: کمیته حقوق دانشجویی، کمیته پژوهشی، کمیته تغذیه و بهداشت، کمیته اصناف و اسکان، کمیته حمل و نقل، کمیته محیط زیست و فضای سبز و کمیته تربیت بدنی و اوقات فراغت است همچنین دانشگاه فردوسی مشهد ۳ هزار دانشجوی بینالملل دارد که در شورای صنفی این دانشجویان نمایندهای از بین خود دارند.
دبیر شورای صنفی دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد گفت: در اغتشاشات اخیر که در پارک ملت بود با وجود اینکه کمترین فاصله را با دانشگاه داشت تنها ۳ الی ۴ نفر از دانشجویان دستگیر شدند که آن هم به اشتباه بود و همان شب بلافاصه آزاد شدند.