مسئول اردوهای جهادی بسیج دانشجویی دانشگاه امام (ره) قزوین گفت: اردوهای جهادی این دانشگاه از ۳ تا ۱۳ فروردین در مناطق زلزله زده غرب کشور برگزار خواهد شد.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هرساله بسیاری از دانشجویان و جوانان دور هم جمع میشوند و با سفر به مناطق محروم کشور به کمک مردم این مناطق میشتابند که برنامه با عنوان اردوهای جهادی برگزار میشود.
این دانشجویان در این اردوها از خدمات عمرانی گرفته تا پزشکی و آموزشی را به مردم محروم ارائه میدهند، در کل میتوان گفت: اردوهای جهادی، مجموعهای از فعالیتهای خودجوش است که توسط جوانان داوطلب در مناطق محروم کشور برگزار میشود وهر کدام بنابر ظرفیتها و تواناییهای موجود، انواع خدمات از جمله انجام پروژههای عمرانی مورد نیاز منطقه، خدمات کشاورزی، پزشکی-درمانی، آموزشی- تحصیلی و ... را در کنار فعالیتهای فرهنگی ارائه میدهند.
مهمترین اهداف برگزاری این اردوهای جهادی، بر پایه سازندگی استوار شده که این سازندگی از خودسازی درونی افراد آغاز و به سازندگی در مناطق محروم خلاصه میشود.
در همین رابطه گفتوگویی داشتیم با علیرضا یوسفی، مسئول اردوهای جهادی بسیج دانشگاه امام خمینی (ره) قزوین که در ادامه آمده است:
خبرگزاری دانشجو: لطفا در مورد برنامه نوروزی گروه جهادی دانشگاه امام خمینی قزوین توضیح دهید؟
علی رضا یوسفی: اردوها جهادی دانشگاه امام خمینی قزوین از ۳ تا ۱۳ فرودین در مناطق زلزله زده غرب کشور و روستاهای قزوین، باب اسکندر و قره قولا برگزار خواهد شد و سعی میشود با توجه به نیازمندیهای منطقه پروژهای عمرانی انجام میشود.
خبرگزاری دانشجو: در این اردوها بیشتر چه فعالیتهای انجام میشود؟
علیرضا یوسفی: این اردوها توسط قرارگاه شهید باکری انجام میشود و این دانشجویان در این قرارگاه در زمینههای بهداشتی، اقتصاد مقاومتی، فرهنگی، عمرانی و ... فعالیت میکنند.
در عید سال ۹۶ در منطقه چهار سوفله قزوین در روستای «اَردک محمدیه پلنگه» که حدود ۷۰ نفر از برداران و ۲۰ نفر خواهران خدمت رسانی میکردند. نیازها و قابلیتهای منطقه شناسایی و مبنای این برنامه ریزی موقت و بلند مدتی برای منطقه تعریف شد.
*گروه جهادی چاشنی انفجاری است برای برطرف کردن مشکلات مردم
در برنامه ریزیهای موقت مباحث فرهنگی و عمرانی را ارائه دادیم و در برنامه ریزی بلند مدت بحث تغییر ذایقه و کار برای مردم این منطقه بوده است. ماهیت اردوهای جهاد این است کاری انجام دهد مردم روی پای خو به ایستند. ما چاشنی انفجاری میشویم برای برطرف کردن مشکلات مردم.
خبرگزاری دانشجو: گروههای جهادی تاکنون در منطقه محمدیه چه فعالیتهایی انجام دادهاند؟
علی رضا یوسفی: وقتی گروههای اردوهای جهادی وارد یکی از مناطق محمدیه شدند، مشکلات را بررسی کردند و دیدند مشکلات آنهابیشتر در زمینههای آب و بهداشت است. در این مناطق سیستم آب رسانی مهندسی شده نبود.
در این رابطه ۶۰۰ متر پروژه آب رسانی در زمینی که از لحاظ ساختاری یک زمین کاملا سنگی بود انجام شد و این زمین به وسیله ماشینهای مکانیکی کنده شد و حدود ۳۰۰ متر دانشجویان جهاد با بیل زمین را کندند.
همچنین بهسازی چشمه یکی از مناطق هم بازسازی شد و بعد از آن آب آشامیدنی روستا به دو برابر افزایش یافت. همچنین پروژه عمرانی و مباحث بهداشتی و پزشکی که دانشگاه علوم پزشکی قبول کرده بود در این روستا انجام دادیم.
خبرگزاری دانشجو: آیا در اردوهای جهادی دانشجویان دختر هم نقشی دارند؟
علی رضا یوسفی: بله. خواهران اتفاقا در اردوهای جهادی بسیار فعال هستند. مثلا در یکی از روستای استان قزوین خواهران در زمینههای اقتصاد مقاومتی، قالی بافی، خیاطی و مباحث فرهنگی خیلی تخصصی وارد شده بودند.
خبرگزاری دانشجو: آیا نهادهایی مانند کمیته امداد هم در اجرای خدمترسانی با شما همکاری میکنند؟
علرضا یوسفی: بله. مثلا در یکی از روستاهای محروم کمیته امداد حدود ۴۰ آبگرمکن به خانوادههای محروم اهدا کرده بود و گروههای جهادی ما هم تعدادی از از این آبگرمنها را برای خانواده نصب کردند و لولهکشیهای مورد نیاز را انجام دادند.
برخی از روستاها زمینههای خوبی را برای انجام خدمات دامپروری و کشاورزی دارند و دانشجویان گروههای جهادی تلاش میکنند روستائیان را برای استفاده از این ظرفیت کمک کنند، مثلا یکی از روستاها دارای پتانسیل خوبی برای پرورش زنبور بود و ما توانستیم مشاوره مفیدی به آنها بدهیم تا آنها از این ظرفیت استفاده کنند.
در سال ۹۶ اردوهای جهادی دانشگاه امام خمینی قزوین ۵۰ برابر شده است
* در سال ۹۶ اردوهای جهادی دانشگاه امام خمینی قزوین ۵۰ برابر شده است
خبرگزای دانشجو: در برخی از اخبار از افزایش فعالیت اردوهای جهادی گفته شده، این اردوها در سال جاری چه میزان افزایش داشته است؟
علی رضا یوسفی: بله این افزایش بسیار چشمگیر هم بوده است و در سال ۹۶ اردوهای جهادی دانشگاه ما ۵۰ برابر شده است.
خبرگزاری دانشجو: مهمترین پروژه و اقدامی که گروه جهادی دانشگاه شما انجام داده، چه بوده است؟
علیرضا یوسفی: مهمتریت پروژه گروه جهادی دانشگاه ما در تابستان ۹۶ در منطقه الموت غرب شهر قزوین بود که در این پروژه اقدامات بسیار خوبی انجام شد.
یکی از کارهای که در این منطقه انجام دادیم این بود که از در بحث جمع آوری آب اقدامات خوبی صورت گرفت. در این اردو ۴۵ نفر از دانشجویان بسیجی مشغول فعالیت بودند که خواهران در مباحث فرهنگی و اقتصاد مقاومتی فعالیت داشتند و برادران هم در مباحث عمرانی فعالیت میکردند.
یکی از کارهایی دیگری که انجام دادیم این بود که مناطق گردشگری را شناسایی کنیم تا بتوانیم از ظرفیتی که دارند استفاده کنیم.
همچنین به لطف خداوند و تلاش گروه جهادی توانستیم در منطقه الموت ۶۰۰ متر زیر سازی و رو سازی و جای گذاری لولهها در مناطق محروم انجام دهیم.
خبرگزاری دانشجو: آیا در مناطق زلزله زده جنوب کشور هم فعالیت داشته اید؟
علیرضا یوسفی: بله. ما با کمک دانشجویان دانشگاه امام خمینی قزوین، گروه جهادی را تشکیل دادیم و این گروهها در مناطق زلزله زده غرب کشور مستقر شدند و مناطق را شناسایی کردند از جمله روستاهای ازگه و کوئیک که خسارت زیادی دیده اند.
خبرگزاری دانشجو: در نوروز ۹۷ چه برنامهای را دارید؟
علی رضا یوسفی: برای نوروز سال جدید هم یکسری برنامهریزی شده تا بتوانیم باری را از دوش مردم مناطق محروم برداریم و در همین راستا اردوهای جهادی این دانشگاه از ۳ تا ۱۳ فروردین در مناطق زلزله زده غرب کشور و روستاهای قزوین برگزار خواهد شد.