وزير امور اقتصادي و دارايي از افتتاح کارخانه خودروسازي مشترک ايران و جمهوري آذربايجان همزمان با سفر رئيس جمهور به باکو خبر داد.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، مسعود کرباسیان در پایان روز نخست کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و آذربایجان که در وزارت اقتصاد برگزار شد گفت: کریدور آستارا به آذربایجان در حال حاضر از طریق مسیر ریلی راهاندازی شده و روزانه تعدادی واگن کالاهای دو طرف را جابجا میکند. این در حالیست بنا داریم با تکمیل مسیر ریلی رشت به آستارا با سرمایهگذاری مشترک دو طرف کریدور رشت - آذربایجان را تکمیل کنیم. وی ادامه داد: همچنین در آینده قرار است راه آهن قزوین- رشت به بهرهبرداری برسد و با اتصال شهر قزوین و کشور آذربایجان یک اقدام فراملی در حوزه حمل و نقل انجام دهیم. به گفته وزیر اقتصاد، نصف شدن زمان انتقال و ترانزیت کالا از هند به روسیه از جمله ویژگیهای این همکاریهای مشترک در زمینه راهآهن خواهد بود. کرباسیان گفت: کشت فرا سرزمینی، بهداشت و داروسازی از طرحهای همکاریهای مشترک اقتصادی ایران و آذربایجان است. به گفته وی وزارت جهاد کشاورزی کشت فراسرزمینی را با کشورهای مختلف در دست اجرا دارد و در این باره تاکنون با جمهوری آذربایجان برای ۴ هزار هکتار قرارداد منعقد شده و سه هزار هکتار دیگر هم در دست مذاکره است که ظرف امروز و فردا به نتیجه میرسند. رئیس کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و جمهوری آذربایجان گفت: با حضور آقای روحانی رئیس جمهور در کشور آذربایجان، کارخانه خودروسازی مشترک دو کشور در جمهوری آذربایجان افتتاح خواهد شد.
مذاکرات توسعه روابط چندبعدی و همه جانبه است وزیر اقتصاد جمهوری آذربایجان با اشاره به عزم باکو – تهران برای توسعه مناسبات دو کشور گفت: مذاکرات افزایش حجم مبادلات تجاری اقتصادی چند بعدی و همه جانبه است. شاهین مصطفی اف در پایان روز نخست کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و آذربایجان که در وزارت اقتصاد برگزار شد گفت: روابط ایران و آذربایجان به خوبی رو به پیشرفت است، مخصوصا در ۴ سال گذشته موفقیتهای بیشتری داشتیم و این طبق اراده سیاسی روسای جمهور دو کشور است. وی با بیان اینکه حجم روابط تجاری ۲۰۱۷ نسبت به ۲۰۱۶ حدود ۲۰ درصد رشد داشت گفت: در سفری که آقای روحانی در نوروز سال آینده به آذربایجان خواهد داشت طرحهایی که در سالهای قبل برای آن توافق شده بود به بهره برداری میرسد. رئیس کمیسیون مشترک اقتصادی جمهوری آذربایجان و ایران از بهره برداری از کارخانه خودروسازی ایران خودرو در شهرک صنعتی نفت چالا خبر داد، همینطور کلنگ زنی کارخانه تولید دارو با سرمایه گذاری شرکتهای ایرانی در آذربایجان خواهد بود و نیز تخصیص زمین به شرکتی آذربایجانی برای تولید مصالح ساختمانی در سمنان که آن را از مهمترین نتایج مذاکرات پیشین برشمرد. وی در عین حال از همکاریها در زمینه نفت و گاز در حوزه خزر گفت و یادآور شد: در تبادل انرژی همکاریها از دوجانبه به سه جانبه ارتقاء یافت و بین روسیه و آذربایجان و ایران کریدور انرژی برقرار خواهد شد ضمن آن که شبکه برقی ایران از مسیر مغان به هم وصل شده اند. مصطفی اف همینطور از همکاریها در زمینه آب و محیط زیست گفت و تفاهمنامه خداآفرین و قزقلعه برای استفاده بهینه از آب و تولید برق و در عین حال با تاکید بر ضرورت همکاریها در زمینه سلامت گفت: آذربایجان تصمیم دارد اداره بیمارستانی را در باکو به پزشکان ایرانی واگذار کند و این طرح در زمانی کوتاه به انجام میرسد. این وزیر جمهوری آذربایجان در ادامه از تخصیص امکانات لازم برای تولید ادوات کشاورزی ایران در آذربایجان خبر داد و گفت: در مناطق مرزی و گمرکی نیز شرایطی برای تسهیل و عبور و مرور مردمان دو طرف فراهم میکنیم تا امور گردشگری دو طرف تسهیل شود. مصطفی اف در ادامه یکی از طرحهای مهم را اتصال کریدور شمال جنوب دانست و گفت: آذربایجان تعهداتش را انجام داده، راه آهن ایجاد کرده حتی پلهای مورد نیاز را احداث کرده است و در روزهای نزدیک ترمینال جدیدی نیز در اراضی ایران احداث میشود. وی خاطرنشان کرد: کریدوری که از خلیج فارس به دریای سیاه میرسد فقط در مسیر رشت آستار هنوز متصل نشده که آذربایجان برای تکمیل این طرح به ایران کمک میکند و در سفر آقای روحانی به جمهوری آذربایجان تفاهم پرداخت وام بانکی و تامین فاینانس این طرح انجام میشود. وزیر اقتصاد جمهوری آذربایجان گفت: این طرح طی ۳ سال به سرانجام میرسد تا بارها از خلیج فارس به شمال و شرق اروپا منتقل شوند و ظرفیتهای اقتصادی دو کشور را ارتقاء بخشد که این طرح هم به منافع اقتصادی دو کشور و هم تثبیت امنیت منطقه کمک خواهد کرد.