نشست شورای عالی کار که نزدیک به ۸ ساعت به طول انجامید با عدم توافق نمایندگان گروههای کارگری و کارفرمایی نافرجام ماند.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، نشست شورای عالی کار دیشب آغاز شد و پس از گذشت ۸ ساعت بدون نتیجه پایان یافت.
این نشست که با دستور کار تعیین دستمزد سال ۹۷ کارگران آغاز شده بود تا حدی نظرات گروههای کارفرمایی و دولت را به یکدیگر نزدیک کرده بود، اما در آخرین دقایق نشست به دلیل بالا گرفتن اختلافات نشست مزدی نافرجام ماند.
دولت در آخرین لحظات با پیشنهاد افزایش ۲۰ درصدی حداقل مزد تا حدی موافق بود، اما نمایندگان کارگری بیش از ۳۰ درصد را برای حداقل مزد متصور بودند.
یکی از دلایلی که منجر به عدم توافق برای تعیین دستمزد سال آینده کارگران شد، لزوم در نظر گرفتن وضعیت بنگاههای اقتصادی در کنار معیشت کارگران بود؛ بنابراین نشست بعدی به احتمال زیاد امروز برگزار میشود.
پارسال حداقل دستمزد کارگری ۱۴.۵ درصد افزایش پیدا کرد و برای سایر سطوح افزایش ۱۲ درصدی در نظر گرفته شد.
نمایندگان کارگری معتقدند که رسیدن حداقل مزد به یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان، حداقل آن چیزی است که باید اتفاق بیفتد، زیرا هزینههای زندگی به قدری افزایش یافته است که دستمزدهای کنونی کفاف جبران هزینهها را نمیکند.
از طرفی کارفرمایان معتقدند که ۸۰ درصد از بنگاههای کشور را صنایع متوسط و کوچک تشکیل میدهند و افزایش یکباره دستمزد اثرات زیانباری برای این گروه بزرگ خواهد داشت و باید علاوه بر وضعیت معیشت کارگری، بخش تولید نیز مورد توجه جدی قرار گیرد.
در حاشیه این نشست رازقی جهرمی نمایندگان کارفرمایان در شورای عالی کار به خبرنگاران گفت: اختلافات میان گروههای کارفرمایی و کارگری بر سر تعیین دستمزد سال آینده بالا گرفته، اما باید این موضوع را نیز درک کرد که دولت در سالهای گذشته طوری عمل کرد که بخش تولید تضعیف شد و در خصوص مالیات و سیاستهای اقتصادی و بانکی درست و به نفع بخش مولد اقتصادی عمل نکرد.
نشست دویست و هفتاد و سوم شورای عالی کار که با حضور نمایندگان کارگران، کارفرمایان و دولت بینتیجه ماند تا ادامه بررسیها به امروز موکول شود.
گفتنی است که طبق مذاکرات و بحثها به احتمال فراوان بن کارگری و حق مسکن در سال آینده تغییر نکند و افزایش سال آینده بر محور مزد مبنای حداقلبگیران و سایر سطوح متمرکز باشد.
آخه مرد مومن کارفرمایان شخصی و دولتی وقتی فرزندانشان با ماشینهای چند صد میلیونی وپارتی های مختلط و گذاشتن عکسهای داریی کسب شده از بیت المال و ندادن حقوق حقه کارگرانشان بدست اورده اند را میگذارند از کارگر دفاع میکنند الحمدالله هم دولتمردان حقوق و عیدی و پاداش . کارانه . بن آجیل . و برگه های معرفی مهمانسراهای سازمانهایشان را اواسط اسفند دریافت کردند . ولی کارگر بیچاره وقتی صدایش در می آید اخراجش می کنند
توروخدا یه کم وجدان داشته باشید اصلا این کارگر بیچاره چطوری با این پول کارگری زندگی خانوادشون ره به پیش ببره انصاف داشته باشید یه کم هم به فکر این قشر بدبخت باشید.
هر سال همین بازی را به راه می اندازند . کارگران زحمت کش باید با حقوق بخور ونمیر گذران کند تا مسئولین وکافرمایان در رفاه باشند . لعنت به این عدالت .لعنت بر بی تدبیری
همه این کسایی که تو تعیین حقوق کارگر نقش دارن یا مسئولیتی دارن که از حقوق کارگرا دفاع نمیکنن یه عده آدم منفعت طلب هستن که فقط به فکر خودشون هستن!! رک بگم همشون آشغال و عوضی هستن که اگه نبودن اینهمه سال وضعیت کارگرا روز به روز بدتر از قبل نمیشد خاک تو سرشون با این جلسه هاشون
ارسال نظرات
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.