نماینده مردم دزفول گفت: ۵۰ تا ۷۰ درصد پروژه گاپ عملیاتی شده و در صورت نهایی شدن بحران بزرگ زیست محیطی در خاورمیانه رخ خواهد داد.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، عباس پاپی زاده پروژه گاپ را تهدید بزرگ زیست محیطی منطقه دانست و گفت: یکی از ضعفهای غیرقابل جبران دستگاههای اجرایی کشور غفلت از سدسازیهای کشور ترکیه است و طی دو دهه گذشته که این کشور سدسازیها را شروع کرد گزارشهای مبسوطی به مسئولان وقت وزارت امور خارجه و محیط زیست ارائه شد، اما متاسفانه با بی توجهی و غفلت تمام از کنار این موضوع مهم به سادگی گذشتند.
نماینده مردم دزفول در مجلس شورای اسلامی، افزود: طرح ساخت ۲۲ سد و ۱۹ نیروگاه برق آبی بر روی دو رودخانه دجله و فرات و شاخههای آن پیش بینی شده که در حال حاضر ۵۰ تا ۷۰ درصد این طرح عملیاتی شده است و اگر این پروژه به صورت صد در صد نهایی شود به طور قطع مشکلات زیادی دامنگیر کشور خواهد شد.
وی با یادآوری اینکه مسئولان وزارت امور خارجه، نیرو و محیط زیست از فرافکنی خودداری و نسبت به مدیریت معضل ریزگردها اقدام کنند، تصریح کرد: مسئولان باید از طریق مجامع بین المللی و ارتباطات گسترده خود تبعات سدسازیهای ترکیه را پیگیری کنند.
این نماینده مردم در مجلس دهم، با انتقاد از اینکه وزارت امور خارجه دغدغهای برای پیگیری مشکلات ناشی از سدسازیهای کشور ترکیه ندارد، گفت: امور خارجه در شان خود نمیبیند پیگیری و مذاکره لازم را برای پیگیری مباحث محیط زیستی داشته باشد از سویی سازمان حفاظت محیط زیست نیز در خواب خرگوشی به سر میبرد و سال ۹۶ هیچ تلاشی برای پیگیری این موضوع از وزارت امور خارجه نداشته است.
نماینده مردم دزفول در مجلس شورای اسلامی، سدسازیهای ترکیه خشکی تالابهای خوزستان را به همراه داشته است، تصریح کرد: ۱۰۰ درصد منشاء ریزگردهای داخلی کشور از پاییز تا اوایل بهار داخلی و ناشی از خشکی تالابها است. /