عمده ترين مشکل آثار توليدي کشور، نبود يک اثر ترجماني از دردهاي جامعه است
به گزارش خبرنگار «شبکه خبر دانشجو» از شيراز، دکتر روح الله احمدزاده، روز گذشته، در همايش نقش و جايگاه ناشران فارس در كتابخانه ملي شيراز اظهار داشت: غالب آثاري که در حوزه سينما، موسيقي، تئاتر و يا کتاب با استقبال اجتماعي روبرو نمي شوند، ناظر به همين نکته است که متناسب با شرايط بومي دردهاي اجتماعي و ملاحظات خاص جامعه ايراني اسلامي نوشته نمي شوند که بايد اين روند تغيير کند.
وي افزود: نويسندگان ما بايد با زبان روز و عامه مردمي با مردم سخن بگويند که در آثار شهيد مطهري به خوبي نمايان است و غالب کتاب هاي ايشان با گذشت سال ها هنوز با استقبال مردم مواجه مي شود.
استاندار فارس گفت: امروزه در برخي آثار توليدي در کشور تئوري زدگي، ترجمه زدگي و عدم پرداخت به نيازهاي اجتماعي را مي بينيم که نوعي گفتمان غربي را وارد حوزه فرهنگ بومي و اجتماعي ايران اسلامي كرده است.
احمدزاده تصريح كرد: بسياري از امثال، حکم، کنايات و تشبيهات و اشعار در فرهنگ عام اجتماعي و بافت هاي عمومي به خوبي جريان دارد اين در حالي است كه نظام مکتوبي و مستندي در پس اين فرهنگ شفاهي وجود ندارد و نشان مي دهد مردم ما به فرهنگ سازي مکتوب توجه ندارند.
وي افزود: نهضت تحول در حوزه فرهنگ مکتوب در کشور بايد ايجاد شود البته بعد از دولت نهم فرهنگ کتاب خواني و رايج کردن فرهنگ مکتوب روند رو به رشدي را به خود گرفته است.
استاندار فارس بيان کرد: بايد مثلت ناشران، مولفان و دولت براي توليد کتاب هاي فاخر و فرهنگ کتاب و کتاب خواني تلاش هاي مضاعف کنند تا با اين فرآيند شاهد تحول اين بخش و شتاب توليدات فرهنگي شويم.
احمدزاده با ارائه پيشنهاد راه اندازي مجمع خيرين فرهنگي در استان فارس گفت: استان فارس از دير زمان در کارهاي خير پيشگام بوده و انجمن هايي از جمله مجمع خيرين تامين سلامت و خيرين مسکن ساز استان فارس هم اکنون در اين زمينه در استان فعال هستند که لازم است اين خرده کمک ها را به کمک کلان و سرمايه گذاري خوب و تاثير گذار تبديل کنيم.
وي يادآور شد: امروزه غالب کتابخانه ها به سمت ديجيال شدن حرکت مي کند که اين روند نيز در جهت روان سازي و دسترسي آسان براي محققان و پژوهش گران در فارس بايد شتاب گيرد./انتهاي پيام/